Процес на забни фурнири

Кои информации треба да ви ги дадам за да добиете план за третман на забни фурнири?

Фурнирите бараат од пациентите да ги видиме забните рендгенски снимки на пациентите или фотографии од нивните заби. Неопходно е да се знае колку проблеми имаат пациентите и дали ќе биде доволен само третман со облоги. Поради оваа причина, пациентите мора да испратат фотографија или слика со рендген, доколку ги има, пред да направат план за третман на забен фурнир.

Колку долго треба да останам во Турција за забни фурнири?

За третмани со забен фурнир, доволно ќе биде да останете во Турција 5 дена. Дури и ако треба да ги покриете сите заби, доволно е да направите мерења 1 ден, да ги подготвите фурнирите 3 дена и да ги ставите фурнирите на 5-ти ден.