Цената на метаболичката хирургија во Турција за пациенти со дијабетес тип 2

Колку чини цената на добивање на метаболна хирургија во Турција?

Функционалното ограничување треба да биде целта на метаболна хирургија (хирургија на дијабетес) во Турција. Само со активирање на апетитните невропептидни хормони предизвикани од илеум, во почетокот на процесот на хранење, ова може да се постигне. Ако сигналите за заситеност на екстремитетите се или слаби или пристигнуваат предоцна, лицето може да прејади додека не се појави метаболна сатурација.

Отпорност на инсулин, хипертензија, зголемен холестерол и шеќер во пост и добар холестерол се симптоми на метаболички синдром, кој е предизвикан од централна дебелина (HDL). Постои силна врска помеѓу дијабетес тип 2 и дебелина; околу 80% од дебелите лица се исто така дебели, како и приближно 40% од оние со дијабетес и дијабетес мелитус тип 2.

Метаболичен синдром се дефинира како личност која исполнува најмалку три од следниве критериуми.

- Мажјаците имаат обем на половината повеќе од 102 см, додека женките имаат поголем обем на половината повеќе од 88 см.

- Нивото на триглицерид е 150 mg / dL или повеќе

- LDL холестеролот кај мажите е помал од 40 mg / dl, додека LDL холестеролот кај девојчињата е помал од 50 mg / dl.

Висок крвен притисок (> 130 /> 85 mmHg) 

Висок шеќер во крвта (> 110 mg / dL) 

Дали има разлика во метаболичките операции за дијабетес тип 1 и тип 2?

Да секако. Дијабетес тип 1 и тип 2 се две различни болести. Кај дијабетес тип 1, не се произведува инсулин. Дијабетес тип 2, од друга страна, предизвикува телото да генерира инсулин, но да не може да го искористи. Можеме да им помогнеме само на пациентите со дијабетес тип 2. Тоа е, му дозволуваме на телото да го користи инсулинот што го генерира природно.

Дали е потребна техника за хируршки третман за дијабетес тип 2, бидејќи традиционалните третмани се неефикасни?

Дијабетес тип 2 е разновидна и динамична болест врз која влијаат различни варијабли. Тоа е процес кој вклучува не само хормонални, туку и невролошки, психогени и еколошки варијабли. Диетата и вежбањето се темелите на традиционалната терапија. Малкумина, сепак, можат да се посветат на фитнес рутина до крајот на својот живот. Во секоја студија, процентот на пациенти кои се во состојба да одржат здрава исхрана и да вежбаат на потребното ниво е помал од 5%. 

И медицинските терапии се способни само да го регулираат шеќерот во крвта на ден-за-ден, не менувајќи ја целокупната прогресија на болеста. Треба да користиме порадикални, но не помалку разумни, терапии за борба против дијабетесот тип 2 и придружните оштетувања и загуби на органи во перформансите на работната сила.

Како се изведува хируршки третман дијабетес тип 2 во Турција?

Хируршки третман на дијабетес тип 2 во Турција може да се направи на различни начини, во зависност од состојбата на пациентот. Метаболичката хирургија е поповолна од баријатриската хирургија ако пациентот има прекумерна тежина. Ако се смета дека сите проблеми со метаболизмот се предизвикани од дијабетес, се избира една од илеалните интерпозиции или транзитни двопартиски процедури. Двете техники имаат споредливи методологии, но нивните механизми на дејствување се различни. Контактот на цревниот дел со храната, кој го промовира производството на инсулин, се придвижува напред во операцијата за интерлеција на илеа. 

Делот од цревата што го инхибира хормонот инсулин се поместува до крај. Изводливо е да се дискутира за поефикасен процес на деградација на апсорпцијата со употреба на оваа техника. Понатаму, бидејќи недостасува дел од дванаесет прсти црево, интеракцијата на различните секрети на панкреасот и жолчката со храната се одложува. Графиконот на проток на цревата се менува наместо апсорпцијата на храната во транзитната двопартиска хирургија. Храната се обработува побрзо кога ќе се создадат два алтернативни начина. Ова ја зголемува секрецијата на инсулин додека маскира дефицит на витамини и минерали.

Бидејќи метаболичките процедури дозволуваат употреба на инсулин кој е веќе присутен во организмот, но не може да се користи на кој било начин, панкреасот на пациентот мора да генерира „инсулин“ со цел за Хируршки третман на дијабетес тип 2 во Турција да работи. Овие операции нема да функционираат ако во организмот нема инсулин. Некои истражувања можат да ни помогнат да ги разбереме резервите на инсулин кај една личност. Како резултат на испитите, ќе биде јасно дали сте соодветни за операција.

Која е цената за лекување на дијабетес тип 2 во Турција?

Во врска со ова, кои се резултатите од метаболичката хирургија?

Најважно е да се потврди дали пациентот има дијабетес тип 2. Сепак, ова е недоволно. Пациентот мора да има соодветни резерви на инсулин, како и соодветна функција и активност на органите. Покрај тоа, хормоните на отпорност добиени од масно ткиво треба да бидат позитивни, а материјалите што предизвикуваат штета на клетките што произведуваат инсулин треба да бидат во нормални граници. Се разбира, најсуштинскиот фактор што треба да се разгледа пред да се донесе одлука за метаболна хирургија во Турција е дека пациентот мора да не може да го регулира шеќерот во крвта или другите компоненти на метаболичкиот синдром без операција. 

Кај приближно 90% од пациентите, контролата на болеста може да се одржи најмалку десет години.

Која е разликата помеѓу гастректомијата на ракавот и метаболичката хирургија?

Операција за гастректомија со ракави е вид на баријатриска хирургија што се изведува кај лица со прекумерна тежина, но немаат метаболички синдром. Метаболичкиот синдром може да се манифестира во форма на висок крвен шеќер и висок крвен притисок. Овие метаболички синдроми се третираат со метаболна хирургија. Баријатриска хирургија може да се направи и со метаболна хирургија ако пациентот има прекумерна тежина.

Која е цената за лекување на дијабетес тип 2 во Турција?

Причините за високи трошоци за хирургија на дијабетес вклучуваат единствена опрема потребна за оваа хај-тек постапка, како и фактот дека пациентот мора да биде хоспитализиран подолг временски период, барајќи интензивна нега за еден ден. Операцијата за дијабетес, позната и како метаболна хирургија, е постапка што може да го контролира функционирањето на сите органи на пациентот и значително да го подобри нивниот квалитет на живот, па затоа не е неочекувано да е и скапа. Бидејќи Тип 2 дијабетес има штетно влијание врз органите и животот на пациентот. Толку многу што ако дијабетисот тип 2 не се лекува, тоа претставува сериозни опасности како што се срцев удар, мозочен удар, откажување на бубрезите и живот зависен од машината за дијализа.

Цената на метаболичката хирургија за дијабетес тип 2 во Турција започнува од 3,500 €. Контактирајте не за да добиете личен понуда. 

Зошто Турција треба да биде избрана за хируршки третман со дијабетес тип 2?

Турција е една од земјите со најверодостојни и најразновидни опции за Хируршки третман со дијабетес тип 2. Искусни хирурзи, соодветни процедури за лекување, добро опремени установи и, се разбира, разумни трошоци за лекување се тешки причини за посета на Турција.