Достапна цена на операција за гастричен бајпас во Турција - Хирургија за слабеење

Колку е гастричен бајпас во Турција?

Постојат неколку хируршки техники на дебелина (на пр., Гастричен балон, гастричен појас), секој со свој сет на придобивки и недостатоци. Сите имаат иста цел: да освојат дебелина и да продолжат да ги ублажуваат физичките ограничувања. Понатаму, со помош на стручни гастрични процедури во Турција, внатрешната рамнотежа на пациентот ќе биде обновена, помагајќи во отстранување на психосоцијалните стресови и создавање контролирана лична благосостојба. Гастро-оперативните бајпас процедури, кои ги обезбедуваме во Турција, помагаат да се ограничи потрошувачката на маснотии и јаглени хидрати до точка каде што можете трајно да изгубите тежина. 

RNY vs Мини гастричен бајпас во Турција

Постојат два видови операции на гастричен бајпас: RNY и мини гастричен бајпас. RNY е проксимална процедура за намалување на калориите што е истовремено ограничувачка и ресорптивна. Со овие мали количини, пациентот чиј стомак е намален од RNY постапка на гастричен бајпас во Турција може да се задоволи без да чувствува глад, и покрај тоа што јаде помали порции. Постапката RNY гастричен бајпас исто така ја намалува стапката на апсорпција на храна. Количината на хормонот за глад грелин паѓа по операцијата, а апетитот на пациентот се намалува значително. 

Иако е полесен да се направи минорен бајпас на желудник, тој им овозможува на ензимите на жолчката и панкреасот од тенкото црево да влезат во хранопроводот, предизвикувајќи значителна иритација и чиреви во остатокот на стомакот и хранопроводот. Овие кисели течности може да создадат значителни проблеми ако навлезат во стомакот.

Кој може да направи операција за гастричен бајпас во Турција?

Луѓе кои се подобни за операција на гастричен бајпас во Турција имаат историја на повеќе обиди да изгубат тежина преку диета, вишок тежина што може да го загрози нивното здравје, се на возраст меѓу 18 и 65 години, имаат БМИ од 40 кг / м2 или повисок или БМИ од 35 до 40 кг / м2 и какви било заболувања поврзани со дебелината, како што се отпорност на инсулин, апнеја при спиење и срцеви заболувања.

Оваа техника може да се користи и како операција за ревизија на пациенти кои се здебелиле по претходна постапка на гастректомија на ракав, гастрична репликација или гастрична лента.

Дали е безбедно да се добие бајпас на желудник во Турција?

И покрај фактот дека операцијата на гастричен бајпас е помалку тешка од операцијата на гастричен ракав, сепак е постапка што бара нега. Многу нации ја спроведуваат оваа операција, сепак резултатите не се исти. Критично е да изберете безбедна и соодветна нација. Турција е едно од најдобрите места во светот за гастрична бајпас хирургија. Можете да ја добиете операцијата и безбедно да се вратите кај вашата матична земја. Резултатите се несомнено позитивни. Операцијата за дебелина е постапка што, ако се направи лошо, може да резултира со значителни компликации. Критично е овие постапки да ги спроведуваат квалификувани хирурзи.

Ако го погледнете просекот стапка на успех за операција на гастричен бајпас во Турција, ќе видите дека тоа е најсигурната земја. Турција е медицински безбедна, како и многу безбедна за ваша лична безбедност. Ако размислувате за операција, Турција треба да биде на врвот на вашата листа.

Колку тежина може да се отстрани со операција на гастричен бајпас?

Од сите операции на дебелина, операцијата на гастричен бајпас е една од најефикасните при слабеење. Ден по операцијата, лицето кое ја имало оваа операција почнува да губи тежина на одредено ниво, а потоа продолжува да се дебелее и во деновите по операцијата.

Во текот на 1.5 години по операција на гастричен бајпас во Турција, се предвидува дополнителна тежина да се намали за 75-80%. Меѓутоа, бидејќи навиките на јадење кај луѓето се подобриле во текот на 1.5-2 години, може да има повраќање на околу 10-15% од изгубената тежина.

Колку чини да се добие бајпас на желудник во Турција?

Кои се очекуваните резултати од операцијата за гастричен бајпас во Турција?

Првичните резултати од операцијата започнуваат да се примаат откако операцијата е завршена и ќе се заврши прецизниот процес на исхрана. Првите откритија се однесуваат на глад отколку на тежина. Бидејќи капацитетот на стомакот е деведесет и пет проценти помалку од нормалното, може да се чувствувате сити по само еден или два оброка. Во исто време, краткотрајноста на цревата овозможува согорување на маснотиите на вашето тело. Слабеењето станува евидентно и мерено по околу шестиот месец. Може да се намали телесната тежина до петтата година од животот. Поради проширување на цревата, може да се јаде значително повеќе храна отколку вообичаено после тоа. Како резултат, има благ пораст на телесната тежина на долг рок.

Што да јадете по операцијата за гастричен бајпас во Турција?

На вториот постоперативен ден по операција на гастричен бајпас, пациентите имаат тест за истекување и започнуваат 15-дневна диета со течност. По диетата со течност, се воведува диета со пире храна и последователно се воведува цврста храна. Диететичарот темелно ќе ви ги дискутира периоди за исхрана.

За време на постоперативната фаза, диететичарите играат клучна улога за сите пациенти. Усогласеноста со исхраната на пациентот е најсуштинскиот елемент за избегнување на проблеми.

Пациентите треба да вежбаат бавно и во мали делови, темелно да џвакаат. Да се ​​направи разлика помеѓу цврста и течна храна е друго упатство за исхрана.

Колку чини да се добие бајпас на желудник во Турција?

Просечна цена на гастричен бајпас во Турција е 6550 $, минималната цена е 4200 $, а максималната цена е 12500 $.

Бидејќи гастричниот бајпас е поскап вид на баријатриска хирургија, стапките се поголеми. Во Велика Британија, трошоците за операција на гастричен бајпас обично варираат од 9,500 до 15,500 фунти. Типична цена на операција за гастричен бајпас во САД е помеѓу 20,000 25,000 и XNUMX XNUMX УСД, иако трошоците во Турција сè уште се значително пониски.

Турски гастричен бајпас е поевтина од другите европски земји, а со оглед на ниските трошоци за работна сила на Турција, таа е далеку поскапа од каде било. Ова им овозможува на повеќе лица да направат ефективни операции, делумно затоа што турските пластични хирурзи стекнуваат вештини побрзо отколку нивните европски колеги.

Контактирајте не за да го добиете најприфатлива операција на гастричен бајпас во странство со врвни хирурзи и третман.