Сè за третманите за трансплантација на коса - ЧПП

Процедурите за трансплантација на коса се најпреферираните естетски операции кај мажите. Бидејќи овие операции се за естетски цели, сосема е природно да има некои прашалници. Се разбира, само затоа што имате прашалници не значи дека треба да ги одложите третманите. Можете да добиете детални информации за трансплантација на коса со читање на нашата содржина.

Содржина

Што е трансплантација на коса?

Иако трансплантацијата на коса најмногу ја претпочитаат мажите, таа е процедура за трансплантација која одвреме-навреме им е потребна и на жените. Косата може да има тенденција да опаѓа периодично или генетски. Понекогаш излевањата се толку мали што не се видливи со голо око, но понекогаш може да бидат исклучително иритирачки. Ова бара третмани за трансплантација на коса.

Третманите за трансплантација на коса всушност не се надворешна процедура за трансплантација на коса. Тоа е процесот на пресадување на косата што не е склона кон опаѓање на вашиот скалп до ќелавата област. Косата земена од донорската област на вашата глава, која е поделена на донорска област и област примател, се пресадува во ќелавата област со посебни техники. Ова за возврат го третира проблемот со ќелавоста со тоа што ја прави вашата нова коса погуста и подолга со текот на времето.

Сè за третманите за трансплантација на коса - ЧПП

Кој може да добие третман за трансплантација на коса?

Третманите за трансплантација на коса не се третмани за кои се потребни посебни критериуми. Сепак, се разбира, постојат некои карактеристики што треба да ги имаат луѓето кои размислуваат да направат трансплантација на коса. Ова се карактеристиките на повеќето луѓе кои размислуваат за трансплантација на коса.

 • Да не се биде целосно ќелав
 • Доволна донаторска површина
 • Да се ​​има здраво тело

Дали третманите за трансплантација на коса се ризични?

Третманите за трансплантација на коса, како и секој третман, имаат ризици. Се разбира, постојат ризици со секој третман, иако мал. Бидејќи тие се третмани кои бараат анестезија. Анестезијата претставува ризик за најздравиот човек и најлесните третмани. Покрај ризикот од анестезија, постојат и ризици специфични за третман во третманите за трансплантација на коса. Ова се ризици кои може да варираат во зависност од претпочитаната клиника. Поради оваа причина, треба добро да ја изберете клиниката што ја претпочитате со цел вашите третмани за трансплантација на коса да бидат успешни и без проблеми. Во спротивно, најверојатно ќе се доживеат многу ризици. Ризиците што може да ги доживеете во третманот за трансплантација на коса;

 • Крварење
 • Инфекција
 • Алергиска реакција на анестетици
 • Губење на трансплантирана коса
 • Неприроден изглед

Земји кои нудат успешен третман за трансплантација на коса

Ако планирате да добиете третман за трансплантација на коса, дефинитивно треба да изберете да го добиете во друга земја. Бидејќи третманите за трансплантација на коса не треба да се оставаат на можностите. За да добиете успешни третмани за трансплантација на коса, дефинитивно изберете земја чие име често го слушате при третманите за трансплантација на коса. Оваа земја не ви звучи туѓо. Турција, која се смета за главен град на светот! Можете да планирате да добиете третман во оваа земја, која обезбедува најуспешни третмани во третманите за трансплантација на коса. Затоа што, дури и ако третманите резултираат во која било земја без компликации, ќе треба многу време за да ги видите резултатите и не сакате да доцните, нели?

Целосниот резултат ќе можете да го видите неколку месеци по садењето. И тоа е доста долго време, но што ако трансплантациите изгледаат толку вештачки и смешни? Овие се премногу важни за да се ризикува. Додека мислите дека третманите се одвиваат без проблеми, можеби ќе бидете загрижени наместо да се возбудувате кога косата ќе почне да ви расте. Тие можат да одат во друга насока или може да напредуваат во искривена линија на косата. За да не ги доживеете сите овие, треба да се лекувате и во добра земја која го докажала својот успех.

Земји кои нудат пристапен третман за трансплантација на коса

Цените се исто толку важни колку и успехот во третманите за трансплантација на коса. Ова може да направи прилично голема разлика. Затоа, изборот на земја е важен. Ако направите некои истражувања за третманите за трансплантација на коса, ќе видите како се даваат високи цени за естетски третмани. За ова, можете да ја испитате и табелата подолу. Некои земји мислат дека тоа е шега! Разликите во цените се толку високи што може да зажалите ако не го истражите доволно. Дополнително, изборот на земја каде што ќе ги примате третманите значително ќе влијае на цените. Доколку планирате да се лекувате во земја како Германија или Англија, подобро би било да се откажете од ова прашање уште на самиот почеток.

Бидејќи во овие земји нема многу клиники за трансплантација на коса и тие не се претпочитана земја, мал е бројот на специјалисти за трансплантација на коса. Ги објаснува и неговите екстремно високи цени, што ја прави една од земјите што дефинитивно треба да ги избегнувате. Наместо тоа, како што е споменато погоре, можете да добиете третман по најповолни цени со лекување во Турција, што е успешно. Во Турција, трошоците за живот се евтини, а побарувачката за трансплантација на коса значително ги намалува трошоците за третмани за трансплантација на коса. Може да има заштеда до 80% во споредба со другите земји.

Цена за третман на трансплантација на коса во Турција

Иако трошоците за лекување во Турција се исклучително прифатливи, ние, како Curebooking, погрижете се да ги добиете најдобрите третмани од најуспешните хирурзи со нашето долгогодишно искуство за да можете да се лекувате по најприфатливи цени. За разлика од цените во многу клиники, Неограничен број на графтови, Една цена!
Истовремено, нудиме услуги кои ќе ги сведат вашите дополнителни трошоци на минимум со пакет цените што ги имаме за сместување, превоз и многу прегледи кои треба да се направат во болница;

Цената на нашиот третман е 1,350 €
Цената на нашиот пакет за третман е 1.650 €
Услуги вклучени во пакетот;

 • Полно работно време за трансплантација во болница
 • prp терапија
 • лекови
 • сет за шампон
 • 2 дена престој во хотел со 5 ѕвезди
 • Аеродромски трансфери
 • Тест за PCR
 • медицинска сестра
 • лекови

Зошто третманите за трансплантација на коса се евтини во Турција?

Постојат повеќе причини за ова;

 • Бројот на клиники за трансплантација на коса е голем: Големиот број на клиники за трансплантација на коса создава конкуренција. За привлекување странски пациенти, клиниките нудат најповолни цени за тие да бидат изборот на пациентите.
 • Девизен курс исклучително висок: Екстремно високиот девизен курс во Турција ги тера странските пациенти да плаќаат исклучително добри цени дури и за најдобрите третмани. Од 14.03.2022 година во Турција 1 еу е 16.19 TL. Ова е фактор кој многу влијае на куповната моќ на странците.
 • Ниски трошоци за живот: Турција има пониски трошоци за живот во споредба со другите земји. Ова влијае на цените на третманите. Всушност, последните два фактори значително ја намалуваат цената на не само третманите, туку и сместувањето, превозот и другите основни потреби во Турција. Така, вашето дополнително трошење барем ќе биде селективно.

Работи што треба да ги знаете за третманите за трансплантација на коса

Третманите за трансплантација на коса се исклучително важни третмани. Поради оваа причина, не би било во ред со луѓето да се третираат неуки. Пред да донесете одлука за третмани, има некои работи со кои треба да започнете и работи што треба да ги правите. Добијте детални информации за нив;

 • Важно е третманите за трансплантација на коса да изгледаат природно: Пред да започнете со третмани за трансплантација на коса, запомнете дека мора да изберете искусни хирурзи. Трансплантантите за коса треба да се пресадат правилно во зависност од насоката на косата. Во спротивно, непријатна и неприродна слика е можна и неповратна.
 • Не треба да плаќате илјадници евра за третмани за трансплантација на коса: Третманите за трансплантација на коса честопати може да бидат прилично скапи бидејќи се естетски операции. Но, треба да знаете дека не треба да плаќате толку многу за тоа. Доколку го направите вистинскиот избор за да добиете третмани за трансплантација на коса, можете да добиете третмани по исклучително прифатлива цена.
 • Треба да ги знаете обврските за трансплантација на коса. Треба да знаете дека вашите обврски не завршуваат со планирање на лекувањето и плаќање. Постојат некои однесувања што треба да ги избегнувате после третманите. Поради оваа причина, дефинитивно треба да примените нега по третманот и да користите специјални шампони.
 • Треба да знаете дека вашата коса ќе опадне по трансплантацијата: по трансплантацијата, вашата коса ќе доживее опаѓање наречено опаѓање со шок. Подоцна ќе се појави повторно. Не грижете се за тоа, се додека се грижите дека вашиот лекар е искусен, вашите шанси да доживеете проблем поврзан со третманот ќе бидат исклучително мали.
 • Не дозволувајте едем после третман: По третманите, едемот е честа компликација. Сепак, можете да го избегнете. Едемот ќе го одложи заздравувањето и ќе предизвика оток заедно со модринки. За ова, можете да обезбедите најмала количина на едем со примена на ладен притисок (со мраз).

Нега на коса по третман со трансплантација на коса

 • Третманите за трансплантација на коса имаат грижа која бара многу внимание. Затоа, мора да ги следите овие чекори.
 • Треба да ги користите редовно дадените лекови. Иако лековите се важни за вашиот проток на крв да биде нормален и да чувствувате болка, тие се исто така важни за спречување на инфекција. Затоа, најважна точка е редовното користење на препишаните лекови.
 • Треба да избегнувате потење, бидејќи потта ги оштетува фоликулите на косата и го спречува нивниот здрав раст.
 • Внимавајте да поминете време подалеку од стресот по садењето поради стресот поради опаѓање на косата. За ова, можете да земете 2-неделен одмор во земјата каде што ќе трансплантирате. За ова има информации во продолжение на нашата содржина.
 • Не заборавајте дека ќе користите лекови по садењето, па затоа треба да се држите подалеку од алкохол 1 недела. Бидејќи алкохолот влегува во циркулаторниот систем директно од циркулацијата на крвта, тој е штетен за новозасадената коса.
 • Следниот ден по трансплантацијата на коса треба да се отстранат завоите во делот за епилација на вратот и да се изврши облекување. Потоа нанесете мраз за да спречите едемот да падне на главата и очите.
 • По вториот ден од трансплантацијата на коса, ништо нема да се примени на пресадената област. Користете само лекови и раствори пропишани од вашиот лекар.

Првите 3 дена по трансплантација на коса

 • Никогаш не ја мијте косата првиот ден. Вториот ден треба да одите во болница и да земете облекување. Ви препорачуваме да ја измиете косата само по третиот ден. Тешко е да се добие посакуваниот резултат од садењето ако претходно е измиено. Во овој случај, косата обично ја мие лекар.
 • Ако треба да излезете, добро е да носите мека капа што не ви пречи на главата.
 • Важно е да се осигурате дека трансплантираниот дел не допира или не удира во ништо.
 • Меѓу работите што треба да ги земете предвид по трансплантацијата на коса, треба да избегнувате пушење, кафе, чај и алкохол во првите три дена. Новопосадените фоликули на косата се засегнати многу брзо бидејќи содржат лекови и надразнувачи кои директно влегуваат во крвта.

Првата недела по трансплантација на коса

 • Засадената површина треба да биде заштитена од сонце и дожд најмалку 15 дена.
 • Треба да избегнувате да влегувате во многу топли или многу ладни средини, да се миете со топла вода наместо со топла или ладна вода, да се држите подалеку од турска бања, сауна, базен и море. Таквите места, исто така, го зголемуваат ризикот од инфекција и ја намалуваат стапката на успех на операцијата.
 • Главата што не е измиена првите 3 дена задолжително се мие со рН 5.5, антибактериски, нискохемиски шампон 15 дена почнувајќи од третиот ден. Овој тип на шампон по трансплантација на коса ги убива бактериите и микробите на скалпот и обезбедува раст на фоликулите на косата. (Овој комплет шампон веројатно ќе ви го даде клиниката)
 • Раните и кората на скалпот исчезнуваат околу една недела по садењето. Не треба да се грижите за тоа.
  Неколку дена по операцијата се забележуваат мали црвенило и мозолчиња на местото каде што се собрани фоликулите на косата. Ако редовно го користите лекот и внимавате на хигиената, лекот завршува по некое време.

Што да направите за 15 дена по трансплантацијата на коса

 • Ако ја миете косата за прв пат после 3 дена, ви препорачуваме да ја измиете во центарот каде што ја нанесувате. Ова обезбедува постоперативно управување и процесот на чистење не предизвикува никакви проблеми бидејќи употребените материјали се стручни.
 • Посебното решение дадено за употреба по сеидбата треба да се користи редовно и внимателно. Многу е важно да се користи особено во првите 15 дена. Овој лосион се нанесува со врвовите на прстите еднаш или двапати дневно. па почекајте грубо и исплакнете со топла вода.
 • Косата ќе почне да опаѓа. Не треба да паничите или да мислите дека пресадувањето не функционира. Ова е природен процес. Неколку месеци по операцијата, нова коса почнува да расте од фоликулите на косата поставени 1.5 cm под кожата.
 • Кората на скалпот почнува да се откачува 10 дена по трансплантацијата на косата. Ако текстурата на вашата кожа е одложена, направете нежна масажа додека го миете лицето за да ја подобрите кожата.
 • Ако чувствувате чешање по трансплантација на коса, известете го вашиот лекар и побарајте лекови. Никогаш не користете во места за садење како што се желеа, спрејови и сјај.

Често поставувани прашања за трансплантација на коса

Третманите за трансплантација на коса може да бидат крајно предизвикувачки за размислување. Важно е да направите истражување пред третманите и да ги добиете одговорите на прашањата во вашиот ум. Затоа, можете малку да се опуштите со читање на ЧПП подолу.

Дали трансплантацијата на коса е болна процедура?

Третманите за трансплантација на коса обично се малку непријатни. Се разбира, ова ќе биде вознемирувачко кога ќе помислите дека иглата влегува и излегува од вашата глава. Сепак, вашата глава целосно ќе се вкочани за време на третманите. Локалната анестезија ви овозможува да не чувствувате ништо за време на третманот. Ова ги прави третманите безболни. Дополнително, методот што ќе го изберете за третман ќе биде селективен за болката по третманот. Ако планирате да се одлучите за техника како FUT техниката, може да очекувате да почувствувате болка по третманите. Меѓутоа, ако изберете техника како FUE или DHI, нема да почувствувате никаква болка.

Колку графт ми треба?

Количината на потребната коса се одредува со анализата на косата што треба да ја изврши лекарот. Откако ќе се одреди типот на излевање, може да се примени набивање на областите кои најверојатно ќе се излеат. Во случаи кога една сесија не е доволна, најдобри резултати обично се добиваат по втората сесија.

Меморијална болница во Букурешт

Дали постои возрасна граница за трансплантација на коса?

За постапката, типот на пролевање е порешителен од возраста. Ако кожата станува видлива кога се гледа со голо око, тоа значи дека густината на влакната во таа област паднала под 50% од нормалната густина. Во овој случај, најефективниот третман што треба да се примени на лицето е трансплантација на коса.

Која е важноста на факторот возраст при трансплантација на коса?

Најважниот фактор кој ја одредува возраста во процесот на трансплантација е дали опаѓањето на косата е завршено или не. Губењето на косата од машки тип е доживотен настан, а стапката на опаѓање се забавува по 35-тата година од животот. Треба да се земе предвид дека опаѓањето може да продолжи кога додатокот се прави кај пациенти под овие возрасти и на пациентот може да му треба втора или трета сесија.

Колку долго трае трансплантација на коса?

Трансплантацијата на коса трае од 4 до 8 часа. По трансплантацијата на коса, доколку личноста не сака овој процес да биде познат во неговата работна и социјална средина, му требаат околу 7 дена. Доколку нема такви грижи, може да се врати на секојдневниот живот во рок од 1 ден.