Разлики во процедурата за трансплантација на коса FUE vs FUT vs DHI

Кои се разликите на FUE vs FUT vs DHI?

Проретчената коса може да има толку негативно влијание врз некоја личност што може да создаде напнатост, грижа и губење на самодовербата, правејќи да се чувствувате како да сте на било која должина за да го решите проблемот. Од различни причини, да направите избрзан избор за трансплантација на коса може да биде погубно. За почетниците, исходот може да биде неприроден, може да имате слаба стапка на преживување на фоликулите и уште полошо, може да се направи толкава штета на регионот на донаторот, што можеби нема да биде можна помошна операција.

Критично е да се избере најдобриот специјалист за трансплантација на коса во Турција од самиот почеток ако сакате исход со природен изглед и да избегнете штета на донаторскиот регион. Како CureBooking, ние ќе ви го дадеме најдобри понуди за трансплантација на коса од најдобрите клиники во Турција. Во овој пост, ќе ги прегледаме разлики помеѓу FUT, FUE и DHI процедури, како и зошто DHI е далеку пред конкуренцијата во однос на техниката, квалитетот и резултатите.

Објаснување на методите FUE vs DHI vs FUT

Трансплантацијата на коса вклучува трансплантација на здрави фоликули на косата (од регион отпорен на ќелавост) во третираниот регион. И фазите на извлекување и имплантација се критични. Начинот на кој се отстрануваат фоликулите на влакната од донаторот е главниот разлика помеѓу методите FUT и FUE. Goе го разгледаме детално подолу.

Постапка на методот на трансплантација на коса FUT

FUT (трансплантација на фоликуларна единица) е класична процедура која вклучува отстранување на долга, тенка лента на скалпот од задниот дел на главата. Под микроскоп, фоликулите на косата потоа се делат на единечни единици.

Скалпот потоа се зашива заедно каде што е отстранета лентата. Тоа е помалку скап метод за трансплантација на коса бидејќи фазата на екстракција е пократка од другите методи; и покрај тоа, остава истакната лузна што може да се види под кратка коса, и ако сте склони кон келоидни лузни, тоа може да резултира со многу истакната лузна каде што е отстранета лентата.

Постапка на методот на трансплантација на коса FUE

Удар се користи за производство на мал кружен рез на кожата околу фоликулот на косата или група на фоликули, извлекувајќи ги од скалпот и оставајќи мала отворена дупка. FUE (Екстракција на фоликуларна единица) е друга класична процедура.

Постапката се повторува сè додека хирургот не добие доволен број фоликули за да го покрие целиот регион на третман. Во зависност од компетентноста на хирургот, дупките се поправаат во мали бели лузни кои можат да бидат незабележливи низ донаторската област. Овие лузни заздравуваат побрзо и се помалку забележливи од оние што ги остави FUT. Значи, FUT е подобра техника во однос на лузни.

Постапка на методот за пресадување на коса DHI

Само удари со дијаметар од 1 mm или помалку се користат за отстранување на влакната една по една од донаторскиот регион при извлекување на DHI, што е исто така познато како микро-FUE. Оваа минимално инвазивна ДХИ екстракција секогаш ја извршува овластен хирург, обезбедувајќи одличен квалитет и постојаност.

Фоликулите се всадуваат на ист начин во и процедури FUT и FUE: се создаваат дупки за примање во регионот на третман, а фоликулите на косата се ставаат во дупките со форцепс, овозможувајќи ограничена контрола над аголот, насоката и длабочината. Постапката обично ја спроведуваат техничари отколку хирурзи.

Фокусот на конвенционалните процедури е ставен на бројот на отстранети фоликули, со мал или никаков акцент на основната стапка на преживување на фоликулите по имплантацијата.

DHI директна техника го користи имплантаторот DHI, специјално создаден инструмент за трансплантација на коса и терапија за опаѓање на косата, за да го стави секој фоликул директно во заболениот регион. Лекарите можат да управуваат со длабочината, насоката и аголот на секој графт со имплантаторот DHI. Како резултат, новата коса не паѓа, графтовите траат подолго, а конечниот изглед е сосема природен. Имплантаторот DHI овозможува директна имплантација на фоликулите на косата, што резултира во природен изглед, без видливи лузни на заболениот регион.

Процесот на пресадување на коса DHI е испробана и вистинска метода која го користи најдобриот пристап во секоја фаза од процесот за да се обезбеди оптимален комфор на пациентот, минимални лузни и целосно природни резултати. 

Кои се разликите на FUE vs FUT vs DHI?

Кое е подобро? FUE vs DHI (Micro FUE) vs FUT

DHI пристапот е најдобар во линија заради неговиот огромен број позитиви. Прво и најважно, можеби сте сигурни дека вашиот третман ќе го изврши лекар кој е обучен и сертифициран, обезбедувајќи одличен квалитет и конзистентност. Второ, бидејќи стапката на преживување е генерално поголема, надминувајќи 90%, потребни се помалку влакна од локациите на донаторите.

Во постапката за реставрација на косата DHI, нема конци или лузни. Процесот е речиси безболен, а резултатите изгледаат сосема природно.

Што го прави методот DHI подобар?

1- Минималниот третман на фоликулите на косата резултираше со висока стапка на преживување, постојано 

Потребни се помалку донаторски влакна, што е од суштинско значење затоа што вреди да се плати само преживеаната коса.

2- Најчувствителен метод за трансплантација на коса

Под локален анестетик, нема скалпели или конци, а постапката е безболна.

Лузни не се видливи, а закрепнувањето е брзо (дури може да се вратите на работа следниот ден)

3- Природни исходи

DHI имплантаторот, специјализирана опрема што му овозможува на нашиот лекар за DHI да управува со аголот, насоката и длабочината на всадената коса за разлика од кој било друг третман, се користи за вградување на фоликулите на косата.

Вашите резултати ќе бидат јасно природни ако сте изберете Трансплантација на DHI преку FUE и FUT во Турција.

Feelе се чувствувате пријатно и во добри раце од моментот кога ќе контактирате со Cure Booking до времето кога ја имате последната последователна сесија. Грижата за пациентот е нашиот прв фокус. Следните чекори се вклучени во постапката за трансплантација на коса:

  • Консултација и дијагностицирање на опаѓање на косата се дадени на самиот почеток.
  • Консултации пред операција
  • Хируршки процедури
  • Следните состаноци се закажани за една недела, еден месец, три месеци, шест месеци и дванаесет месеци по третманот. Поголемиот дел од резултатите ќе бидат видени по 12 недели, а крајниот исход ќе се појави по 12 месеци.
  • На едно седење, операцијата може да трае до 6-7 часа. Ние работиме брзо, но внимателно за да обезбедиме правилна имплантација на секоја коса, што резултира со природен изглед.

Контактирајте не за да добиете лична понуда за најдобрата трансплантација на коса во Турција.