CureBooking

Блог за медицински туризам

Третмани

Цена на забен имплант во Гургаон Индија

Цената на стоматолошки импланти во Гургаон е многу евтина во споредба со повеќето земји. Поради оваа причина, тој е град кој го претпочитаат многу стоматолошки пациенти. Сепак, дали е правилно да се купат евтини забни импланти со неизвесен успех? Можете да продолжите да ја читате нашата содржина за да дознаете повеќе за забните импланти и важноста од успешни забни импланти.

How Much are Dental Implants?

Денталните импланти се третмани кои се користат долго време. Сепак, многу луѓе ги гледаат како нови третмани. Затоа, повеќето луѓе не знаат многу за импланти. За да разберете што влијае на цените и какви цени имаат имплантите, прво мора да разберете што значат импланти. Така, ќе ви биде полесно да ги разберете цените. Цените на забните импланти на почетокот може да изгледаат скапи. Треба да знаете дека ова се разликува помеѓу земјите. Во исто време, не треба да заборавите дека постојат различни третмани од другите стоматолошки третмани.

Кои се стоматолошки импланти?

Забните импланти се стоматолошки третмани кои се користат за да се поправат проблемите со забите кои недостасуваат. Забните импланти вклучуваат фиксирање на специјални хируршки завртки на коската на вилицата, дизајнирани да ги комплетираат недостатоците во коската на вилицата. Можно е да имате фиксни и трајни забни протези благодарение на коронките поставени на завртките фиксирани на оваа коска. Овие процеси, кои бараат отворање празнина во коската на вилицата, се донекаде проблематични. Од друга страна, бидејќи има постојани третмани, потребно е да се почека уште малку за да завршат третманите. Ова, пак, доведе до зголемување на трошоците за третмани.

Процедури кои можат да се користат како алтернативи на импланти

Забните импланти се третман за исчезнати заби. Па има ли некоја друга процедура? Дали пропуштените заби може да се лекуваат само со импланти? Секако дека нема. Постојат третмани со мост што можете да ги изберете наместо забни импланти. Можете исто така да прочитате поднаслов за краток опис на овој процес.
Процедура за забни мостови
Забните мостови се процедури кои се користат во лекувањето на исчезнатите заби, исто како и забните импланти. Сепак, мостовите се третмани за кои се потребни 1 или 2 цврсти заби. Луѓето можат да добијат забен мост ако има 2 здрави заби десно и лево од областа каде што се наоѓа исчезнатиот заб.

Создавањето нови заби со земање поддршка од овие здрави заби се нарекува мост. Сепак, мостовите бараат сечење на недопрени заби, со што се загрозува здравјето на забите, што ги прави поподложни на чувствителност и расипување. Од друга страна, штом се правилно поставени и одржувани, забните импланти обично функционираат многу долго, па дури и цел живот, без да ги оштетат природните заби.

Предности на забен имплант

Забните импланти изгледаат како природни заби
Бидејќи се поставени на коската на вилицата, ќе изгледаат сосема природно. Никој не може да претпостави дека се протези без да ви каже.

Забните импланти се лесни за употреба.
Тие не бараат посебно пакување и лесно се користат бидејќи се стабилни. Не може да се отстрани или оштети.

Забните импланти може да спречат губење на коскената маса
Со поставување на забен имплант во вашата вилица, тој го стимулира растот на нови коски преку процес наречен остеоинтеграција. Ова може да помогне да се спречи идното губење на коскената маса.

Забните импланти ја поддржуваат структурата на вашето лице
По 3-та точка погоре, губењето на коскената маса може да им даде на луѓето со исчезнати заби спуштен, застарен изглед околу устата и да влијае на структурата на целото лице. Забните импланти можат да помогнат во зачувување на структурата на вашето лице со тоа што ќе ви помогнат да ги зајакнете вилиците.

Забните импланти се долготрајни
Бидејќи тие се постојани третмани и не бараат посебна грижа, можете да ги користите доживотно со рутинска дентална хигиена.

Забните импланти се исплатливи
Имајќи предвид дека тие можат да се користат доживотно, излегува дека се прилично исплатливи третмани. Сè додека добро се грижите за нив и имате хигиенско орално здравје, можете да ги користите доста долго.

Забните импланти не го ограничуваат она што го јадете
Иако треба да се ограничите и да бидете внимателни во другите стоматолошки третмани, тоа не е случај со забните импланти. Можете да јадете што било со забите, кои се прилично силни.

Забните импланти се лесни за одржување
Забните импланти се лесни за нега бидејќи бараат иста грижа како природните заби, што значи четкање и миење забен конец најмалку два пати на ден, редовни стоматолошки прегледи и рутински прегледи на хигиеничар се сè што е потребно за да бидат здрави.

Цена на забен имплант во Гургаон

Ризици од забни импланти

Иако забните импланти се претпочитани и корисни третмани, тие се многу ризични третмани освен ако не се успешни. Поради оваа причина, неопходно е пациентите да добиваат хигиенски третмани од добри лекари. Во спротивно, тие можат да предизвикаат многу болни третмани. Од друга страна, неуспешните забни импланти може да вклучуваат;

  • Постојан проблем со чувствителноста на забите
  • Инфекција на местото на имплантот
  • Повреда или оштетување на околните структури како што се други заби или крвни садови
  • Оштетување на нервите на вашите природни заби, непца, усни или вилица што може да предизвика болка, вкочанетост или пецкање
  • проблеми со синусите
  • Протетски заби кои не се соодветни за големини на уста

Од што зависи цената на забните импланти?

1-До брендот на забниот имплант

There are many implant brands used all over the world. Among these brands, there are successful and high quality implant brands, as well as cheaper and poor quality implant brands. These are one of the factors affecting the cost of implant treatments. Prices in Gurgaon are as follows;

Бренд за забен имплантиТрошоци за забен имплант
Адин, Алфа-Био200 € - 300 €
Остем, дентиум300 € - 450 €
Нобел Актив, Страуман450 € - 550 €

2-Вид и цена на протетски заби

Протезите се поставуваат на забни импланти. Затоа, квалитетот на вештачките заби треба да биде најдобар во својата класа во однос на квалитетот на материјалот, естетиката и вештината на техничарот за имплантација. Иако има многу лаборатории во Индија, можно е да се најдат многу малку места кои добро функционираат. Ова секако влијае на цените.
Цената на круната за забен имплант може да се движи од 50 до 300 евра, во зависност.
Цената на забните импланти ќе варира во зависност од лабораторијата што ќе ја изберете и видовите подолу;

  • Материјал (порцелан споен со метал, цирконија, хибридна протеза)
  • Тип на протеза за забен имплант (задржан завртка, цемент задржан)
  • Гаранција на круната за забен имплант (до 5 години доживотна гаранција)
Вид на имплантна крунацена
PFM (задржан цемент)-50 90 €
PFM (задржана завртка)-75 100 €
Цирконија (задржан цемент)-100 180 €
Цирконија (задржана завртка)-180 300 €

Цена на 3-привремен имплант за заби

Треба да обезбедиме привремена протеза специјално за преден заб или целосен заб неколку месеци додека имплантот примател не обезбеди коронка или мост. Цената на привремената протеза може да се движи од 6 до 35 € во зависност од нејзиниот материјал и естетика.

Цена на забен имплант во Гургаон
Третман со забен имплант со Curebooking Пред потоа

4-Екстракција на заб/корен парче

Екстракцијата од местото на забниот имплант се разликува од нормалното вадење на заб по тоа што мора да се направи бавно и прецизно за да се зачува колку што е можно повеќе коска, особено при „Итно поставување на имплант“. Или понекогаш правиме дополнителни третмани како „Socket Protector“ за да ја зачуваме преостанатата фина природна коска. Затоа, цената може да варира помеѓу 6-60 €.

4-Коскена трансплантација

Калемењето на коските се прави за да се зголеми обемот на здравата коскена структура околу имплантот, да се обезбеди долговечност на имплантот, да се намали можноста за инфекција и да се обезбеди подобра естетика.
Трошоците за калемење на коски во денталната имплантологија зависи од цената на материјалот за коскена графт, обемот на потребниот материјал за графт и хируршките трошоци.

Постапка за калемење на коскицена
Калемење на коски за еден заб-25 50 €
Индиректен синус лифт-100 150 €
Директен синус лифт-170 300 €

Сите на 6 цена за забен импланти во Гургаон

This type of implants, which are used when only prosthetic teeth are required for the entire lower or upper jaw, are often preferred. Normally, one implant is required for a tooth, додека само 6 импланти се доволни за да се имаат сите заби на долната или горната вилица. Постапката применета на овој начин ја претпочитаат многу пациенти. Важно е да добијат третман од добар хирург за да бидат успешни.

Затоа што тоа е радикална одлука и нема враќање назад. Затоа, тие не се третмани што може да се добијат од секоја клиника во Индија. Треба да ја пронајдете најдобрата клиника во Индија за овие стоматолошки третмани. Или можеби ќе треба да побарате третман во поуспешна земја од Индија воопшто. Ова обично резултира во Турција. Бидејќи единствениот фактор што ја прави Индија претпочитана за забни импланти се пристапните третмани.

Фактот што истиот фактор е пронајден во Турција и што е поуспешен им овозможува и на Индијците и на другите земји да претпочитаат да имаат импланти во Турција. Ако вие, како и многу здравствени туристи, барате земја за успешни и достапни забни импланти, Турција ќе биде најповолната одлука. Можете да не контактирате за цените на забните импланти и повеќе информации во Турција.

As Curebooking, се погриживме многу пациенти да ги примаат најдобар стоматолошки третман во Турција. Можете да бидете еден од тие пациентис. Во исто време, не треба да заборавите дека овие третмани ќе ги добиете со гаранција за најдобра цена.

Нобеловата биокер
Curebooking

Сите на 4 цена за забен импланти во Гургаон

All on 4 implants, such as all on 6, can be preferred for the lower or upper jaw. For these treatments, it means that 4 dental implants are needed to have all dental implants. This type of dental implant treatment is also quite radical. Понекогаш може да биде неопходно да се отстранат цврсти или два заба за да се добие целосен забен имплант. Поради оваа причина, добивањето третман од успешни лекари е важно за двете состојби. Во спротивно, може да се појават многу компликации и може да предизвикаат и чувствителни заби. Ова објаснува колку е погрешно пациентите да ставаат импланти во Индија само затоа што е евтин.

Ако планирате да примите All on 4 импланти, но сакате да бидете сигурни дека овие третмани ќе бидат успешни, можеби претпочитате да се лекувате во Турција. Турските хирурзи го гарантираат вашето лекување и ви нудат бесплатен нов третман за секој проблем. Во исто време, Турција е земјата каде што можете да ги добиете најдобрите стоматолошки третмани во споредба со многу други земји. Фактот што обезбедуваат вакви успешни третмани по многу пристапни цени го објаснува нивниот успех во здравствениот туризам.

Is It Risky To Get A Dental Implant In Gurgaon?

Забните импланти се процедури кои бараат успешен третман. За успешни третмани, потребна е употреба на оригинални импланти, искусен лекар и средина за хигиенско лекување. Добивањето забни импланти во Гургаон, град во Индија, не е толку безбедно како што е познато.
Покрај обезбедувањето третман со оригинални брендови за импланти во Индија, третман може да се обезбеди и со полоши импланти со индиски брендови. Ова е првиот ризичен дел. Имплантите, за кои не се знае колку се успешни како бренд, може да предизвикаат болни заби во иднина.


Од друга страна, што се однесува до Фактор на искусен хирург, секако има искусни хирурзи во Индија. Сепак, овие хирурзи често обезбедуваат третман по многу повисоки цени од вообичаеното. Ова не се совпаѓа со главната причина поради која се лекувате во Индија. Исто така, треба да направите некои истражувања за да најдете успешни и искусни хирурзи. Не треба да ризикувате радикални и незаменливи третмани како што се импланти.


Опкружувањата за хигиенски третман се фактори кои речиси никогаш не се обезбедени во Индија. India is generally a dirty and unhygienic country. This, of course, is reflected in the treatments. The most important risk of receiving treatment in India is the possibility of contracting a post-treatment infection. Implants should be made under completely hygienic conditions. Otherwise it will require new treatments and will be quite painful.


Имајќи ги предвид сите овие фактори, повеќето луѓе претпочитаат да се лекуваат во Турција наместо во Индија. Turkey is a country that offers the most advantageous dental implant treatments not only for India but also for many countries. If you are planning to have implant treatment in Turkey, you can contact us. It is your right to receive treatment from Turkey’s most successful dentists with the best price guarantee.

Која клиника е најдобра за забни импланти во Гургаон?

Гургаон е локација со многу малку успешни стоматолошки клиники. Поради оваа причина, честопати најдобро се проучува клинички. За жал, не е можно да се даде такво клиничко име. Затоа што ако ве упатат во една од овие клиники кои обезбедуваат многу неисправни стоматолошки третмани, ќе биде многу непожелно да добиете неправилен стоматолошки третман. Поради оваа причина, иако неговиот неуспех е прифатен, ако размислувате да се лекувате во Индија, ќе мора да работите напорно за да најдете добра клиника.

Зошто Curebooking?

**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.

Остем забен имплант