BBL хируршка процедура, ЧПП, цена, прегледи и ОК против Турција

Сè за BBL хирургија! BBL хируршка процедура, ЧПП, трошоци, прегледи и ОК против Турција, зошто Турција?

Што е бразилско подигнување на задникот?

Бразилското подигање на задникот е често претпочитана процедура за пластична хирургија во последниве години. Процедурата вклучува отстранување на вишокот маснотии од места како што се колковите и стомакот и негово вбризгување во задникот. Така, зголемувањето на поп може да се изврши без употреба на имплант. Тој нуди долгорочен естетски изглед.

Зошто да имате бразилско кревање задник?

Бразилското подигање на задникот е популарна козметичка процедура која вклучува пренос на маснотии, што ви овозможува да ја постигнете посакуваната полнота во областа на задникот. Ако сакате обликување на задникот, но не можете да го постигнете тоа со напорен и стабилен спорт или ако не можете да одвоите време за тоа, тоа е процедура која лесно можете да ја изберете.
Изгледот на задникот, кој се добива со враќање на поранешната состојба кога спортот ќе престане, со себе носи непријатна слика од многу аспекти.. Но, со BBL хирургија, можно е да имате подолготрајно пополн задник.

Бразилска процедура за подигнување на задникот

Постапката најчесто се изведува под општа анестезија. Во текот на процедурата може да се примени со локална анестезија во случаи кога ќе дојде до помал трансфер на маснотии. Во текот на процедурата се прави липосукција на местата каде што треба да се отстранат маснотиите, а се отстранува салото. Постапката за липосукција, пак, подразбира екстракција на поткожното масно ткиво со помош на канили, кои се користат за отстранување на маснотиите од одредени делови од телото, откако ќе се направат мали засеци.

Мастите земени од несаканите области стануваат подготвени за инјектирање. За да се постигне посакуваниот изглед на задникот, во одредени области се вбризгуваат масла. Оваа процедура се изведува со правење мали засеци на неколку области како што е липосукција. Мастите се инјектираат со допирање под кожата преку засеците во пределот на задникот. Процесот завршува со шиење на засеците.

bbl хирургија

Придобивки од хирургијата за подигнување на бразилскиот задник

  • Тој нуди поприроден изглед во споредба со силиконските импланти на колкот.
  • Тоа ви овозможува да добиете позаоблен задник.
  • Тоа помага да се отстранат проблемите како што се опуштеност и безобличност.
  • Тоа е полесна процедура од импланти на силиконски задник и ризикот од инфекција е помал.
  • Со правилен клинички избор, постапката може да се заврши целосно без ризик.

Ризици за кревање на бразилскиот задник

Оваа процедура е побезбедна и потрајна од многу процедури за подигнување на задникот. Ризиците што треба да се искусат при изборот на правилна и висококвалитетна клиника се многу малку. Кога ќе се појави проблем, може лесно да се третира. Проблемите како што се инфекција, лузни, болка, таложење вода под кожата се сосема нормални и лесни за лекување несакани ефекти. Сепак, можни се некои неизбежни компликации кога ќе се одлучите за неуспешна клиника. Иако овие компликации можат да бидат од витално значење, тие исто така може да завршат со постојан лош изглед. На пр.

  • Губење на кожата како резултат на длабока инфекција
  • Масна емболија. (во срцето или белите дробови)
  • Како резултат на неправилна инјекција, инјектираната маст може да влезе во големите вени на колковите и да оди во белите дробови.

Дали сум добар кандидат за бразилско кревање задник?

Бразилското подигање на задникот е добра опција за подобрување на обликот и големината на колковите. Постапката нема посебна селективност на пациентот. Меѓутоа, доколку ги исполнувате критериумите подолу, тоа е посоодветна процедура за вас.
Ако сакате зголемување на колкот без импланти
Мора да имате доволно маснотии во други области за да може да се пренесе на колковите.
Треба да избегнувате да седите директно на колковите неколку недели. Доколку имате соодветен начин на живот.

Избор на козметички хирург и клиника

Бразилската операција за подигнување на задникот е високо напредна процедура за естетски детали. Сепак, тоа е и процес кој бара внимание. Затоа, изборот на клиника и хирург е многу важен. Ќе ви биде поволно да ги прегледате претходните студии пред да донесете одлука за клиниката или хирургот. Таа доби дополнителна обука за многу масни графтови и бразилски подигнување на задникот. Изборот на овие лекари ќе ги зголеми шансите за добивање успешно лекување.

ОК против Турција

Што е вклучено во мојот бразилски пакет третман за подигнување на задникот?

ТУРЦИЈА UK
1- Консултации за сите ваши предоперативни прашања 1- Предоперативна консултација
2- Првите 24 часа, клиничка поддршка и постоперативен експертски тим за поддршка 2- Испуштање истиот ден
3– Посветен координатор на пациентот за комуникација во сите фази од патувањето на пациентот 3- Првите 48 часа клиничка поддршка
4- Предоперативна медицинска евалуација за да бидете сигурни дека сте способни за вашата процедура. 4- Вашиот посветен координатор на пациенти
5- 1 дневна хоспитализација 5-Предоперативна медицинска евалуација
6- Тест за PCR
7- 6 дена хотелско сместување
8- 6 дена Појадок за 2 лица за време на престојот во хотелот
9- Вашиот придружник може да има корист од некои од услугите на пакетот бесплатно.
10- Сите локални трансфери (хотел-аеродром-болница)

Содржината на пакетот е главно ист во двете земји. Сепак, услугите на Турција се побогати. Додека само болничките услуги се вклучени во третманот што ќе го добиете во ОК, содржината на пакетот во Турција вклучува и услуги како што се сместување, превоз и оброци. На тој начин, не мора да трошите премногу надвор од Третманот.

Предности ОК против Турција

Турција UK
Достапни цени Мора да потрошите мало богатство
Гарантирани третманиПроблемите по третманот се предмет на доплата.
Третман од прва класаТретман од прва класа
Нема да мора да плаќате екстра високи цени за вашите потреби, освен за лекување.Мора да платите многу дополнителни такси за вашите потреби, освен за лекување.

Најчесто поставувани прашања

Колку долго трае животот на пренесените масни клетки?

Иако е прашање кое варира од личност до личност, 80% од вашите масни клетки ќе преживеат откако едемот ќе исчезне, сè додека ги преземете неопходните мерки на претпазливост. За опстанок на масните клетки, потребно е да се храните со здрави масти и да избегнувате тутунски производи и алкохол. За 1 месец мора да користите и BBL перница додека седите. Така, вашите масни клетки ќе преживеат поздраво.

Дали оваа операција ќе ми помогне да изгубам тежина?

Не. Оваа операција не ви помага да изгубите тежина, но го контурира вашето тело за да постигнете избалансиран естетски изглед. Ова ви дава подобар изглед отколку слабеење.

Дали ќе имам лузни?

Засеците направени за време на постапката се многу минимални. По процедурата, ќе ви бидат препишани некои лекови за да исчезнат овие мали лузни. По употребата на овие лекови, на вашето тело нема да има видливи лузни.

Кога можам да се вратам на работа?

Зависи каков бизнис имате. Вообичаено можете да се вратите на работа 1 недела по операцијата без никакви настани. Меѓутоа, ако работите во канцелариско опкружување, ќе треба да користите ббл перница 1 месец додека седите.

Колку време е потребно за да може повторно да вежбате?

Може да правите кратки прошетки 1 недела по операцијата. По 2 недели, ќе бидете погодни за малку подолги прошетки. По 6 недели, ќе биде во ред да направите малку повеќе брзи и долги прошетки. Потоа можете да започнете со спорт со разговор со вашата клиника или хирург и да прашате дали има проблем во спортувањето.

Дали моите колкови ќе станат помали ако изгубам тежина?

Сè додека вашето ниво на губење на тежината не е претерано, намалувањето во областа на задникот нема да биде очигледно. Ако изгубите значителна количина на тежина, се разбира, ќе има намалување. Сепак, никогаш нема да ја вратите сликата пред операцијата BBL.

Турција и ОК Осврти

1-Осврти

Избрав да се лекувам во Турција бидејќи е евтин и никогаш не се каам.
Додека истражував, наидов на оваа страница наречена Cyrebooking. Додека
обезбедување на услуги за третман на локациите на Ttail, многу услуги беа исто така
вклучени во цените. По операцијата не доживеав никакви несакани ефекти
и тоа беше прилично добар третман. Планираме да добиеме трансплантација на коса
од Турција за жена ми следната година и размислуваме да добиеме поддршка од
повикана страницата за медицински туризам Curebooking.

2-Осврти

Сведок сум дека некои од моите пријатели во мојата земја (Велика Британија) земаат BBL искусиле болка во ребрата
ноќе. Како резултат на овие проблеми, кои ме спречија да сакам да примам 88L, добив
информации од клиника во Турција и закажавме на крајот на јуни! Кога јас
отидов на клиника тој ден со возбуда, бев пречекан совршено. Турскиот народ е многу
гостопримливи. По процедурата добив одлично тело! Решив прво да облечам бикини
време во оваа прекрасна земја, продолжувајќи го моето патување за лекување.
Моето старо тело не беше подготвено за тоа. Благодарен сум на турските лекари за овој убав третман
и гостопримството. Нивните цени беа исто така многу евтини во споредба со мојата земја!

3-Осврти

Сега сум на IV антибиотици. Picc линија стави во, но за среќа може да се направи дома наместо да мора
бидете во болница 4 недели! Без разлика, сè уште не е прифатливо. Специјалист за инфекции за болести
потврди дека тие само начин ќе имам инфекција оваа лоша и длабока беше воведена на време
на операцијата.

Нема совршени критики за ОК во оваа содржина, каде што се трудиме да бидеме целосно објективни и да ги најдеме најдобрите критики во коментарите. Успеав да стигнам до коментарите на пациентите кои доживеале несакани ефекти како болки во грбот и инфекции. Во исто време напишаа дека добиле услуги за лекување кои не вредат високи цени. Сепак, коментарите за Турција беа резултат на подобри и поуспешни третмани. Многу поволните цени ја одржуваа стапката на задоволство на пациентите високо.

Колку чини BBL во ОК?

Во ОК, само трошоците за лекување се 3,000 евра ако се направи ББЛ со салото земено од стомакот. BBL врши со отстранување на масти од површина на раката е 2,250 евра.

Колку чини BBL во Турција?

Во Турција, оваа процедура не е ограничена како маснотии земени од раката или стомакот. Во согласност со барањето на пациентот, има само BBL со маслата земени од регионот 1500 евра за услугата за лекување. Ако сакате да имате корист од сите услуги наведени погоре, можете да ги купите услугите како пакет. Така, не трошите на дополнителни трошоци како сместување и превоз. Нашиот цена на пакетот е само 2000 евра.

Зошто Curebooking?


**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.