CureBooking

Блог за медицински туризам

ТретманиТретмани за ракРак на простата

Третман на рак на простата во Турција, нови третмани користени за рак на простата во 2022 година

Ракот на простата е еден од најчестите видови на рак кај мажите. Во зависност од видот и расата, може да расте бавно или брзо. Овој тип на рак, кој може да обезбеди третман со добри резултати во раната дијагноза, има долго време на чекање во некои земји за лекување. Сепак, времето на чекање е доволно долго за да предизвика стадиум и метастазирање на ракот.

Поради оваа причина, пациентите претпочитаат третман во земји каде што нема период на чекање. Во оваа статија дадовме информации за успехот на простатата третман на рак во Турција и за новите технологии што се користат. Со читање на статијата, можете да дојдете до многу детални информации за третманот на рак на простата.

Што е рак на простата?

Простатата е мала жлезда во форма на орев која произведува семената течност која ја храни и носи спермата кај мажите. Клетките на ракот формирани во оваа жлезда се нарекуваат рак на простата. Тоа вклучува формирање на брзо и ненормално растечки клетки во простатата. Иако е многу излечив при рана дијагноза, тој е тип на рак кој носи опасен по живот ризик при доцна дијагноза.

Белодробни симптоми на простата

Раните формации на рак не даваат многу симптоми. Поради оваа причина, пациентите одат на лекар кога ќе почнат да покажуваат симптоми откако ракот напредува. Поради оваа причина, важно е да се прават редовни мерења на простатата на возраст од 40 години и повеќе, со цел лицето да разбере дали има некаков проблем и во некои случаи да биде рано дијагностицирано. Симптомите на рак на простата се како што следува;

 • Проблем со мокрење
 • Намалена сила во протокот на урина
 • Крв во урината
 • Крв во спермата
 • Коскена болка
 • Ослабување
 • еректилна дисфункција
хипстер постар човек кој слави победа на отворено во 2021 година 10 26 08 36 50 utc мин.

Видови и фази на простата Рак

Сцена I: Ракот е ограничен на простатата и се проширил на дел од простатата. Многу е лесно да се лекува. Може да се постигне брзо закрепнување. Добивањето третман без чекање ќе ви обезбеди успешни резултати.

Втора фаза: Ракот е понапреден од стадиумот I, но сепак е ограничен на простатата. Во оваа фаза ќе биде полесно да се лекува ракот. Со рана дијагноза, можно е да се добијат успешни резултати.

Фаза III: Ракот се проширил на ткивната капсула што ја опкружува простатата. Ова ширење може да ја вклучи и спермата. Во овој тип на дом, лицето треба да добие сериозен третман. Вашиот лекар ќе зборува подетално за третманот. Постои можност за успешни резултати.

Фаза IV: Ракот се проширил на лимфните јазли или органи или на структурата надвор од простатата со спермата. Тоа е последната фаза. Ракот е најтешката фаза за лекување. Постои мала шанса за успешни резултати по започнување на потребните третмани. Поради оваа причина, треба да се претпочита добар третман и успешни хирурзи.

Простата Стапка на преживување рак

Фази на рак 5-годишна просечна стапка на преживување
Фаза 1100%
Фаза 295%
Фаза 375%
Фаза 430%

Третман на рак на простата

Во третманот на рак на простата, третманот се нуди според стадиумот на рак на пациентот. Постојат многу опции за третман. Сепак, не секој третман е погоден за секој пациент. Треба да се направат некои тестови за да се избере најсоодветниот третман за пациентот. Лекарите специјалисти ќе го изберат најдобриот третман за пациентот. Сепак, методите на лекување кои можат да се користат во третманот на рак на простата се следните;

резултати од медицински преглед 2021 09 24 03 34 36 utc мин.

Хирургија за карцином на простата

Тоа вклучува отстранување на клетките на ракот кои се наоѓаат во простатата. Простатата е во положба околу која се наоѓаат многу важни соседни органи. Веднаш до простатата има нерви кои обезбедуваат ерекција и задржување на урината. За ова причина, операцијата треба да се направи многу внимателно. За време на операцијата треба да се отстранат сите клетки на ракот, но не треба да се оштетат нервите.

Терапија со зрачење за рак на простата

Терапијата со зрачење се користи кај рак на простата, како и кај другите видови на рак. Пациентот лежи на носилка и добива радио зраци. Ова ќе трае во просек 5 минути. Во текот на постапката не се чувствува болка. Пациентот ќе биде во будна состојба. Благодарение на овој третман, тој е наменет да ги убие клетките на ракот. Тоа е често користен метод во третманите за рак бидејќи не се потребни засеци и шевови.


Криотерапија за рак на простата

Криотерапијата за рак на простата е процедура која вклучува замрзнување на ткивото на простатата и убивање на клетките на ракот. За време на криотерапијата, тенки метални шипки се вметнуваат преку кожата во простатата. Прачките се полни со гас што предизвикува замрзнување на блиското ткиво на простатата. Така, предвидениот третман е обезбеден. Криотерапијата се применува кај пациенти кои не се соодветни за други методи на лекување. Тоа е метод на третман кој може да се примени и кај рано дијагностицирани карциноми.


Хормонска терапија за рак на простата

Хормонската терапија за рак на простата е третман кој го спречува производството на тестостерон или достигнувањето на клетките на ракот на простата.
На овој начин, хормонската терапија предизвикува клетките на ракот на простата да умрат или да растат побавно.
Хормонската терапија за рак на простата може да вклучува употреба на лекови или не отстранување на тестисите.

лекарите разговараат за дијагнозата на пациентот 39 год. 2021 08 28 19 01 59 utc min


Хемотерапија за рак на простата

Хемотерапијата е исто така метод кој се користи во лекувањето на многу видови на рак. Може да се користи и доста често за третман на рак на простата. Сепак, тоа не е прв избор. Хемотерапијата вклучува администрирање на лекови интравенозно или орално. На овој начин, лековите можат да ги убијат клетките на ракот низ целото тело, благодарение на циркулацијата на крвта.


Имунотерапија за рак на простата

Овој метод е метод одобрен од FDA. Вклучува вакцинација на пациентот. Тнеговата вакцина му овозможува на имунолошкиот систем на пациентот да ги нападне клетките на ракот на простататас. На овој начин, имунолошкиот систем на пациентот ги напаѓа и ги убива клетките на ракот.
Белите крвни зрнца се земаат од крвта на пациентот.
Во лабораторија, клетката на рак на простата и белите крвни зрнца се комбинираат со помош на еден вид помош. На овој начин, белите крвни зрнца ги препознаваат клетките на ракот на простатата и се обучуваат да ги напаѓаат. Овие обучени клетки повторно се инјектираат во телото. Така, имунолошкиот систем на пациентот ќе ја нападне и убие канцерогената клетка.

Видови операции за рак на простата

Видови на операција. Постојат три типа на операција на простата: радикална простатектомија, трансуретрална ресекција на простата и карлична лимфаденектомија;

Радикална простатектомија: Операција за отстранување на целата простата и дел од околното ткиво.


Трансуретрална ресекција на простата: Канцерогените клетки се сечат и паѓаат во мочниот меур. Се излачува од кесата со урина. По оваа операција, катетер се вметнува во уринарниот тракт. Се отстранува приближно 3 дена по операцијата. Така, клетките на ракот ќе бидат отстранети од телото.


Лимфаденектомија на карлицата: Станува збор за вид на операција која вклучува отстранување на лимфните јазли лоцирани во порстатот. Овозможува и испитување на ширењето на ракот. Вклучува и отстранување на лимфните јазли на голема површина во пределот на карлицата.

свесност рак на машко здравје 2021 08 31 11 18 19 utc мин.

Дали постојат ризици за хируршки третман на простата Рак?

Овие несакани ефекти не се несакани ефекти забележани кај секој пациент. Понекогаш се забележуваат само помали несакани ефекти, додека понекогаш посериозните несакани ефекти се нормални. Тие варираат во зависност од искуството на лекарот и возраста на пациентот.

 • Уринарна инконтиненција
 • Импотенција
 • промени во оргазмот
 • губење на плодноста
 • лимфедем
 • промена на должината на пенисот
 • ингвинална хернија

Компликации

 • Честа, итна потреба за мокрење
 • Тешкотии при започнување со мокрење
 • Бавно мокрење
 • Зголемена фреквенција на мокрење во текот на ноќта
 • Застанување и повторно започнување при мокрење
 • Чувство дека не можете целосно да го испразните мочниот меур
 • Инфекции на уринарниот тракт
 • неможност за мокрење

Најдобра земја за третман на рак на простата

Многу земји обезбедуваат третмани за третмани за рак. Сепак, не можеме да кажеме дека сите се добри. За една земја да биде добра, мора да има многу карактеристики. Овие карактеристики се;

 • Способност да се даде третман без период на чекање
 • Можам да обезбедам персонализиран третман
 • Технолошки хардвер
 • Искусни хирурзи
 • Хигиенски соби
 • Достапни третмани
 • Удобни третмани
лекарски тим тројца млади колеги доктори афри 2021 12 09 05 57 04 utc min

Третман на рак на простата во Турција

Како резултат на истражувањето на земјите кои обезбедуваат успешно лекување во други третмани за рак во светот, се виде дека дури и најдобрите земји имаат многу долго време на чекање. Ова е доволно долго за ракот да се постави и да метастазира. Поради оваа причина, Турција е најдобрата земја во третманите за рак. Во Турција, пациентите можат да се лекуваат без да чекаат.

Од друга страна, Турција, која има многу добро опремени болници во сите погледи, ужива високи стапки на успех на третманите за рак. Во исто време, лекувањето на ракот е многу скап третман. Додека многу земји сакаат речиси богатство за ова, тоа не е случај во Турција.

Како резултат на лекувањето во други земји, позајмувате илјадници евра, а кога ќе се опоравите, ќе треба да работите за да ги избегнете тие долгови. Сепак, како резултат на примање третман во Турција, нема да има долг, дури и вие ќе имате пари за славење и трошење во одмор. Продолжувајќи да ја читате нашата статија, можете да добиете детални информации за опремата за третман на рак болници во Турција.

Технолошки уреди

Технологијата во третманите за рак значително ја зголемува стапката на успех на третманот. Роботска хирургија, кој не се користи во многу земји, може да се користи во операции за рак на простата во Турција. На овој начин, пациентот може да има затворена операција. Благодарение на оваа технологија, која ја зголемува стапката на успех на операцијата, стапката на закрепнување на пациентите се зголемува уште повеќе. Од друга страна, можно е да се имаат многу подетални информации за типот на рак на пациентите благодарение на земените примероци од пациентите или направените тестови.. На овој начин многу подобро ќе се одберат третманите кои се применуваат според типовите на рак и пациентите. Ова ќе му овозможи на ракот да умре побрзо и поуспешно.

Што е роботска хирургија?

Роботската хирургија е најсовремена роботска направа која овозможува операциите на простатата да се изведуваат без да се оштетат нервите и мускулите. Роботите со напредна подвижност ја штитат сексуалната дисфункција наречена васкуларно-нервно снопче и спречуваат уринарна инконтиненција. Ова е докажано со истражување на него.

Персонализиран план за третман

Технолошките уреди што се користат се за да се обезбеди најсоодветен третман на пациентот. Повторно, тоа е технологија која не може да се користи толку ефикасно во многу земји. Како резултат на скенирање на сите детали за пациентот и клетките на ракот во Турција, на пациентот му се дава најсоодветен третман. Ова е важно за пациентот да реагира на третманот порано и да закрепне побрзо.

Рак на простата

Успешни и искусни хирурзи

Друга предност на примањето третман во Турција е достапност на искусни хирурзи. Хирурзите во Турција виделе и лекувале многу видови на рак. Од друга страна, тие обезбеди третман на многу странски пациенти. Ова им овозможило да има искуство во комуникација со странски пациенти. Во Турција, повеќе од еден специјалист за рак на простата се занимава со пациенти. Така, ттој најдобар третман се нуди на пациентот врз основа на мислења. Третманот започнува најрано. Пациентот може да ја добие потребната консултантска поддршка во секое време. Бидејќи е лесно да се дојде до хирурзите, тие лесно можат да ги споделат сите свои прашања и стравови со хирурзите.

Нема време на мирување

Најважно во третманите за рак е времето. Треба да се знае важноста на раната дијагноза и третман. Пациентите треба да побараат третман што е можно порано. Ракот се развива и расте секој ден. Затоа, третманот треба да се започне што е можно поскоро.

Третманите за рак и плановите за третман во ОК, Полска, Германија и други земји треба да чекаат доста долго. Би вредело да се чека доколку понудат поквалитетни третмани. Сепак, би било многу погрешна одлука да се побара третман во земја која нуди третмани со стандарден квалитет и бара долго чекање. Ова им овозможува на пациентите да ја претпочитаат Турција за лекување. Пациентите кои се лекуваа во Турција закрепнаа и среќни се вратија во своите домови.

Хигиенски операциони сали во Турција

Третманите за рак се болести кои треба да се лекуваат во најдобри средини кои бараат хигиена. Сè додека пациентот добива третман, тој ќе остане прилично слаб. Ова значи дека не може да се бори со инфекцијата. Дури и да се бори, ќе потрае многу долго време. Затоа, пациентите треба да се држат настрана од инфекција. Тоа е можно и во Турција. Во Турција, постојат филтри наречени хепафилтери во собите за лекување и собите за пациенти. Овие филтри го спречуваат пациентот да добие инфекции од кој било лекар, медицинска сестра или пациент во близина. На овој начин нема да ги троши силите за да ја победи инфекцијата додека се справува со лекувањето.

Зошто Curebooking?

**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.

објаснување на сликата со рендген на пациентот 2021 09 24 03 14 51 utc min
Откријте свет на висококвалитетна медицинска нега со CureBooking!

Дали барате висококвалитетни медицински третмани по пристапни цени? Не гледајте подалеку од CureBooking!

At CureBooking, ние веруваме во носењето на најдобрите здравствени услуги од целиот свет, веднаш на вашите прсти. Нашата мисија е да ја направиме премиум здравствената заштита достапна, удобна и достапна за секого.

Што поставува CureBooking освен?

Квалитет: Нашата широка мрежа се состои од светски познати лекари, специјалисти и медицински установи, обезбедувајќи секој пат да добивате врвна нега.

Транспарентност: Кај нас нема скриени трошоци или изненадувачки сметки. Однапред обезбедуваме јасен преглед на сите трошоци за лекување.

Персонализација: Секој пациент е единствен, така што секој план за третман треба да биде исто така. Нашите специјалисти дизајнираат нарачани планови за здравствена заштита што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Поддршка: Од моментот кога ќе се поврзете со нас до вашето закрепнување, нашиот тим е посветен да ви обезбеди беспрекорна, деноноќна помош.

Без разлика дали барате естетска хирургија, стоматолошки процедури, третмани за ИВФ или трансплантација на коса, CureBooking може да ве поврзе со најдобрите даватели на здравствени услуги ширум светот.

Приклучи се на CureBooking семејството денес и ја доживуваат здравствената заштита како никогаш досега. Вашето патување кон подобро здравје започнува овде!

За повеќе информации, контактирајте го нашиот посветен тим за услуги на клиентите. Ние сме повеќе од среќни да ви помогнеме!

Започнете го вашето здравје патување со CureBooking - вашиот партнер во глобалната здравствена заштита.

Гастричен ракав Турција
Трансплантација на коса Турција
Холивуд насмевка Турција