Достапна поправка на ротаторските манжетни на рамената во Турција - Трошоци и постапка

За добивање на поправка на тетивата на рамената-ротаторска манжетна во Турција

Ротаторската манжетна е комбинација од мускули и тетиви кои создаваат манжетна над рамениот зглоб. Ротаторската манжетна е лигамент кој ја држи раката во зглобот што му овозможува да се движи. Вкочанетост, болка и затегнатост на ротаторната манжетна, како и губење на подвижноста, се развиваат кога еден или повеќе мускули на тетивата се повредени. Поправка на ротаторските манжетни во Турција е техника за поправка на искинати тетиви и мускули на рамото, што може да се појави како резултат на повреда или прекумерна употреба. Главната цел на операцијата на ротаторската манжетна е да се врати флексибилноста и движењето на зглобот, истовремено намалувајќи ја болката.

Поправка на ротаторната манжетна се изведува од различни причини.

Несреќи - Повредите на манжетната ротатор се особено чести кај спортистите и градежните работници. Солзите на тетивите можат да бидат предизвикани од повторливи движења и прекумерна употреба. 

Солза од ротаторска манжетна 

Воспаление на тетивата 

Воспаление на Бурса 

Предности на поправка на ротаторските манжетни во Турција

Ја намалува непријатноста во ротаторната манжетна.

Потребен е пократок престој во болницата.

Има помалку компликации.

Овозможува брзо закрепнување.

Кои се опциите за третман за поправка на ротаторските манжетни во Турција?

Одмор, нестероидни антиинфламаторни лекови, стероидни инјекции и вежби може да се користат за лекување на парцијални повреди на повредите на ротаторските манжетни без операција. Тешки повреди на ротаторската манжетна бараат хируршка интервенција. Следниве хируршки методи се користат за лекување на сериозни солзи од ротаторска манжетна:

  • Артроскопија
  • Операција за отворена поправка
  • Хирургија за мини отворено санирање

Артроскопска хирургија 

Се прави мал засек преку кој се воведува витка цевка со видео-камера со оптички влакна и е вметната во телевизискиот монитор. Артроскопот е вграден за да му се овозможи на хирургот да ја види внатрешната структура на зглобот. Помали засеци се прават за да се овозможи вметнување на хируршките алатки потребни за поправка на зглобот.

Операција на отворена поправка

Комплексни солзи се третираат со користење на оваа постапка. За да направите операција за отворена поправка, голем мускул наречен делтоиден мускул внимателно се повлекува.

Мини-отворена хирургија 

Артроскоп се користи за да се изврши операцијата за мини-отворено санирање. Артроскопија се користи за отстранување на заболеното ткиво или коските на коските. Хирургија за мини-отворено санирање комбинира артроскопија и операција за отворено санирање во една постапка. Ако нехируршкиот третман не успее, може да биде потребна хируршка интервенција.

За добивање на поправка на тетивата на рамената-ротаторска манжетна во Турција

Опоравување по операција на ротаторска манжетна во рамото во Турција

Времето на закрепнување варира од личност до личност, како и со секоја поголема операција. Различни фактори, како што се видот на седација (анестетик) и должината на времето кога сте седативи, можат да влијаат на првичното закрепнување, но треба да предвидите да поминете некое време на одмор во одделот пред да бидете отпуштени. После тоа, треба да планирате да одморите уште неколку дена пред да се вратите на благи активности - запомнете, Хирургија на ротаторски манжетни во Турција е голема процедура која бара време за вашето тело да се опорави. Во однос на последователната нега, критично е да ги следите упатствата на хирургот и да се држите до режимот на лекови. Исто така, ќе ви бидат дадени совети за диета, како да се грижите и лекувате раните и како да забележите веројатни знаци на инфекција.

Медицинскиот тим најверојатно ќе ве советува да останете во Турција до две недели по операцијата за да оставите време за зараснување на раните и за отстранување на конците, доколку е потребно. Пред да ви дозволи да се вратите дома, хирургот ќе сака да се види барем на една или две постоперативни консултации. Со оглед на неодамнешните случувања во медицинската технологија и вештината на хирургот, на стапка на успех за операцијата Ротатор Манжетни во Турција сега е исклучително висока. Сепак, проблемите како што се инфекција, крварење, вкочанетост, едем и ткиво со лузни се секогаш можни со каква било операција. 

Меѓутоа, ако се одморите по операцијата и ги следите упатствата за закрепнување на хирургот, треба да очекувате да ги минимизирате вашите шанси скоро на нула.

Во Турција, колку чини Рамениот поправка на рамената-ротаторската манжетна?

Цената на операцијата за поправка на тетивите на рамената-ротаторската манжетна во Турција започнува од 5500 УСД. САС, ЈЦИ и ТЕМОС се само неколку од акредитациите што ги имаат врвните турски болници кога се спроведува процедура за поправка на тетивите на рамената-ротаторската манжетна. 

Кога станува збор за цената на поправка на тетивите на рамената-ротаторска манжетна во Турција, различни болници имаат разновидна политика на цени. Многу болници ги вклучуваат трошоците за прехируршките тестови на пациентот во нивните планови за третман. Вкупните трошоци на пакетот за поправка на тетивите на рамената-ротаторска манжетна вклучуваат истраги, хирургија, лекови и потрошен материјал. Севкупниот Поправка на тетивите на рамото-Ротаторска манжетна во Турција може да бидат погодени од пост-хируршки проблеми, неочекувани наоди и одложено закрепнување.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за цената на поправка на тетивата на рамото во Турција.