Трошоци за гастричен ракав во Истанбул- губење на тежината по најпристапни цени

Евтини пакети за гастрични ракави со Cure Booking

Гастричен ракав во Истанбул е баријатричен третман кој го изведуваат најдобрите хирурзи. Се смета за една од најпопуларните процедури за слабеење бидејќи илјадници пациенти од Велика Британија, САД и други европски земји летаат за Истанбул, Турција. 

Хирургија на гастричен ракав, позната и како гастректомија на ракави, е вид на баријатрична хирургија што значително ја намалува големината на стомакот. Дебелите луѓе во Истанбул, Турција, секако треба да ја разгледаат оваа опција за лекување. Поради достапноста на клиники од највисока класа и врвни лекари по ниска цена, зголемен број дебели пациенти патуваат во Турција за лапароскопска операција на гастричен ракав за слабеење. Пакетите што ги обезбедуваат овие центри се исто така доста привлечни. Исто така, бидејќи сме компанија за медицински туризам, нудиме третмани за слабеење во Истанбул по разумна цена. Други предности при изборот на Турција би биле пакетите за одмор кои вклучуваат хотел, трансфер на вип, бесплатна консултација, дополнителни услуги и многу повеќе. Тоа не само што ќе биде третман туку и празник во прекрасните градови во Турција како што е Истанбул.

Постојат голем број софистицирани хируршки центри за дебелина кои вршат многу ефикасни и безбедни баријатриски операции. Нормално, треба да изберете медицински центар во Истанбул, Турција за операција на гастричен ракав што не само што нуди ефективни операции, туку и добредојдена средина за пост-хируршко закрепнување. Пред да потврдите, исто така треба да ги испитате ингеренциите и сертификатот на клиниката. Меѓутоа, бидејќи сме компанија за медицински туризам, имаме партнерски клиники и болници кои се сметаат за врвни. 

Дали е ефикасна хирургија да се стигне во Истанбул, Турција?

Операцијата на гастричниот ракав помага при губење на тежината на два начина:

Бидејќи стомакот е помал, се чувствувате сити порано и престанувате да јадете. Ова значи дека внесувате помалку калории.

Не сте толку гладни затоа што делот од стомакот што генерира грелин, хормон поврзан со апетитот, е елиминиран.

Според Американското здружение за метаболичка и баријатриска хирургија, може да очекувате да изгубите барем половина од дополнителната тежина по операција на гастричен ракав во Истанбул за 18 до 24 месеци. Некои луѓе губат 60 до 70% од телесната тежина. Извор на кој може да му верувате.

Клучно е да се има предвид дека ова ќе се случи само ако се држите до исхраната и препораките за вежбање на вашиот хирург. Moreе имате поголема веројатност да ја задржите тежината на долг рок ако ги направите овие прилагодувања на животниот стил.

Евтини пакети за гастрични ракави со Cure Booking
Евтини пакети за гастрични ракави со Cure Booking

Со гастричен ракав, колку ќе изгубам тежина?

Количината на телесната тежина што ја губите по операцијата на гастричен ракав е одредена од голем број фактори, вклучувајќи ја вашата храна, активност, начин на живот и посветеност на пост-оперативна нега. Друг значаен елемент во влијанието на тоа колку губите тежина е големината на вашиот нов стомак. Може да очекувате да изгубите 60-70 проценти од дополнителната тежина како последица на операцијата на желудникот, доколку ги следите упатствата по операцијата и се придржувате кон новиот начин на живот.

Трошоци за гастричен ракав во Велика Британија наспроти Истанбул, Турција

Операциите за дебелина се обично скапи процедури, но трошоците за гастриктомија на ракави во Турција се значително поевтини, што го прави идеален за поединци со тесен буџет. Дебелите пациенти од целиот свет доаѓаат во Турција да го вратат своето здравје поради намалените трошоци. Цени за гастрични ракави во Истанбул се значително поевтини благодарение на Cure Booking. 

Цената на операцијата на гастричен ракав во Турција варира врз основа на пластичниот хирург, објектот и индивидуалните околности на пациентот, меѓу другите фактори. Турција, од друга страна, е позната по тоа што има значително поевтина операција на гастричен ракав отколку многу европски и британски земји.

Додека операција на гастричен ракав во Велика Британија може да чини помеѓу 10 и 15 илјади фунти, може да чини и до 60% помалку во Турција. Поради поевтината работна сила и трошоците за работа на Турција, ова е случај.

Турција обезбедува висококвалитетна операција на гастричен ракав, која ја спроведуваат квалификувани пластични хирурзи, кои имаат можност да лекуваат голем број луѓе од различни средини, како резултат на растечкиот медицински туризам во земјата. Цената на гастричниот ракав во Истанбул почнувајќи од 3,000 €.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за цената на гастричниот ракав во Истанбул и добијте личен цитат со пакет.