CureBooking

Блог за медицински туризам

Трансплантација на косаТрансплантација на коса FUEТрансплантација на коса FUT

Што е подобра трансплантација на FUE или FUT?

Која е главната разлика помеѓу трансплантацијата на коса FUE и FUT?

Главната разлика помеѓу трансплантациите на коса FUT и FUE е тоа што кај FUT, се отстранува лента од донаторска кожа од која се извлекуваат одделни фоликуларни единици и се пресадуваат во региони на опаѓање на косата, додека кај FUE, одделни фоликуларни единици се ексцизираат директно од скалпот. Различни фактори влијаат на тоа кој пристап е најдобар за пациентот.

Која е разликата помеѓу FUT и FUE?

Здравите графтови на коса се ставаат во микроскопски засеци во регионите на скалпот погодени од опаѓање на косата и во методите на трансплантација на коса FUE и FUT. Хирургот мора многу внимателно да ги дистрибуира и позиционира засеците за да се вклопат во постоечката коса на пациентот.

За повторно всадување на графтовите, хируршкиот тим вработува многу мали форцепси или уреди за имплантација и мора да посвети големо внимание на складирањето и ракувањето со фоликулите за да се минимизира повредата и да се зголеми долговечноста на графтот.

Изворот на овие графтови е исто така ист во двата пристапа. Тие се отстранети од "донаторските" закрпи на скалпот, каде што косата е генетски дизајнирана да расте до крајот на животот.

Разликата е во начинот на берење на овие графтови.

FUT метод за берба на графтите

Лента од кожа што носи коса се зема од донаторската област на скалпот, што обично е задниот дел на главата, при операцијата FUT. FUT често се нарекува „лента“ хирургија заради ова.

Бројот на влакна по квадратен см на донаторот на скалпот и колку е флексибилна (или флексибилна) кожата на скалпот, ќе влијае на долгорочното снабдување со донаторска коса. Генерално, во споредба со FUE, третманот FUT обезбедува пристап до поголемо снабдување со донаторска коса за цел живот.

Тогаш лентата е методски поделена на микроскопски графтови на одделни фоликуларни единици составени од една до четири влакна под микроскопи со голема моќност од страна на хируршкиот тим. Додека не се всадат, овие графтови се чуваат во раствор за складирање на ладно ткиво.

Донаторскиот регион е зашиен и сокриен од околната коса во повеќето случаи. Конците се отстрануваат по 10-14 дена, а регионот на донаторот заздравува и создава линеарна лузна.

FUE метод за берба на графтите

 Во FUE, регионот на донаторот на скалпот се бричи и се извлекуваат индивидуални графтови на фоликуларната единица со помош на „удар“ од 0.8мм до 1мм.

Операцијата може да се направи рачно или со употреба на моторизиран хируршки инструмент.

Fе има низа лузни од мали точки на скалпот по FUE, но тие се толку малку што се едвај забележливи. Повеќекратни третмани со FUE резултираат во дополнителни лузни на точки, а косата во донаторската област на крајот се разредува.

Како резултат, постои ограничено снабдување со донаторска коса, што бара претпазливост од страна на хирурзите и пациентите за да се гарантира дека е достапна доволно донаторска коса за долгорочна стратегија.

Кои се добрите и лошите страни на техниките за трансплантација на коса FUT и FUE?

И техниките FUT и FUE имаат свои придобивки и недостатоци. Ексцизијата на фоликуларната единица (FUE) обично се нарекува „понапреден“ пристап, сепак и FUT и FUE даваат добри резултати, а најдобрата постапка се потпира на специфичните барања и карактеристики на пациентот.

Еве неколку работи за кои треба да размислите доколку сте изберете трансплантација на коса FUE во Турција:

Предности за трансплантација на коса FUE

Без линеарна лузна - FUE има предност да не остави линеарна лузна како FUT. Се собираат индивидуални фоликуларни единици, оставајќи лузни од микроскопски точки видливи за човечкото око. Ова го прави идеален за луѓе кои сакаат брзо да им се вратат на ригорозните активности.

FUE е особено идеален за лица кои сакаат да ја задржат својата коса кратка, како што е фризура број 1 или број 2, поради минималните лузни. Дури е изводливо да се направи намалување на бројот 0.

FUE е добар за скромни трансплантации - FUE е добра опција за помлади пациенти или оние на кои едноставно им треба скромен број на графтови во близина на линијата на косата.

млад човек сериозен проблем со губење на косата за здравствен автомобил A2686LX мин
Кои се добрите и лошите страни на техниките за трансплантација на коса FUT и FUE?

Предности на FUT Трансплантација на коса

Добро за пациенти кои бараат голем број на графтови - FUT често дава повеќе коса отколку FUE, што е поволно ако основната цел на пациентот е да постигне максимална полнота од обновување на косата.

Нема потреба да се бричи целата глава бидејќи процесот FUT овозможува постојната коса да се задржи долго, што ќе се искористи за да се скрие линеарната лузна.

Пократко време на работа - Во зависност од големината на областа на примателот и количината на графтови што треба да се пресадат, постапката FUT може да трае од 4 до 12 часа. Ова е далеку пократко од FUE, што може да повлече отстранување до 2,000 графтови и може да трае и до 10 часа - или дури и повеќе од еден ден во операција во некои околности.

FUT е често помалку скап од идентична FUE операција.

Техники FUT и FUE се релативно безболни процедури кои бараат само локален анестетик.

И гласи: Кој тип на трансплантација на коса е подобар? Трансплантација на коса FUE vs DHI

Која е разликата помеѓу FUE и FUT во однос на резултатите?

На сите трансплантации на коса им е потребна техничка експертиза, но им треба и елемент на креативност. Хирургот мора да биде свесен за аголот, густината и поставувањето на графтовите, како и за изгледот на пациентот, вклучувајќи ја и формата на лицето и черепот и општиот изглед. Ова е точно, без оглед на видот на операцијата.

Која е разликата во трошоците помеѓу трансплантацијата на коса FUE и FUT?

Можеби ќе се запрашате, е FUE или FUT поскапо? Техниката FUE е поскапа од FUT заради поголемо време потребно за хирургија и технички строга природа на процесот.

Сепак, од суштинско значење е да не се избере постапка само врз основа на трошоците. Од витално значење е да изберете техника за обновување на косата што ќе ви даде исход од природен изглед. Трансплантацијата на коса треба да трае до крајот на вашиот живот, а обидот да заштедите пари со избор на неефикасна операција е секогаш губење пари.

Покрај тоа, и двете Техники FUE и FUT во Турција се до 5 пати подостапни од европските земји, САД и Канада. Beе ве советува најсоодветната техника за вашата состојба и потреби.

Можете да контактирате со нас за да добиете лична понуда за најдобра трансплантација на коса FUE и FUT во Турција.

Откријте свет на висококвалитетна медицинска нега со CureBooking!

Дали барате висококвалитетни медицински третмани по пристапни цени? Не гледајте подалеку од CureBooking!

At CureBooking, ние веруваме во носењето на најдобрите здравствени услуги од целиот свет, веднаш на вашите прсти. Нашата мисија е да ја направиме премиум здравствената заштита достапна, удобна и достапна за секого.

Што поставува CureBooking освен?

Квалитет: Нашата широка мрежа се состои од светски познати лекари, специјалисти и медицински установи, обезбедувајќи секој пат да добивате врвна нега.

Транспарентност: Кај нас нема скриени трошоци или изненадувачки сметки. Однапред обезбедуваме јасен преглед на сите трошоци за лекување.

Персонализација: Секој пациент е единствен, така што секој план за третман треба да биде исто така. Нашите специјалисти дизајнираат нарачани планови за здравствена заштита што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Поддршка: Од моментот кога ќе се поврзете со нас до вашето закрепнување, нашиот тим е посветен да ви обезбеди беспрекорна, деноноќна помош.

Без разлика дали барате естетска хирургија, стоматолошки процедури, третмани за ИВФ или трансплантација на коса, CureBooking може да ве поврзе со најдобрите даватели на здравствени услуги ширум светот.

Приклучи се на CureBooking семејството денес и ја доживуваат здравствената заштита како никогаш досега. Вашето патување кон подобро здравје започнува овде!

За повеќе информации, контактирајте го нашиот посветен тим за услуги на клиентите. Ние сме повеќе од среќни да ви помогнеме!

Започнете го вашето здравје патување со CureBooking - вашиот партнер во глобалната здравствена заштита.

Гастричен ракав Турција
Трансплантација на коса Турција
Холивуд насмевка Турција