CureBooking

Блог за медицински туризам

ТретманиЕстетски третманиНамалување на градитеПодигнување на дојката

Отстранување на имплант на дојка

Содржина

Што е отстранување на имплантот на дојка?

Имплантите на дојка можеби нема да треба да се вадат поради многу причини. Овие причини може да варираат помеѓу поединци. Затоа, важно е да се знае зошто на пациентите им е потребно отстранување на имплантот на градите. Иако можноста имплантите на градите да му наштетат на здравјето на личноста е занемарлива, во некои случаи, отстранувањето на имплантот на дојка е задолжително. Или пациентот одбива да стави имплант на дојка. Ова бара операција за отстранување на имплантот на дојка.

Отстранувањето на имплантот на дојка може да вклучува отстранување на стариот имплант во градите и негово замена со нов, или отстранување на вишокот кожа за да се спречи доделување и замена со нов имплант на дојка. Затоа, сосема е природно што имате многу прашања во врска со операцијата за отстранување на имплантот на градите. Читајќи ја нашата содржина, можете да дознаете за отстранувањето на имплантот на градите, цени за отстранување на импланти на гради и многу повеќе.

Кога да размислите за отстранување на имплантот на градите?

Имплантите на гради, се разбира, не се производи со рок на траење. Поради оваа причина, не е познато колку долго ќе биде нездраво ако не го менувате имплантот на дојка долго време. Сепак, како резултат на истражувањата, се вели дека ќе биде поздраво да се заменат импланти на гради по 10-15 години. Поради оваа причина, пациентите можат да ги отворат или заменат своите импланти на дојка на крајот од овој период.

Иако постојат многу причини за отстранување или замена на импланти на дојка, една од најголемите причини е тоа што ткивото на лузната околу имплантите може да се стврдне. Може да предизвика болка и непријатност, а исто така може да го промени изгледот на имплантите. Ова е познато како капсуларна контрактура.

Отстранувањето на имплантот на дојка може да биде потребно и поради:

 • Истекување на имплант на дојка
 • Акумулација на наслаги на калциум околу имплантот
 • Автоимуна реакција на имплантот
 • Некроза или смрт на ткиво околу имплантот
 • Болка поврзана со импланти
 • Лизгање или движење на еден или на двата импланти
 • Некои луѓе, исто така, ги отстрануваат имплантите бидејќи нивните гради се менуваат со текот на времето и влијаат на изгледот на имплантите. Возраста, бременоста и доењето може да ја променат формата, големината и тежината на градите.

И понекогаш луѓето не сакаат повеќе да ги ставаат своите импланти или имаат различни козметички цели и сакаат да ја променат големината на имплантот.

Отстранување на имплант на дојка

Што се случува пред отстранување на имплантот на дојка?

Пред да го отстраните имплантот на дојка, вашиот давател на здравствена заштита ќе даде конкретни упатства кои ќе ви помогнат да се подготвите. Можеби ќе треба да го направите следново:

Можеби ќе бидат потребни некои промени во врска со здравствените проблеми и лековите што ќе ги пријавите кај вашиот лекар. Во овој случај, ќе треба да направите прилагодувања за нив
Избегнувајте лекови кои го зголемуваат ризикот од крварење, како што се антиинфламаторни лекови или некои хербални додатоци.
Престанете да пушите или да користите тутунски производи.
Обично отстранувањето на имплантот на градите е амбулантска операција, што значи дека можете да излезете истиот ден. Ќе треба да организирате превоз за да се вратите дома пред операцијата.

Што опфаќа процедурата?

Отстранувањето на имплантот на дојка може да има многу техники и процедури. Затоа, потребите на пациентите ќе влијаат на функционирањето на третманот. Поради оваа причина, можете да го испитате процесот со заедничка процедура и да научите дополнителни процедури одделно. Така, познавањето на процесот на операција за отстранување на имплантот на дојка ќе ве ослободи;

Ќе ви треба предоперативна консултација. Затоа, што треба да споделите со вашиот лекар;

 • Слика од вашите гради
 • Како би сакале вашите гради да се грижат по операцијата?
 • Обезбедете детални информации за вашата медицинска историја; Вашите операции, болести, хронични болести и лекови што ги користите... Вашата возраст, висина и тежина.. Кажете му на докторот дали сте мајка и ако сте мајка, дали го доите вашето бебе.
 • Сите овие се многу важни за да имате успешна операција.

Што се случува при отстранување на имплантот на дојка?

 1. Анестезија; Повеќето операции за отстранување на имплантот на градите се изведуваат под општа анестезија. Ова значи дека ќе спиете и не сте свесни дека трансакцијата се одвива. Ќе добиете лекови за болка и гадење за време и по процедурата.
 2. Стерилизација; Медицинска сестра или друг помошник ќе нанесе антибактериски сапун или средства за чистење на вашите гради за да спречи инфекција и да ги подготви хируршките места.
 3. направи засек; Вашиот пластичен хирург ќе направи засек што ќе му овозможи пристап до имплантот на градите. Каде е направен овој засек зависи од тоа каде или како вашите импланти биле првично поставени и од размислувањата за ткивото на лузната. Обично се прават засеци под градите или околу брадавицата.
 4. Отстранување на имплантот и ткивната капсула; овој дел од процедурата зависи од вашите проблеми со имплантот или хируршките цели. Со текот на времето, ткивото на лузна природно се развива околу имплантот и формира ткивна капсула. Некои хирурзи едноставно ќе го отстранат имплантот и ќе ја напуштат ткивната капсула.
 5. Затворање со инцизија: Откако ќе ги отстрани или замени имплантите, вашиот хирург ќе ги затвори засеците користејќи конци или специјални лепила слични на лепило. Тие ставаат облога или завој околу вашите гради за да ги заштитат засеците. Понекогаш може да биде потребен одвод. Тие помагаат да се намали отокот со тоа што дозволува крв или течност да истече од градите.

Што се случува по отстранувањето на имплантот на дојка?

Операцијата често не е ризична и процесот на закрепнување е безболен. Затоа, иако не бара значителна постоперативна нега, некои рутини за нега по операцијата за отстранување на имплантот на дојка ќе обезбедат побрзо закрепнување;

 • Облечете ги исечоците и нанесете антибиотски креми.
 • Ограничете ги движењата на горниот дел од телото за да не ве повредат исекотините.
 • Земете ги лековите што ви ги препишал лекарот за да спречите каква било инфекција по операцијата.
 • Може да носите специјален градник за поддршка или облека за компресија за да го спречите или намалите отокот неколку недели.

Кои се предностите на отстранувањето на имплантот на градите?

Ако имплантите на градите се во ред и не ви предизвикуваат болка, нема да има предност да ги отстраните. Тоа само ќе го промени вашиот изглед. Ова ќе направи да се чувствувате подобро за изгледот што го сакате. Покрај ова;

 • Мамографи: Силиконските или физиолошките импланти може да спречат ткивото на дојката да се види јасно на рендген. Без импланти, резултатите од вашиот мамограф може да бидат појасни.
 • болка: Ако имате контрактура на капсула, отстранувањето на импланти може да обезбеди речиси итно олеснување на болката. Отстранувањето на големи импланти може да ја намали болката во вратот или грбот.
 • Замени и ризици од прекин: Ако ткивото на лузната се стврдне доволно, може да предизвика руптура на имплантот. Отстранувањето на импланти го елиминира ризикот од руптура на имплантот.

Кои се ризиците од отстранување на имплантот на дојка?

Замената на импланти на дојка се лесни операции со најмал ризик меѓу пластичните операции. Поради оваа причина, тоа не е важна и опасна по живот цена. Заедно со уникатните ризици од операцијата, се разбира, наркозата што ја добивате за време на операцијата има одредени ризици. Овие ризици вклучуваат;

 • Крварење
 • Асиметрија
 • Серома или собирање на телесна течност во областа на имплантот
 • Инфекција
 • лабава кожа
 • Вкочанетост или промени во чувството на брадавиците
 • Лузна

Дали моите гради ќе попуштат по отстранувањето на имплантот?

Вашите импланти на градите ја држат структурата на вашата кожа, која се протегала со текот на времето. Поради оваа причина, се разбира, ако ви се отстрани имплантот на дојка, градите ќе ви попуштат. Ова е состојба предизвикана од силата на гравитацијата и вашата вишок кожа. Поради оваа причина, можете да изберете нов имплант на дојка или да се одлучите за отстранување на имплантот на градите и операција за истегнување.

Така, дури и да нема имплант во градите, градите нема да изгледаат попуштени. Операцијата за подигнување на градите има за цел да ја отстрани вишокот структура на кожата на вашите гради и да направи вашите гради да изгледаат позатегнати. Во овој случај, вашата брадавица е исто така поставена и се ослободувате од виситите гради.

Дали операциите за отстранување на протези на дојка се покриени со осигурување?

Пред сè, обезбедувањето информации за третманите покриени со осигурувањето ќе го објасни ова подобро. Осигурувањето ги покрива речиси сите третмани за итни случаи или сериозни здравствени проблеми. Сепак, третманите од областа на пластичната хирургија за жал не се вклучени во ова. Сепак, треба да знаете дека тоа е секако возможно за пациенти на кои им е потребна операција во областа на пластичната хирургија поради рак на дојка или рак на кожата. Од друга страна, пациентите не плаќале приватно за направените слики за подобрување на нивниот естетски изглед. Затоа, операциите за отстранување на имплантот на градите не се покриени со осигурување.

Цени за отстранување на имплант на дојка

Операцијата за отстранување на имплантот на дојка, за жал, не е покриена со осигурување, како што е споменато погоре. И во овој случај, пациентите мора да платат посебно за операција за отстранување на имплантот на дојка.

Цената на операцијата за отстранување на имплантот на дојка ќе варира во зависност од земјата каде што ќе го добиете третманот. Затоа, ако изберете евтина и успешна земја за операција за отстранување на имплантот на дојка, тоа ќе ви биде поповолно.

Продолжувајќи да ја читате нашата содржина, можете да испитате во кои земји можете да добиете евтина операција за отстранување на имплантот на градите. Но, за да дадеме пример за САД, операцијата за отстранување на градите во САД ќе започне во просек од 4,500 евра. Ова е само цената на лекувањето, без анестезија, хоспитализација и консултации.

Која земја е најдобра за отстранување на имплант на дојка?

Операции за отстранување на имплантот на дојка се операциите што ги претпочитаат пациентите. Поради оваа причина, пациентите треба да плаќаат посебни плаќања за лекување. Сепак, високата цена на операциите во областа на пластичната хирургија може да им отежне на некои пациенти да ја платат потребната сума за лекување или пациентите да сакаат да потрошат помалку од нивните заштеди. Во овој случај, можно е да се изврши операција за отстранување на имплантот на дојка во друга земја. Што е со овие земји?

Да бидам искрен, Тајланд и Турција се познати по своите евтини и успешни операции. Затоа, пациентите треба да изберат помеѓу двете земји. Од друга страна, иако можеме да обезбедиме услуги за двете земји, операциите за отстранување на импланти на гради во Турција се поевтини. Затоа, ако не сте одлучни помеѓу отстранување на имплантот од Тајланд или операција за отстранување на имплантот во Турција, треба да знаете дека постојат две земји со исти стапки на успех. Цените на операцијата за отстранување на градите само во Турција се многу поевтини од цените за отстранување на импланти во Тајланд.

отстранување на имплант на дојка Турција

Отстранување на имплант на дојка Турција е една од најпреферираните платични хируршки процедури. Фактот дека отстранување на имплант на градите Турција цени се најевтини меѓу другите земји и дека пациентите можат да имаат добар одмор со отстранување на имплантот на дојка Турција ја зголемува стапката на предност за отстранување на имплантот на дојка во Турција.

Доколку е потребно да се прегледаат болниците во Турција, пациентите добиваат третман од успешни пластични хирурзи во високо опремени болници. Во овој случај, се разбира, отстранување на имплант на дојка Турција е исклучително поволна.

отстранување на имплант на градите Турција цени

Цените за отстранување на имплантот за гради од Турција се секако променливи. Трошоците за операција за отстранување на имплантот на дојка варираат помеѓу земјите, како и помеѓу градовите и болниците во Турција. Затоа, не би било коректно да се даде јасна цена. Сепак, според градовите што ги претпочитате, цените ќе варираат како што е цената на сеопфатното отстранување на имплантот на градите и цената на само отстранувањето на имплантот на градите.

Во овој случај, цената на отстранување на имплантот на гради започнува од 1780 евра, додека цената на сеопфатното отстранување на имплантот на гради може да достигне до 5,400 евра. Затоа, ако пациентите сакаат да добијат третман за отстранување на имплантот на дојка во Турција, прво треба да добијат добра понуда за цена. Ова се информациите што можете да ги најдете како градови и цени за отстранување на имплантот на градите ако ја прочитате нашата содржина.

отстранување на имплант на гради Истанбул цени

Трошоците за отстранување на имплантот на градите во Истанбул ќе варираат помеѓу болниците. Цените за отстранување на имплантот на градите што ќе ги добиете во добро опремени и сеопфатни болници честопати може да бидат повеќе отколку што треба. Поради оваа причина, изборот на цени многу повисоки од трошоците за отстранување импланти на гради во Турција нема да ви обезбеди поуспешен третман. Поради оваа причина, се разбира, ќе мора да направите добар избор помеѓу цените за отстранување на имплантот на градите во Истанбул. Третманите кои не се ниту премногу евтини, ниту прескапи се секогаш подобри.

Можете исто така да ни се јавите за да добиете детални информации за операцијата за отстранување на имплантот на градите во Истанбул. Доволно е да ни испратите порака за да ја искористиме нашата специјална кампања. Во овој случај, цената за отстранување на имплантот на гради во Истанбул што ја имаме започнува од 2,400 евра. Цената на пакетот за отстранување на импланти во Истанбул започнува од 3100 €. Услугите вклучени во цената на пакетот се;

 • 5 ноќевања во хотел со 5 ѕвезди
 • 4 ноќевања во болница
 • ВИП Транспортен сервис помеѓу аеродром-хотел и болница
 • Медицински сестри услуги
 • Сите потребни тестови и консултации
отстранување на имплант на гради Истанбул цени

Отстранување на имплант на градите Анталија Цени

Цените за отстранување на протезите за гради во Анталија ќе се разликуваат како и во сите други градови. Дополнително, треба да знаете дека цените за отстранување на протезата на дојката ќе варираат во зависност од областите во Анталија. Бидејќи Анталија е многу голем град и има многу одморалишта. Во овој случај, се разбира, цените за отстранување на протезите за дојка ќе варираат во зависност од локацијата што ја претпочитаат пациентите. As Curebooking, нудиме почетни цени;

Цена за отстранување на имплантот на градите во Анталија; 2.400 €
Отстранување на имплантот на градите во Анталија Цена на пакетот; 3.400 €
Цена за отстранување на имплантот на градите од Аланија; 2.600 €
Отстранување на имплантот на градите од Аланија Цена на пакетот; 3.600 €

отстранување на имплант на гради Кушадаси цени

Кушадаси е град доста блиску до градот Измир. Овој град, кој го претпочитаат илјадници туристи во летните месеци, често е префериран и за здравствен туризам. Речиси секоја улица води до морето во Кушадаси. Погледот на морето е видлив од многу хотели и куќи. Неговите болници се исто така развиени и со исклучително висок квалитет. Затоа, тој е многу погоден за операции за отстранување на имплантот на градите. Цените за отстранување на имплантот на градите од Кушадаси, заедно со предностите што ги нудиме како Curebooking, вклучуваат;

Кушадаси цена за отстранување на имплантот на градите; 2.400 €
Кушадаси отстранување на имплант на дојка Цена на пакетот; 3.400 €

 • 5 ноќевања во хотел со 5 ѕвезди
 • 2 ноќевања во болница
 • ВИП Транспортен сервис помеѓу аеродром-хотел и болница
 • Медицински сестри услуги
 • Сите потребни тестови и консултации
отстранување на имплант на градите Турција цени