6 месеци и 12 месеци гастричен балон за слабеење во Турција

Која е разликата помеѓу гастричен балон од 6 и 12 месеци?

Ендоскопија се користи за вметнување и отстранување на гастрични балони приближно 20 години, а операцијата е едноставна и брза. И двете 6 и 12 месеци балони се ставаат под анестезија за ваша удобност за време на ендоскопските процедури. Кој ќе го одберете, ќе биде одреден од вашиот животен стил, пари и целта за намалување на телесната тежина.

Гастричниот балон е вграден во болницата како операција на еден ден. Иако операцијата трае 15-20 минути, ќе бидете во болница 3-4 часа. Yourе бидете седативи цело време за ваша удобност, така што ќе ви треба некој да ве однесе дома.

Ендоскопија се користи за воведување на мекиот издишан балон. Долга цевка се става во устата, се движи низ грлото, а балонот се надува со солен раствор откако ќе стигне до вашиот стомак. Тогаш балонот на ендоскопот се исклучува, а цевката се повлекува.

Нема засеци во кожата, затоа нема рани за лекување и нема лузни. Нема трајни промени во вашето тело затоа што вашиот стомак не е исечен или променет на кој било начин.

Балонот зафаќа многу простор во вашиот стомак и служи како вградена контрола на порциите, овозможувајќи ви да се чувствувате сити по конзумирање на мали количини храна. Stayе остане на место од 6 до 12 месеци, по што ќе се вратите во болницата и ќе го отстраните на ист начин.

Кои се видовите гастрични балони во Турција?

БИБ- 6-месечен гастричен балон

BIB® е добро познат уред кој се користи повеќе од 20 години низ целиот свет. Одлично искуство во однос на безбедноста и слабеењето.

30-50 кг / м2 БМИ

Имплантација 6 месеци

Поддршка за една година

Ако ви треба брзо засилување за да ја вратите вашата тежина на вистинскиот пат, ова е производ за вас.

Орбера 365- 12-месечен гастричен балон

Orbera 365TM е врвен уред со најдолго време на имплантација од кој било гастричен балон на пазарот.

БМИ се движи од 27 до 50 кг / м2.

Имплантација 12 месеци

Поддршка за 18 месеци

Ако некое време се борите со својата тежина и ви треба повеќе време да ги измените вашите навики, ова е подобра опција.

Гастрични балони доаѓаат во различни форми и големини. Орбера е најстариот и најпознат вид гастричен балон. Повеќе од две децении, овој уред се користи. Орбера 365 доаѓа во две верзии: шестмесечна и 12-месечна верзија. Над 250,000 луѓе безбедно го користеа балонот Орбера низ целиот свет.

Една од предностите на балонот е тоа што не бара хируршка интервенција. Како резултат, нема да ви треба општ анестетик.

Балонот е надуен и отстранет за време на краток престој во болница - ќе бидете со нас приближно 3 часа.

Тоа е ендоскопска операција, што значи дека се изведува преку устата. За разлика од операцијата, нема сечење на стомак.

Која е разликата помеѓу гастричен балон од 6 и 12 месеци?

Колку тежина ќе изгубам после 6 и 12 месеци гастричен балон?

Според наше искуство, операцијата на гастричен балон генерално доведува до намалување на телесната тежина од 2-3 камен во први 6 месеци по балонот е поставена, сепак некои луѓе изгубија многу повеќе. Предвидуваме дека ќе изгубите 70-80% од вашата тежина во првите три месеци, по што слабеењето ќе запре или ќе се изедначи, а балонот ќе ви стане покорисен за да ви помогне да ја одржувате новата тежина.

Количината на телесната тежина ќе се одреди според вашата почетна тежина и способноста да се прилагодите на новите навики во исхраната што балонот може да ги промовира. Како што сте добро свесни, нема чуда кога станува збор за намалување на телесната тежина, затоа е критично да останете дисциплинирани и фокусирани за да постигнете долгорочен успех. Ова е причината зошто компонентите за исхрана и физичко вежбање на нашиот план за поддршка се клучни за долгорочен успех.

Дополнителните шест месеци што ги поминуваат овие балони во стомакот, двојно го зголемуваат времето што пациентите треба да го воспостават новиот режим на исхрана и јадење што ќе им помогне да го задржат намалувањето на тежината по отстранувањето на балонот. Луѓето утврдуваат дека вредат дополнителните шест месеци, до тој степен што некои луѓе кои размислувале за операција, сега се одлучуваат за балон на желудник. Значи, зошто да се под 12-месечен балон наместо операција?

Бидејќи е привремено:

Балонот е gadget за еднократна употреба што се вметнува преку устата. Тоа не е хируршка процедура и нема лузни. Стравот од операција е една од основните причини зошто луѓето се подготвени да го стават на ризик своето долгорочно здравје со одбивање да изгубат тежина. Нема да ви треба општ анестетик и нема да мора да се грижите за операција со гастричен балон за 6 и 12 месеци.

Бидејќи е едноставна и брза:

Балонот е директна операција што може да се изврши во ист ден. Beе бидете само во болница од 3 до 4 часа. Потребни се не повеќе од 5 минути за да се надува балонот. Процесот може да трае од 20 до 30 минути.

Бидејќи тоа е безбедна постапка:

6 и 12 месеци гастричен балон е безбеден третман, без разлика дали ќе изберете конвенционална опција за 6 месеци или Орбера 365, која трае 12 месеци. Пациентите се утешуваат дека тоа е една од најбезбедните алтернативи што се достапни за да им помогне на патувањето за намалување на телесната тежина, со над 20 години докази собрани од целиот свет.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за цената на гастричниот балон во Турција.