CureBooking

Блог за медицински туризам

ТретманиТретман на хемороиди

Нехируршки третман на хемороиди - безболен ласерски третман на хемороиди

Со читање на нашата содржина, можете да добиете детални информации за третманите на хемороиди. Хемороидите се болести кои го отежнуваат секојдневниот живот и честопати се болни. Во исто време, многу е важно да се лекува оваа болест која има несакани ефекти како што се крварење.

Што е хемороиди?

Хемороидите се отечени вени во анусот и долниот дел на ректумот кои личат на проширени вени. Хемороидите може да се појават внатре во ректумот (внатрешни хемороиди) или под кожата околу анусот (надворешни хемороиди). Иако хемороидите можат да се развијат поради нутритивните и животни навики, најчесто причината е непозната. Хемороидите се болни болести кои често го намалуваат квалитетот на животот.

Затоа бара третман. Постојат неколку методи за лекување на овие болести, кои имаат повеќе од еден тип. Можете да продолжите да ја читате содржината за да добиете детални информации за овие методи на лекување.

Хемороиди

Кои се видовите на хемороиди?

Надворешни хемороиди : Потечени вени се формираат под кожата околу анусот. Овој тип, кој се формира во каналот каде што се врши дефекацијата, може да чеша и боли, а во некои случаи може да крвари. Во некои случаи, тоа не крвари и крвта се згрутчува. Оваа состојба не е опасна, но може да биде болна и да отече повеќе.
Внатрешни хемороиди: Тоа е вид на хемороиди кои се развиваат во внатрешноста на ректумот. Иако во некои случаи може да крварат, тие се главно безболни.
Пролапсирани хемороиди: И внатрешните и надворешните хемороиди можат да испакнат, се формираат во анусот и често може да крварат и да бидат болни.

Зошто се појавува хемороиди?

Иако се ретки кај децата, тие се болести кои можат да се појават кај поединци на која било возраст. Оваа болест е поверојатно да се појави во следните ситуации.

 • Прекумерна тежина или дебелина
 • кај трудници
 • Кај луѓе кои се на диета со малку влакна.
 • Оние со хроничен запек или дијареа проблеми со дефекацијата
 • Често напрегање, како што е кревање тешки предмети
 • Луѓе кои поминуваат време во тоалет

Кои се симптомите на хемороидите?

 • крв по измет
 • чешање на анусот
 • чувство како да имаш измет после столица
 • Лигава слуз на долна облека или тоалетна хартија
 • грутки околу вашиот анус
 • болка околу анусот
човек држи задник на сина позадина хемороиди конц 2022 01 11 22 02 05 utc min

Дали е возможен третман на хемороиди?

Хемороидите се болести кои често крварат и предизвикуваат болка. Ова во голема мера го намалува квалитетот на животот на пациентите. Во такви случаи, пациентите можат да ги пробаат опциите за домашно лекување. Во случаи кога домашните третмани не успеваат, тие мора да прибегнат кон хируршки третмани. За разновидноста на хируршки третмани може да одлучи лекарот и планот за лекување на пациентот. Така, пациентот може да избере удобен и безболен третман. Опциите за третман се наведени подолу. Освен овие, постојат ласерски третмани за хемороиди кои се многу преферирани. Можете да продолжите да ја читате содржината за детални информации за Ласерски третмани за хемороиди, кој е еден од најомилените методи на лекување во последните години.

Опции за третман на хемороиди

Лигирање на гумени ленти; Често се користи во внатрешниот третман на хемороидии, оваа техника вклучува Лекар става една или две мали гумени ленти во основата на хемороидите за да ја прекине циркулацијата. Хемороидите исчезнуваат и паѓаат во рок од една недела. Додека лепењето на хемороидите може да биде непријатно, може да предизвика крварење, кое ретко е сериозно, која може да започне до шест дена по процедурата.

Третман на хемороиди со инјектирање: Тоа вклучува инјектирање на хемиски раствор за намалување на хемороидите. Инјекцијата може да предизвика мала или никаква болка, што ја прави помалку ефикасна од врзувањето со гумена лента.
Коагулација: Се користи за третман на внатрешни хемороиди. Користи ласерска или инфрацрвена светлина. Тие предизвикуваат зацврстување и намалување на малите хемороиди кои крварат. Згрутчувањето има малку несакани ефекти и обично предизвикува мала непријатност.

Хемороидектомија

Тоа вклучува отстранување на вишокот на хемороидно ткиво што предизвикува крварење. Операцијата може да се изведе со многу видови на анестезија (локална анестезија, спинална анестезија, седација, општа анестезија). Има некои компликации како што се тешкотии при празнење на мочниот меур, овие тешкотии кои можат да предизвикаат инфекција на уринарниот тракт се привремени. Овие компликации обично се јавуваат кај пациенти третирани со спинална анестезија. Иако е можно да почувствувате болка по операцијата, овие болки може да се ублажат со топла бања дома или да се прекинат со некои лекови против болки.

Третмани за хемороиди

Стегање на хемороиди

Овој метод, кој генерално се користи во лекувањето на внатрешните хемороиди, вклучува сечење на крвта што стигнува до хемороидите наместо отстранување на хемороидите. Овој метод, кој е полесен и безболен од отстранувањето на хемороидите, може да се примени со многу техники за анестезија. Тоа е главно безболно. Тоа ви овозможува да одите на работа или на училиште порано. Има ретки компликации како што се крварење, задржување на урина и болка.

Ласерски третман на хемороиди

Третманот на хемороиди со ласер е многу лесен и безболен метод во споредба со другите опции за третман. Овие третмани, кои овозможуваат лесно враќање во секојдневниот живот во ист ден, се една од најпреферираните опции за третман во третманите на хемороиди. Отсуството на болка и несакани ефекти обезбедува одлична удобност за пациентот. За подетални информации за ласерскиот третман на хемороиди, можете да продолжите да ја читате нашата содржина.

Како функционира ласерскиот третман на хемороиди?

Овој метод, кој нуди безболни третмани за кои не се потребни засеци или шевови, вклучува примена на ласерска енергија на влезовите со специјална сонда за игла или тапи влакно со врел врв на хемороидите за време на третманот. Ова го ограничува протокот на крв во хемороидите, така што хемороидната маса се затвора и се одвојува.

Колку долго трае ласерскиот третман на хемороиди?

Иако овој третман може да се изведува главно под локална анестезија, не бара пациентот да остане во болница. Најчесто, процесот трае 15 минути. По процедурата, пациентот може да биде отпуштен и да се врати на работа или на училиште. Овие третмани, кои се прилично безболни и лесни, често ги претпочитаат многу пациенти.

жена користи тоалет и страда од дијареа и h 2021 08 30 14 34 54 utc min

Дали е болен ласерскиот третман на хемороиди?

Постапката не бара никакви засеци или шевови. Поради оваа причина, тоа е исклучително безболна процедура. По постапката, можно е пациентот да почувствува непријатност или болка. Но, овие болки се само иритирачки болки. Не предизвикува болка кај пациентот. Поради оваа причина, пациентот може да се врати во својот нормален живот за кратко време.

Зошто треба да претпочитам третман на хемороиди со ласер?

Тоа е многу полесно од другите третмани за хемороиди. Во исто време, тие се безболни третмани. Поради оваа причина, тоа не е тежок процес за пациентите. Од друга страна, нема потреба пациентот да слуша, бидејќи тоа е безболно. Фактот дека не се потребни засеци и шевови, исто така, гарантира дека пациентот е удобно во текот на процесот на лекување. Ова му овозможува на пациентот лесно да се врати во секојдневниот живот.

Зошто Curebooking?

**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.

Откријте свет на висококвалитетна медицинска нега со CureBooking!

Дали барате висококвалитетни медицински третмани по пристапни цени? Не гледајте подалеку од CureBooking!

At CureBooking, ние веруваме во носењето на најдобрите здравствени услуги од целиот свет, веднаш на вашите прсти. Нашата мисија е да ја направиме премиум здравствената заштита достапна, удобна и достапна за секого.

Што поставува CureBooking освен?

Квалитет: Нашата широка мрежа се состои од светски познати лекари, специјалисти и медицински установи, обезбедувајќи секој пат да добивате врвна нега.

Транспарентност: Кај нас нема скриени трошоци или изненадувачки сметки. Однапред обезбедуваме јасен преглед на сите трошоци за лекување.

Персонализација: Секој пациент е единствен, така што секој план за третман треба да биде исто така. Нашите специјалисти дизајнираат нарачани планови за здравствена заштита што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Поддршка: Од моментот кога ќе се поврзете со нас до вашето закрепнување, нашиот тим е посветен да ви обезбеди беспрекорна, деноноќна помош.

Без разлика дали барате естетска хирургија, стоматолошки процедури, третмани за ИВФ или трансплантација на коса, CureBooking може да ве поврзе со најдобрите даватели на здравствени услуги ширум светот.

Приклучи се на CureBooking семејството денес и ја доживуваат здравствената заштита како никогаш досега. Вашето патување кон подобро здравје започнува овде!

За повеќе информации, контактирајте го нашиот посветен тим за услуги на клиентите. Ние сме повеќе од среќни да ви помогнеме!

Започнете го вашето здравје патување со CureBooking - вашиот партнер во глобалната здравствена заштита.

Гастричен ракав Турција
Трансплантација на коса Турција
Холивуд насмевка Турција