CureBooking

Блог за медицински туризам

Стоматолошки круниСтоматолошки третмани

Колку трае обично стоматолошките круни?

Кој е очекуваниот животен век на стоматолошката круна?

Имаме широк спектар на услуги за општа стоматологија, вклучувајќи рутински прегледи, пломби и Стоматолошки круни, покрај нашите услуги за козметичка стоматологија, ортодонција и забни импланти. Ако мислите на добивање круна опремени, фиксирани или отстранети, веројатно имате многу загриженост во врска со постапката и како да се грижите за забите потоа. Едно од најчестите прашања што ни го поставуваат е колку долго траат стоматолошките круни?

Стоматолошки круни се мали капачиња што се вклопуваат над забите и се користат за низа намени. Тие се еден од изборите што ги користиме за да ги поправиме и заштитиме оштетените или расипани заби од понатамошно оштетување, слично на пломбите. Стоматолошки круни се потребни кога погодениот заб е сериозно оштетен или расипан и има потреба од дополнителна стабилност и заштита. Сепак, пломбите се користат за да се поправат мали области на расипување на забите.

Стоматолошките круни може да се користат и за корекција на козметички проблеми со забите, како што се as искривени заби, што резултира со побела, поздрава насмевка. Покрај тоа, тие можат да ги зајакнат скршените, исечени или забележливо оштетените заби и нашите професионален стоматолог тим во Турција за забни круни може да ве прошета низ сите ваши опции за време на вашите првични консултации.

Дали стоматолошката круна може да трае цел живот?

Честопати се прашуваат ако стоматолошките круни се трајни или не. Постојат неколку фактори што треба да се земат предвид, вклучувајќи ги употребените материјали, начинот на нивно поставување и колку добро ги одржувате. Бидејќи сакаме да имате долготрајна доверба во вашата насмевка, нашиот стручен тим се грижи дополнително при дизајнирање, креирање и поставување на забни круни за да можете да го извлечете максимумот од нив. 

Со соодветна последователна нега, стоматолошки круни може да траат во просек до 15 години или повеќе. Не ви требаат посебни процедури за да се грижите за вашата круна додека не се оштети, а типично може да ја третираш како нормален заб. Четкање на забите два пати на ден и чистење на конец со конец секој ден ќе помогне да се задржи круната во добра форма, истовремено подобрувајќи го и целокупното орално здравје. Иако А. правилно поставена круна служи како заштитен штит, забот под него сè уште може да биде оштетен или да развие понатамошно расипување. Кога ги миете забите и забите со конец, проверете дали внимателно внимавате на линијата на непцата. Ова ќе помогне да се избегне таложење на плаки и да се одржи заштитата на забите, непцата и круните.

Треба да продолжите со редовните контроли на стоматологот. Една од работите што вашиот стоматолог ќе ја потврди за време на овие сесии е дека вашата забна круна е сè уште стабилна и дека работ на круната има силен печат и не ви предизвикува никакви проблеми или болка. Тие ќе ви дадат совет за како да се грижите за забите и да ја одржувате чистата круна. 

Така круната може да трае цел живот? Одговорот е очигледно, не.

И покрај тоа што стоматолошките круни имаат животен век од 15 години, тоа не значи дека тие се неуништливи во тој период. Стоматолошките круни, како и природните заби, се склони кон сечење, расцепување и зголемено абење ако не се грижат правилно.

Кој е очекуваниот животен век на стоматолошката круна?

Како знаете кога треба да се замени круната?

Оштетувањето на круната може да биде предизвикано од рани на лицето, џвакање на нешто грубо, лепливо или џвакање или стегање и мелење на забите. Ако откриете дека вашата круна е исечена или распукана, закажете состанок со вашиот стоматолог што е можно поскоро за да ја поправите. Ако пукнатината или чипот не е премногу лош, круната може да се поправи без потреба за замена на круната.

Стоматолошките круни не можат да се расипат, но забот под него може. Исто така, таложењето на плаки може да предизвика распаѓање да започне или да продолжи на забот под него. Ако почувствувате нежност или оток околу вашата круна или забот што го покрива, закажете состанок со вашиот стоматолог веднаш спречи проблем со забната круна влошува.

Пред кој било поправки или замени за забни круни се направени, ние извршуваме сеопфатен преглед за да осигуриме дека немате основни проблеми со оралното здравје или знаци на потенцијални проблеми. Х-зраци на устата ќе бидат земени како дел од вашата проценка, и наше стручни стоматолози во Турција, ќе може да види дали забот под вашата круна се расипува или бара некаков понатамошен третман. Во овој случај, можеби ќе треба да се отстрани круната со цел да се третира забот под него. Пред да се замени вашата круна, можеби ќе треба да поминете низ третмани како што е коренскиот канал. Ова е да се осигура дека забот под круната е што е можно побезбеден и безбеден, продолжувајќи се очекуваното траење на животот на забната круна.

9 размислувања за „Колку трае обично стоматолошките круни?"

  • I think everything composed made a lot of sense. But, what about this?

    what if you typed a catchier title? I mean, I don’t want to tell you how to run your blog, however suppose you added a title that grabbed people’s
    attention? I mean How Long Do Dental Crowns Usually Last?
    - CureBooking is kinda vanilla. You should look
    at Yahoo’s front page and note how they create article titles to get people to open the links.
    You might try adding a video or a pic or two to get people interested about what you’ve written. Just
    my opinion, it might make your posts a little livelier.

    Одговори
  • Have you ever thought about writing an ebook or guest
    authoring on other websites? I have a blog centered on the same information you discuss
    и би сакал да споделите некои приказни / информации. Јас го познавам мојот
    readers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot
    me an email.

    Одговори
  • I don’t know whether it’s just me or if everybody else experiencing problems with
    your website. It appears as if some of the text within your posts
    are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them
    too? This may be a problem with my web browser because I’ve
    had this happen previously. Many thanks

    Одговори
  • VictorSed

    Vidalista 20 – This is a quality product for men who want to increase their masculine abilities in intimate life effectively and safely cialis vidalista 20 mg

    Одговори

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *