CureBooking

Блог за медицински туризам

ТретманиВагинопластика

Цени за вагинопластика (затегнување на вагината) во Турција – Доверливост на пациентот

Многу жени имаат потреба од третмани за вагинопластика, кои жените често ги срамат. Меѓутоа, во некои земји, луѓето не го добиваат овој третман бидејќи се смета за религиозно погрешен. Поради оваа причина, жените кои не можат да го живеат својот сексуален живот можат да западнат во тешка ситуација на психолошки план. Можете да ја прочитате нашата содржина за да добиете детални информации за вагинопластиката во Турција со читање на мојата содржина.

Преглед на вагинопластика

Некои жени доживуваат некои проблеми за време на сексуалниот однос, како што се вкочанетост и незадоволство. Постапката за затегнување на вагината го подобрува изгледот, чувството и функционирањето на вагината; Ова е важно за жените. Неопходна процедура е жените да не се срамат од себе и да имаат здрав сексуален живот.

What is Vaginal Looseness?

Иако вагинално олабавување најчесто се забележува по вагинално породување, понекогаш може да се развие по менопаузата. Иако многу жени се двоумат да зборуваат за овој проблем, според студиите, бројот на жени кои доживуваат постпородилно олабавување на вагината е ист со оние кои не го доживуваат. Со други зборови, иако ова е неспомнат проблем, 50% од жените го доживуваат овој проблем по породувањето.

Вагинопластика

Симптоми на вагинална лабавост

  • болен сексуален живот
  • Сувост
  • Намалена сензација за време на сексуалниот однос
  • Тешкотии да се постигне оргазам
  • инконтиненција

What is Vaginoplasty?

Поради повеќето причини, тие се процедури кои се изведуваат за да се врати зголемената или опуштената вагина. Многу проблеми поврзани со раѓање може лесно да се третираат со вагинопластика. Вагинопластиката вклучува отстранување и истегнување на вишокот кожа во вагината.

Who needs vaginoplasty?

  • Луѓе кои сакаат да ги поправат вродените дефекти со цел да ја подобрат сексуалната функција.
  • Жени на кои им е потребна вагинална реконструкција по отстранување на вагината по зрачење или рак.
  • Жените родени со проблеми од породувањето кои влијаат на развојот на вагината.

Закрепнување по вагинопластика


Тоа може да потрае неколку недели или неколку месеци, во зависност од операцијата. Вашиот доктор ќе разговара со вас за тоа како треба да се грижите по вагинопластиката. Во некои случаи, можеби ќе треба да користите дилататор. Поради оваа причина, вашиот лекар ќе даде најточен одговор.

Is vaginoplasty and vaginal rejuvenation the same thing?

Вагинопластиката е да се отстрани опуштеноста на вагината и да се зголеми нејзината функција. Иако не е иста процедура, може да се изврши во исто време. И тоа вклучува;

Вагинопластика
  • Отстранување на вишокот кожа за да се отстрани опуштеноста на вагината
  • Преобликување на надворешниот дел на вагината

Колку време трае операцијата за вагинопластика?

Vaginoplasty surgery is the treatment that can be done within 1-2 hours most of the time. The patient does not need to be hospitalized. It is enough to rest at home for one day. In some cases, the patient may stay at the hotel for one day. This is often the doctor’s choice.

Процес на закрепнување од вагинопластика

Although the recovery process varies from person to person, the person can usually return to his daily life within 3 days. It will be enough to avoid some physical movements. On the other hand, he will have to wait at least 3 weeks before having sexual intercourse. 6 weeks is enough for full recovery.

Вагинопластика во Турција

Турција е место на избор за многу пациенти за многу третмани. Исто така, често се претпочита во третманите со вагинопластика. Поради осудата на вагиналните операции во многу земји, пациентите планираат да се лекуваат во различни земји и да најдат решенија.

Турција е прва меѓу овие земји. Може да добиете третман под приватност на пациентот во Турција. Како Curebooking, се погрижуваме да добивате успешни третмани во најдобрите клиники. Можете да добиете детални информации за операцијата Вагинопластика ако не контактирате.

Зошто треба да направам вагинопластика во Турција?

Многу е важно да го добиете ова лекување во Турција. Because these operations should be performed by experienced people within the framework of hygiene. This is a very important situation in Turkey. As vaginoplasty surgery, you can be treated by experienced surgeons in Turkey.

Ако преферирате различни земји, вашите сексуални и естетски проблеми може да се влошат ако ве лекува неискусна личност која вели дека е искусен. Овие третмани се третмани кои бараат посебно внимание. Затоа, можете да не контактирате за безбедно лекување во Турција

Зошто Curebooking?

**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.