Слабеење со гастричен ботокс во Турција - Трошоци за добивање гастричен ботокс

Гастричниот ботокс долги години е спасител на пациентите со прекумерна тежина. Многу луѓе со прекумерна тежина не можат да ја достигнат саканата тежина и покрај различните диети и спортови. Тоа значи дека има потреба од надворешна поддршка. Гастричниот ботокс, една од операциите за слабеење, е токму за ова. Можете да добиете детални информации за гастричниот ботокс во Турција со читање на нашата содржина.

Што е гастричен ботокс

Гастричниот ботокс стана многу популарен во последниве години. Оваа техника, која ја претпочитаат луѓе кои не можат доволно да ослабат со спорт и урамнотежена исхрана, е исклучително безопасна и инвазивна техника. Овој метод, кој може да се примени во периоди од 6 или 12 месеци, ви помага да постигнете успех. По ботоксот на желудникот, можете да изгубите тежина со адекватно вежбање и исхрана. Можете да прочитате поднаслов за тоа ако погледнеме како функционира.

Како функционира гастричниот ботокс?

Инјекциите на гастричен ботулински токсин станаа популарни. Ботулински токсин се инјектира во фундусот на желудникот со помош на ендоскопска игла. Пругастите мускули на желудникот се под влијание на ботулински токсин, кој ја инхибира нивната контракција и затоа го одложува варењето на храната во желудникот. Чувството на ситост трае подолго бидејќи на желудникот му треба подолго време за да ја свари храната. Сигналот на хормонот грелин се блокира со инјектирање на ботокс во желудникот, за кој генерално се смета дека е центар за глад на желудникот. Конечно, техниката помага во управувањето со апетитот.

Како се инјектира ботокс во желудникот?

Под умерена седација, ботулинскиот токсин може да се даде безболно во ендоскопската единица. Дозата на ботокс дадена на пациенти може да се движи од 500 до 1000 меѓународни единици (IU). Потребни се 15 до 29 минути за да се заврши процесот. Пациентите се транспортираат на одделот откако операцијата е завршена и се следат најмалку 2 часа. Пациентите се примени во болница и остануваат таму сè додека не бидат доволно здрави за да се вратат дома.

Која е разликата помеѓу гастричен балон од 6 и 12 месеци?

Кој може да добие гастричен ботокс?

Поединци кои не успеале да постигнат задоволителни резултати во претходните обиди за ограничувања во исхраната, на кои им се потребни нови извори на мотивација за да им се помогне да се придржуваат до диета за слабеење, поединци кои имаат малку прекумерна тежина со индекс на телесна маса поголем од 25 kg/m2, или поединци кои се класифицирани како дебели, но не сакаат да се подложат на хируршки интервенции, сите можат да имаат корист од инјекциите на ботокс во желудникот. Пред да се подложите на третман со инјектирање на желудникот ботокс, треба да се решат сите гастрични нарушувања како што се гастритис и чиреви. По нивната терапија, пациентите може да подлежат на инјекции на ботокс.

Дали гастричниот ботокс е ризична процедура?

Не. Нема познати несакани ефекти или ризици. Овој производ, кој долги години се користи во областа на здравјето, е во целосна хармонија со здравјето на луѓето. Сепак, се разбира, не е погоден за лице со алергија на ботокс. Освен тоа, може лесно да се примени на секого. Од друга страна, тој сам се исфрла од телото, без потреба од втора операција.

Што треба да знаете за гастричниот ботокс

  • Инјекциите на желудникот ботокс имаат почетен период од 72 часа и продолжуваат од 4 до 6 месеци. На крајот на овој период, треба да процените дали ризикот од постоечка болест е намален пред пациентот да ја достигне својата идеална тежина.
  • Пациентите кои немаат никакви здравствени проблеми и изгубиле доволно тежина, не треба повторно да се инјектираат. Таквите пациенти треба да се држат до оброците и рутините за вежбање.
  • Пациентите кои се задоволни со резултатите од инјекциите на ботулински токсин во стомакот, операцијата може да се повтори по 6 месеци. Ако пациентот правилно ја следи својата исхрана, тој ги дал своите најдобри резултати во претходните 6 месеци и не се пожалил на консумирање храна во овој период, интервалот помеѓу инјекциите може да биде подолг.
  • Редовната употреба на инјекции на ботокс во желудникот нема никакви несакани ефекти. Постапката може да се направи три пати по ред со интервал од шест месеци секој пат.

Колку килограми може да се изгубат со гастричен ботокс?

Тоа е добра опција за оние кои имаат 15-20 килограми прекумерна тежина во однос на нивната оптимална тежина, но не се доволно дебели за да им треба операција. Луѓето на возраст меѓу 18 и 70 години можат да направат ендоскопија доколку се здрави. Ботоксот не е замена за операција за слабеење. Како резултат, гастричен ботокс нема да биде ефективно кај индивидуи со БМИ повеќе од 40. Во меѓувреме, лицата со чир на желудникот или гастритис треба прво да ги решат овие прашања, а потоа да преминат на ботокс. Не само што ботоксот на желудникот ветува намалување на телесната тежина, туку и никаков третман не ветува.

Како резултат на тоа, гледањето на тоа како чудотворен лек е неточно. Има ефект на потиснување на апетитот, но по ботоксот, се храните со високо-јаглехидрати, високо-протеинска исхрана и начин на живот со брза храна, а шансите за успех се мали ако продолжите да бидете неподвижни.

гастричен ботокс

После третманот со ботокс, храната може да потрае до 10-12 часа од стомакот до цревата. Ова го прави лицето да се чувствува исклучително силно долго време. Во просек се губат 15 килограми тежина после третман со ботокс на стомакот, со поголемо слабеење во почетните месеци. Сепак, претходната тежина и метаболизам на една личност се значајни фактори кои треба да се земат предвид.

Дали секој може да изгуби иста тежина со гастричен ботокс?

Лицето кое тежи 100 килограми и е висок 60 сантиметри и друго кое е тешко 150 килограми и е висок 60 сантиметри може да не изгуби тежина со иста брзина. Тежината што може да се искористи расте како што расте бројот на пилоти.

Ботоксот не е лек кој стапува во сила веднаш по инјектирањето. Влијанието ќе почне да се манифестира во деновите по третманот и ќе трае до 6 месеци. Поради природата на лекот Ботокс, неговото влијание е многу минливо. Ефектот на лекот трае најмногу 6 месеци, без оглед на целта, и за тоа време, лекот прогресивно се елиминира од телото и почнува да ја губи својата ефикасност.

Третман на гастричен ботокс во Турција

Турција е развиена и успешна локација во областа на здравството. Во Турција на секаков вид третмани доаѓаат пациенти од многу земји. Оваа локација е често првиот избор за успешни и достапни третмани. За да зборуваме за примена на ботокс во Турција, тоа е третман кој треба да се зема во хигиенски клиники и од искусни хирурзи. Од друга страна, не треба да плаќате илјадници евра како во другите земји.

Поради оваа причина, изборот на оној со висока цена кај хирурзите или клиники во Турција нема да го зголеми квалитетот на третманот. Бидејќи трошоците за живот во Турција се евтини. Од оваа причина, третманите се прават по пристапни цени. Поради оваа причина, доколку сакате да се лекувате во Турција, ќе биде доволно да најдете успешна клиника и искусен хирург.

гастричен ботокс

Дали е ризично да се добие ботокс на желудникот во Турција?

На интернет има многу блог постови за Турција. Иако повеќето од нив се за нивните предности и придобивки, меѓу нив има и неколку лоши содржини. Пред сè, треба да запомните дека сите овие написи имаат за цел да ги оддалечат пациентите од Турција и да ги привлечат во нивните земји. Подемот што Турција го доживеа во здравствениот туризам во последните години не е поздравен од многу земји. Затоа што пациентите кои доаѓаат во Турција за здравствени цели не доаѓаат само од соседните, туку и од далечните земји.

Бидејќи Турција нуди такви висококвалитетни третмани по пристапни цени, објавите на блогот го вклучуваат лошиот квалитет и ризиците од овие третмани. Сепак, причината поради која во Турција се даваат третмани по пристапни цени не се неквалитетните третмани. Накратко, лекувањето во Турција е ризично како и во која било друга земја. Овие ризици не се единствени само за Турција. Во случај на неуспешен клинички избор, можни се неуспешни третмани кои може да се појават во секоја земја. Со други зборови, Турција не дава неквалитетни третмани. Ако направите некои истражувања, веќе можете да видите колку е успешна Турција.

Предности на добивање ботокс на желудникот во Турција

  1. Турција нуди гарантирани третмани. Во случај на неуспешни резултати, Клиниката ќе ви понуди бесплатен третман.
  2. Тој нуди квалитетни третмани. Во клиниките се користат најдобрите производи и уреди. Ова директно влијае на стапката на успех на третманот.
  3. Тој нуди пристапни третмани. Трошоците за живот во Турција се многу евтини. Ова ги прави евтини трошоците за третмани. Во исто време, економично е да се обезбеди третман на пациентот.
  4. Најсовремените уреди обезбедуваат третман. Турција е високо развиена во областа на здравството. Ги користи најдобрите и најсовремени уреди додека ги изведува третманите. Така можете да извлечете максимум од вашите третмани.
  5. Нуди удобни третмани. Клиниките и болниците се дизајнирани да обезбедат удобност на пациентите. Пациентот ги задоволува најголем дел од своите потреби на најудобен начин за време на лекувањето, во мирување или додека чека. Ова им овозможува на пациентите да добијат удобен третман.
  6. Обезбедува хигиенски третмани. Клиниките и болниците во Турција работат исклучително хигиенски. Иако најчесто нудат производи за еднократна употреба, овие производи се стерилизираат повеќе од еднаш кога е потребна повеќекратна употреба. Така, ја минимизира секоја инфекција на пациентите за време на третманот. Ова во голема мера влијае на стапката на успех на третманот.

Колку чини да се добие ботокс во стомакот во Турција?

Турција може да задоволи многу третмани и потреби по пристапни цени. Затоа, пациентите претпочитаат да се лекуваат во Турција. Што се однесува до трошоците за лекување. Прво, да ги погледнеме цените во ОК и цените во САД. Потоа да видиме колку можете да заштедите со оглед на трошоците за лекување во Турција.
Цените на гастричниот ботокс во Обединетото Кралство се движи од 3500 до 6000 евра, додека во Соединетите Американски Држави варира помеѓу 3500-7000 евра. Цените на гастричниот ботокс во Турција почнува од 850 евра. Ова покажува колку е голема разликата меѓу нив.

Каде се изведува гастричен ботокс во Турција?

Ако ја погледнеме локацијата, има многу региони кои можете да ги изберете во текот на летните или зимските месеци. Најпопуларните од нив се Анталија и Истанбул. Во овие градови треба да ја изберете најдобрата клиника и доктор. Нема најдобро за тоа. Има повеќе успешни клиники и искусни лекари. Ние, како curebooking, ги избраа најдобрите за вас. Можете да добиете третман од најдобрите турски хирурзи со контактирање со нас.

Нашите мрежни болници се наоѓаат во Истанбул, Анталија и Измир. Тие се избираат врз основа на прегледите и задоволството на пациентот, процентот на успех на операциите и стручноста на лекарите. Cure Booking ќе ви го даде најприфатлив пакет за гастричен ботокс во Турција кои ќе вклучуваат престој во хотел и болница, ВИП трансфери, сите лекови, билети за лет итн.

Зошто Curebooking?

**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.