Трошоци за гастричен балон во Истанбул- елипса и 6 месечни балони

Видови операции на гастричен балон и трошоци во Истанбул

Медицинскиот туризам во Турција експлодираше во последниве години, поради високата туристичка вредност (на пример, локацијата, климата, културата, историјата и неколку луксузни летувалишта), како и ефтините трошоци за операција и медицински третман во странство. Не е изненадувачки што многу поединци ја избираат Турција како локација за лекување. Операција за слабеење Турција е заеднички избор меѓу поединци. Гастричниот балон (познат и како балон за стомак или орбера балон) е во првите редови на нехируршките техники за намалување на телесната тежина. Операција на гастричен балон во Истанбул е многу успешен, неинвазивен и безбеден третман кој им овозможува на пациентите да изгубат значителна тежина во краток временски период. 

Цената на гастричниот балон во Истанбул, Турција е неверојатно ефтин, што ја прави соодветна алтернатива за оние кои не можат да си дозволат таква во нивната земја или чија листа на чекање за NHS е предолга. Илјадници луѓе избираат гастричен балон во Турција секоја година, а фасцинантната вистина е дека причината за избор на странска нација не е само поевтината цена, туку и квалитетот на третманите и угледот на лекарите.

Гастричен балон во комбинација со семејни празници во Истанбул

Турција е меѓу првите десет туристички дестинации во светот. Милиони туристи ја избираат Турција за одмор поради карактеристичната медитеранска средина - времето во Турција е идеално за поединци кои уживаат во морето, песочни плажи и многу сонце. Најголем имот на Турција се нејзините историски локалитети (по Хелените, Византијците, Османлиите, Хитите и многу други цивилизации),

Турска кујна,

Забава (особено во Истанбул, Анталија или Бодрум),

Место за престој (има најлуксузни хотели по прифатлива цена),

Референци (многу бутици, традиционални теписи и теписи, и многу ниски цени),

Неколку деловни опции достапни за секого.

Медицинските туристи кои ја посетуваат Турција речиси секогаш добиваат бесплатни пакети за сеопфатно вклучување, кои често вклучуваат трансфер на аеродром, сместување во хотел и трансфер на такси до клиниката. Медицински туризам во Турција е познат по своите пакети за сите инклузиви. Уште повеќе, повеќето азиски и европски држави обезбедуваат разновидни нискобуџетни летови до Турција. Порастот на медицинскиот туризам дополнително е помогнат со лесен пристап до големите турски градови.

Цената на најновиот модел на гастричен балон во Истанбул

Балон Алурион (претходно познат како Елипса) во Истанбул е интрагастричен балон што се внесува и последователно се надувува со солен раствор, обезбедува чувство на исполнетост и го забрзува губењето тежина.

Тоа е првиот гастричен балон што може да се стави без ендоскопска процедура. Нема да мораш враќање на операција за отстранување затоа што Алурион се издува самостојно по четири месеци.

Над 18-годишници со индекс на телесна маса (БМИ) повеќе од 27 се добри кандидати за овој третман со балони за слабеење. Тоа е одличен избор за луѓе кои бараат помалку наметлива техника за слабеење отколку баријатриската хирургија.

Видови операции на гастричен балон и трошоци во Истанбул

Дали е безбедно да се оди во Истанбул, Турција за гастричен балон?

Пациентите размислуваат постапка на гастричен балон во Турција честопати имаат една досадна грижа: Дали е безбедно да се лета во Турција за гастрични процедури, или Турција е безбедна? Да, Турција е мирна земја без внатрешни или надворешни проблеми. Познато е дека во Турција се случија немири и напади пред неколку години, поради што сега има значително безбедносно присуство на улиците, аеродромите, туристичките атракции, галериите, трговските центри и хотелите. Турција никогаш не била побезбедна или посигурна отколку што е во моментов. И полицијата и армијата се активни во одржувањето на редот во земјата.

Се разбира, кога се во странска нација, пациентите секогаш треба да бидат претпазливи кон себе и својот персонал, да избегнуваат ризични или сомнителни области и да проверуваат официјални коментари за моменталната ситуација во одредена земја.

Цена за процедури за гастричен балон во Истанбул

Цената на гастричниот балон варира во зависност од нацијата. Гастричните балони се најскапи во западноевропските нации (на пример, Обединетото Кралство, Германија, скандинавските земји, Франција) и САД. Полска, Турција и Литванија имаат најдобри цени. Генерално, цените на гастричниот балон во Турција се најприфатливи, почнувајќи од околу 1500 фунти. Во Турција, оваа цена генерално вклучува хотел и трансфер, така што нема дополнителни трошоци. Турција е една од најпопуларните локации за медицински туристи кои бараат неинвазивна и безбедна операција за слабеење, бидејќи цените за гастричниот балон честопати се 3-4 пати пониски отколку во Западна Европа.

Гастричен балон 6 месеци почнувајќи од 1500 €

Цените на гастричниот балон Allurion започнуваат од- 2500 €

(Цените на пакетот за сите инклузивни.)

Најпопуларниот град во Турција за процедури за гастричен балон

Пациентите кои бараат гастричен балон во Турција имаат различни локации за избор, од кои сите имаат баријатриски центри. Истанбул е најпосакуваната локација за операција на гастричен балон. Тоа е најнаселен град во Турција и економски, историски и културен центар на земјата. Најголемите баријатриски центри со светски познати хирурзи може да се најдат во Истанбул. 

Гастричниот балон Анталија е втората најпопуларна дестинација. Анталија е најпопуларната дестинација за одмор во Турција. Градот се наоѓа на југозападниот брег на Средоземното Море, што го прави популарна туристичка дестинација. Пациентите треба да можат да изберат клиника што ги задоволува нивните потреби меѓу различните клиники и болници кои обезбедуваат баријатриска хирургија. Истанбул и Анталија се турски градови со меѓународни аеродроми, што го прави патувањето таму едноставно, брзо и ефтино. Истанбул и Анталија се идеални локации за одмор во Турција за медицински туристи поради нивната едноставна пристапност, одлични клиники, бесплатни пакети со сеопфатна цена и висока туристичка вредност.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за типови и цени на гастричен балон во Истанбул, Измир, Кушадаси, Ајдин и добијте ги по најприфатливи цени преку Cure Booking.