CureBooking

Блог за медицински туризам

ТретманиБлогГастричен балонГастричен ботоксГастричен бајпасГастричен ракавТретмани за губење на тежината

Центри за дебелина во Турција

Дали дебелината е состојба на прекумерна тежина? И да и не! Иако многумина ја знаат дебелината како само прекумерна тежина, таа содржи стотици различни болести. Значи, што е дебелината? Дали има лек за дебелината? Дали е можно лекување на дебелината без операција?

Што е Дебелината?

Дебелината е болест која погодува многу витални органи, особено срцето, заедно со прекумерната тежина. Да се ​​објасни подетално, дебелината е состојба во која висината и телесната тежина на човекот не се пропорционални. Ова се учи со пресметка наречена БМИ. Дебелината е болест која погодува многу витални органи, особено срцето, заедно со прекумерната тежина. Да се ​​објасни подетално, дебелината е состојба во која висината и телесната тежина на човекот не се пропорционални. Ова се учи со пресметка наречена БМИ. За ова можете да ја користите пресметката подолу. Заедно со пресметката на БМИ, табелата подолу покажува за кој третман сте соодветни и вашата фаза на дебелина.

Калкулатор за БМИ

Тежина: 85kg
Висина: 158 см

Формула: тежина ÷ висина² = БМИ
Пример: 85 ÷158² = 34

Кои се третманите за дебелина?

Третманите за губење на тежината бараат специфичен план за секој пациент. Иако тоа понекогаш е возможно со ботокс на желудникот и диета, во некои случаи, гастричниот ракав ќе биде соодветен по третманот со балон на желудникот. Подетални информации за третманите има во остатокот од нашата содржина. Сепак, за да дадеме краток брифинг, Третманот за губење на тежината вклучува:

  • Гастричен балон: Гастричен балон е нехируршки третман за слабеење со 12 месеци, 6 месеци и паметни третмани со гастричен балон.
  • Ботокс на желудникот: Овој третман е погоден за пациенти кои очекуваат помалку губење на тежината без да доживеат никакви несакани ефекти или болка. Тоа не е хируршка процедура.
  • Гастричен ракав: Гастричниот ракав вклучува намалување на стомакот на пациентите. Тоа е радикален третман и не е возможно да се врати сивилото.
  • Гастричен бајпас: Тоа вклучува намалување на желудникот на пациентите, како што е операција на гастричен ракав. Вклучува и обработка во дебелото црево. Погоден е за пациенти со повисок БМИ во споредба со третманот со гастричен ракав.
Дидим гастричен бајпас

За кого се погодни третманите за дебелина?

Класификација на БМИКои третмани можете да ги земете во предвид?
недоволна тежина (< 18.5)Вредноста на БМИ покажува дека е прилично мала. Поради оваа причина, треба да се здебелите со помош на експерт. Во спротивно, премногу слаб ќе предизвика здравствени проблеми.
нормална тежина (18.5 - 24.9)Ова укажува дека немате никакви проблеми со тежината. Затоа, доволно е да ја одржувате телесната тежина.
прекумерна тежина (25.0 - 29.9)Ако вашиот БМИ е во овие опсези, ви треба помош. Можете да побарате помош од стручен диететичар.
дебелина од класа I (30.0 - 34.9)Дефинитивно ви треба лек. Ќе биде соодветно да изгубите тежина со третман со гастричен балон или ботокс на желудникот.
дебелина од II класа (35.0 - 39.9)Ова укажува дека имате сериозен вишок. Веројатно имате здравствени проблеми како апнеја при спиење или дијабетес тип 2. Поради оваа причина, може да размислите за третман на гастричен ракав.
дебелина од класа III (≥ 40.0)Тоа е прилично БМИ. Иако сте погодни за третман на Гастричен ракав, гастричниот бајпас ќе биде поефикасен за вас.

Кои третмани се достапни во центрите за дебелина?

Турски центри за дебелина имаат операции и третмани за слабеење кои се користат низ целиот свет. Иако меѓу нив има третмани како што е Гастрична лента, ние ги обезбедуваме само следниве третмани во Турски центри за дебелина каде обезбедуваме третман;

Ботокс на желудник / ботокс на желудникот

Пред сè, треба да се знае дека ботоксот на желудникот не е третман за дебелина. Како што споменавме погоре, тоа е третман кој се обезбедува во центрите за дебелина. Во исто време, третманот со ботокс на желудникот е најпосакуваниот нехируршки метод за слабеење меѓу третманите за слабеење. Третманот со ботокс на желудникот ги забавува стомачните мускули за да им олесни на пациентите да ослабат. Во овој случај, пациентите ја вари храната за многу подолго време. Ова, заедно со здравата и нискокалорична исхрана на пациентот, обезбедува сериозно губење на тежината.

Со испитување на табелата погоре, можете да разберете дали сте погодни за третман со ботокс на желудникот. → Гастричен ботокс во Турција

Гастричен балон

Гастричен балон е третман кој обезбедува губење на тежината без операција како ботокс на желудникот. Иако може да се користи во третман на дебелина, треба да се знае дека не може секогаш да се користи како третман за дебелина. Гастричниот балон вклучува надувување на хируршкиот балон поставен во стомакот на пациентот. Овој надуен балон создава чувство на ситост во стомакот на пациентот и го потиснува апетитот на пациентот. Со потребната диета и вежбање, губењето килограми ќе биде неизбежно. Можете исто така да ја прочитате нашата содржина за да дознаете повеќе за третманот со гастричен балон. → Гастричен балон во Турција

Ботокс на желудникот

Гастрична цевка/ Гастричен ракав

Гастричниот ракав вклучува отстранување на поголемиот дел од стомакот на пациентот. Тоа е хируршка процедура. Како што споменавме погоре, иако е погоден за пациенти со БМИ 40 и погоре, пациентите со БМИ 35 и сериозни здравствени проблеми исто така претпочитаат третман со гастректомија со ракав. Навиките во исхраната на пациентите со дебелина предизвикуваат проширување на желудникот со текот на времето. Операцијата, исто така, им овозможува на пациентите да изгубат тежина со намалување на растечкиот стомак со текот на времето.

Се разбира, пациентите треба да направат и радикална промена во исхраната по операцијата на гастректомија на ракавот. Треба да се знае дека оваа навика во исхраната треба да биде трајна доживотно. Во спротивно, можно е повторно да се здебелите и дигестивните проблеми ќе бидат неизбежни. Можете исто така да ја прочитате нашата содржина за детални информации за операцијата на желудникот со цевки.Хирургија на гастричен ракав во Турција

Гастричен бајпас

Гастричниот бајпас вклучува намалување на желудникот, како во операцијата на гастректомија на ракавот. Покрај тоа, процедурата за бајпас предизвикува и поголеми промени во варењето на пациентот. Паралелно со смалувањето на желудникот се прават и разни операции во тенкото црево. Во овој случај, промената во дигестивниот систем на пациентите обезбедува побрзо и поефикасно губење на тежината.

Иако е важно пациентите да имаат БМИ од најмалку 40 за операција на гастричен бајпас, исто така е важно да се подложат на преглед за лекување. Гастричниот бајпас, заедно со намалувањето на желудникот и операцијата во цревата, му овозможува на пациентот да се храни со помали порции и калориите во храната што се зема да се отстранат од телото без да се вари. → Бајпас на желудник во Турција

Предности на лекување во центрите за дебелина во Турција

Треба да знаете дека ако се лекувате во центри за дебелина во Турција, ќе добиете многу предности. Бидејќи Турција Центрите за дебелина имаат многу предности поради локацијата на Турција. Со ниските трошоци за живот во Турција и екстремно високиот девизен курс, ќе ги имате следните предности;

  • Евтини трошоци за третман
  • Висока куповна моќ
  • Високи стапки на успех во третманот на дебелината
  • Третман без листи на чекање
  • Лесно планирани услуги за сместување и трансфер

Во исто време, Турција е земја која често се претпочита во здравствениот туризам и најчеста болест на денешницата е дебелината. Со зголемената потрошувачка на брза храна, се зголемува и побарувачката за операции за дебелеење. Оваа ситуација обезбедува и конкурентни цени бидејќи обезбедува конкуренција помеѓу центрите за дебелина во Турција.

Најдобри центри за дебелина во Турција

Центрите за дебелина во Турција може да имаат и предности и ризици како и во секоја земја. Сепак, постои точка на која треба да обрнете внимание дека ќе биде полесно да се лечите Најдобри центри за дебелина во Турција во споредба со другите земји. Како? Центрите за дебелина во Турција често се претпочитаат во здравствениот туризам. Во овој случај, предност ви дава искуството од центрите за дебелина во Турција.

Сепак, во секој случај, не би било коректно да се именува еден центар под името Best Turkey Obesity центри. Бидејќи постојат центри за дебелина во многу различни провинции во Турција, и во овој случај, стапките на успех на центрите за дебелина ќе се разликуваат во зависност од градовите во кои се наоѓаат. Можете да добиете детални информации за Турски центри за дебелина и цените на третманот со тоа што ќе продолжите да ја читате нашата содржина.

млада жена во преголеми фармерки позирајќи во жолта позадина VL7F684 мин

Цени за третман на дебелина од Турција

Турција Цени за третман на дебелина се доста променливи. Постојат разлики помеѓу хируршките и нехируршките типови на третмани за слабеење, како и купувањето исти третмани во различни центри за дебелина ќе предизвика разлика во цената. Ова зависи од квалитетот на специјалните уреди и материјали што се користат во баријатриската хирургија, како и од тоа колку е познат Центарот за дебелина.

На пример, во две различни Центрите за дебелина во Турција користат материјали со ист квалитет за гастричен бајпас, разликата во цената ќе се одредува според тоа колку е познат Центарот за дебелина. Во овој случај, добивањето стручни информации за цените ќе ви даде предност во секоја смисла. Ние во Curebooking свесни сте дека лекувањето надвор од вашата земја може да биде загрижувачко. Затоа, благодарение на Нашата мисија, гарантираме дека ќе го добиете најдобри цени во најдобрите центри за дебелина.

Цени за третман на дебелина во Истанбул

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.250 €
Гастричен бајпас3.455 €
Гастричен ботокс1.255 €
Гастричен балон1.800 €

Цени за третман на дебелина во Измир

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.450 €
Гастричен бајпас3.100 €
Гастричен ботокс850 €
Гастричен балон1.850 €

Цени за третман на дебелина во Анталија

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.150 €
Гастричен бајпас3.250 €
Гастричен ботокс980 €
Гастричен балон2.200 €

Цени за третман на дебелина во Кушадаси

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.600
Гастричен бајпас3.250 €
Гастричен ботокс1300 €
Гастричен балон2.250 €

Цени за третман на дебелина во Бурса

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.250 €
Гастричен бајпас2.850 €
Гастричен ботокс750 €
Гастричен балон1.800 €

Цени за третман на дебелина во Аланија

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.150 €
Гастричен бајпас3.250 €
Гастричен ботокс980 €
Гастричен балон2.200 €

Цени за третман на дебелина во Дидим

Третмани за дебелинаПочетни цени
Гастричен ракав2.450 €
Гастричен бајпас3.500 €
Гастричен ботокс780 €
Гастричен балон1.950 €
Откријте свет на висококвалитетна медицинска нега со CureBooking!

Дали барате висококвалитетни медицински третмани по пристапни цени? Не гледајте подалеку од CureBooking!

At CureBooking, ние веруваме во носењето на најдобрите здравствени услуги од целиот свет, веднаш на вашите прсти. Нашата мисија е да ја направиме премиум здравствената заштита достапна, удобна и достапна за секого.

Што поставува CureBooking освен?

Квалитет: Нашата широка мрежа се состои од светски познати лекари, специјалисти и медицински установи, обезбедувајќи секој пат да добивате врвна нега.

Транспарентност: Кај нас нема скриени трошоци или изненадувачки сметки. Однапред обезбедуваме јасен преглед на сите трошоци за лекување.

Персонализација: Секој пациент е единствен, така што секој план за третман треба да биде исто така. Нашите специјалисти дизајнираат нарачани планови за здравствена заштита што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Поддршка: Од моментот кога ќе се поврзете со нас до вашето закрепнување, нашиот тим е посветен да ви обезбеди беспрекорна, деноноќна помош.

Без разлика дали барате естетска хирургија, стоматолошки процедури, третмани за ИВФ или трансплантација на коса, CureBooking може да ве поврзе со најдобрите даватели на здравствени услуги ширум светот.

Приклучи се на CureBooking семејството денес и ја доживуваат здравствената заштита како никогаш досега. Вашето патување кон подобро здравје започнува овде!

За повеќе информации, контактирајте го нашиот посветен тим за услуги на клиентите. Ние сме повеќе од среќни да ви помогнеме!

Започнете го вашето здравје патување со CureBooking - вашиот партнер во глобалната здравствена заштита.

Гастричен ракав Турција
Трансплантација на коса Турција
Холивуд насмевка Турција