Трошоци за стомачни во Истанбул Турција- мини и целосна абдоминопластика

Колку чини стомакот во Истанбул?

Операција на стомакот во Истанбул, најчесто познат како абдоминопластика, е една од најчестите козметички процедури. Кога вежбањето и управувањето со тежината се недоволни за да се создаде затегнат и рамен стомак поради стареење, генетика, бременост или дополнителна кожа предизвикана од флуктуации на тежината, операцијата се изведува. Ајде да погледнеме повеќе за постапката, причините, видовите, времетраењето, трошоците и наплатата.

Постапка за подвигнување на стомакот во Истанбул

Постапката може да трае од еден до пет часа во зависност од сложеноста на операцијата и се изведува под општа анестезија или интравенозна седација.

За време на консултациите, се прават засеци во претходно договорениот регион, најчесто над срамната коса, за лузните да бидат што понезабележливи. За да се израмни и контурира стомакот, вишокот маснотии и кожа се отстрануваат, а мускулите се затегнуваат.

Утрово во Истанбул, позната и како Абдоминопластична хирургија, се изведува од следниве причини: 1) Отстранување на грозната абдоминална опуштена кожа 2) Обновување на пропорциите и елиминација на деформитети во стомакот. Tummy Tuck ви помага да се ослободите од висечките маснотии во стомакот по породувањето или брзо намалување на телесната тежина. Операцијата на абдоминопластика често се поврзува со липосукција за отстранување на вишокот маснотии и овенати абдоминална кожа.

Кои се Топ 5 причини за подвигнување на стомакот?

Губење на тежината што е значајно

После бременост

Абдоминална хирургија (царски рез)

Фактори кои влијаат на стареењето

Вашиот тип на тело

Во Турција, кои се различните типови на операција на стомакот?

Во Турција, првенствено има две видови хирургија на забивање на стомакотНа Вашиот хирург Tummy Tuck ќе ви го препорача најдобриот избор врз основа на количината на маснотии што треба да се отстранат и количината на доделена кожа што ја имате.

Мини абдоминопластика во Истанбул: Некои пациенти може да не бараат абдоминопластика за целиот стомачен регион. Дополнително доделената кожа се отстранува на почетокот, проследено со отстранување на стрии околу папокот.

Целосна абдоминопластика во Истанбул: Целосната абдоминопластика ја претпочитаат многу клиенти за 1) елиминирање на маснотиите, а потоа и доделување на кожата од долниот до средишниот дел на стомакот. 2) Затегнете ги мускулите и прилагодете го папокот по потреба за да го добиете посакуваниот резултат.

Колку долго треба да останам во Истанбул откако ќе направам стомак?

Пациентот мора да остане во болница 1 или 2 дена по операцијата на стомакот. Должината на престојот се одредува врз основа на количината на маснотии што треба да се отстранат и видот на операцијата за стомачно навивање. Неопходно е да престојувате во хотел најмалку 2-3 дена со цел да го посетувате стомачниот хирург на честа основа за ажурирања за наплата. Во Турција, операција на стомакот трае просечно 7 дена.

Колку чини стомакот во Истанбул?

Која е придобивката од стомакот во Истанбул?

Првата голема придобивка што ќе ја забележите е речиси моментална промена во вашиот изглед. И покрај фактот дека овој козметички хируршки третман е помалку инвазивен, сепак е хируршка операција, и како последица на тоа, може да обезбеди резултати многу побрзо од другите опции.

Ова исто така подразбира дека вашиот стомачна постапка во Истанбул ќе мора да преземе некои дополнителни опасности, нагласувајќи ја потребата да се изврши оваа трансформација преку ноќ на најквалификуваните и искусни експерти.

Втората голема придобивка ќе ја забележите точно по подвигнување на стомакот во Турција е зголемување на вашата самодоверба. Многу луѓе кои работеа исклучително напорно за да изгубат значителна количина на тежина, практично се уништени кога гледаат мал број на вага, но ги гледаат последиците од намалувањето на тежината во огледало.

Освен ако не се одлучат за подвигнување на стомакот, скоро сите мажи и жени кои изгубиле значителна тежина во минатото страдаат од лабава кожа и масно ткиво што е речиси невозможно да се отстрани.

Закрепнување и постоперативна нега на стомакот во Истанбул

Завои или компресија облека се нанесуваат на засеците по операцијата за да им помогнат да закрепнат. Ако има натрупување дополнителна крв или течности, може да се вметнат дренажи под кожата. Е ви биде прикажано како да се грижите за завои и канализација, како и какви лекови да земате за закрепнување.

Фазата на хоспитализирање обично трае еден ден, а целосното закрепнување трае околу 4-6 недели.

За прв два месеци по стомакот во Истанбул, не треба да се преземаат спортски или напорни активности и лузните не треба да бидат изложени на било каков вид на сончево зрачење.

Пациентите, исто така, мора да се воздржат од употреба на никотин најмалку еден месец пред и по операцијата.

Добра идеја е да го прашате вашиот хирург за временскиот период веднаш по операцијата и за време на опоравувањето. Можеби имате загриженост во врска со тоа каде ќе бидете сместени по операцијата, какви лекови ќе ви бидат дадени и кога треба да закажете дополнителна посета.

Само додека надворешното и внатрешното заздравување не е завршено, треба да очекувате да ги видите крајните ефекти од операцијата на стомакот. Ако сте имале минати операции на стомакот, вашите резултати може да бидат оштетени.

Генерално, потребни се девет месеци до една година за лузната на операцијата на стомакот целосно да заздрави и да исчезне во тенка, деликатна линија.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за трошоците за подвигнување на стомакот во Истанбул во просек како и минимална и максимална.