Цена за операција на гастричен ракав во Турција: Најпристапна земја

Колку чини да се направи операција на гастричен ракав во Турција?

Гастричен ракав во Турција се изведува преку лапароскопија, минимално инвазивна постапка што му овозможува на лекарот да работи преку 3-5 мали засеци на стомакот. Значителен дел од стомакот се отстранува за време на операцијата, оставајќи мала торбичка во форма на цевка. За да го води додека отстранува дел од стомакот кој е запечатен и затворен, хирургот ќе стави цевка за гледање која содржи мала камера и друга мала хируршка опрема во малите засеци. Постапката се изведува под општа анестезија и трае околу 1.5 часа.

Дали сум добар кандидат за гастричен ракав во Турција?

Вашиот БМИ одредува дали сте подобни за операција на гастричен ракав во Турција (БМИ). Операцијата обично се препорачува за морбидно дебели пациенти со индекс на телесна маса (БМИ) од 30 или повеќе. Пациенти со БМИ над 30 и болест поврзана со дебелина, како што се дијабетес, висок холестерол или висок крвен притисок, исто така може да бидат кандидати за операција на гастричен ракав.

Исто така, треба да бидете на возраст од 18 до 65 години.

Дали сте работеле напорно за да ја намалите телесната тежина, но немавте или само привремен успех? Тогаш, вие сте добар кандидат за операција на гастричен ракав во Турција.

Зошто луѓето избираат гастричен ракав во Турција?

Исто така, на пациентите им се допаѓа третманот. Според истражувањето, хормонот за глад грелин е драматично намален кај пациенти со гастричен ракав. Ова е затоа што грелинскиот хормон се произведува во големи количини во делот на стомакот кој е исечен по операција на гастричен ракав. Многу пациенти треба да се потсетат да јадат.

Овој третман ги обезбедува предностите на краток престој во болница, брзо закрепнување, малку лузни и минимална непријатност.

Нема телесна медицинска опрема во телото, како што е лента, затоа нема шанси за ерозија на опсегот, а квалитетот на животот е подобрен. Во повеќето случаи, целата храна може да се земе, иако во значително помали количини.

Слабеење е брзо, ефикасно и достапно.

Третмани и процедури за дебелина во Турција обезбедуваат голем број придобивки, вклучително и намалување на ризикот од болест и смртност предизвикана од прекумерна тежина. Намалувањето на телесната тежина придонесува и за другите телесни системи како што се имунолошкиот, ендокриниот и дигестивниот систем, како и намалување на крвниот притисок, холестеролот и коронарната артериска болест и дијабетесот.

Зошто треба да направам операција за дебелина во Турција?

Комбинирајте ја вашата операција со едно или двонеделен одмор за вас и вашиот придружник.

Повеќе од десет години, турските болници прават операција на гастричен ракав, кој сега стана најшироко направен третман за намалување на телесната тежина во Турција, ако не и на целиот свет. Турција е позната по тоа што нуди врвни баријатриски процедури на странски пациенти.

Нашите партнери Турските хирурзи се исклучително искусни со операции на гастрични ракави, поддржани од добро обучен персонал кој оперирал илјадници морбидно дебели пациенти.

Турција има најмногу сертифицирани здравствени установи од JCI (Меѓународна заедничка комисија) од која било земја на планетата.

Цена за операција на гастричен ракав во Турција: Најпристапна земја
Зошто треба да направам операција за дебелина во Турција?

Илјадници меѓународни пациенти од Европа и околните земји ја посетуваат Турција секој месец, што ја прави конкурентна и високотехнолошка дестинација за здравствена заштита.

Баријатриски третмани кои се и безбедни и квалитетни.

Во современите приватни болници, ги извршува најсовремените процедури во баријатриската хирургија.

Хируршки пакети и цени кои се конкурентни и разумни.

Лекарите и здравствениот персонал се kindубезни и одлични и даваат поддршка и проверки две години по операцијата.

Прочитајте ја нашата статија „Дали е безбедно да се оди во Турција за операции за слабеење?“

Колку брзо можам да ослабам тежина по гастричен ракав?

Скоро сите пациенти слабеат како а резултат на гастричниот ракав во Турција. Главната варијација е стапката со која луѓето губат телесната тежина: некои луѓе губат телесната тежина побрзо, додека други траат подолго. Слабеењето не повеќе од 5% од моменталната телесна тежина секој месец е најбезбедно и најздраво. Ова стабилно намалување му овозможува на пациентот да се прилагоди на новите навики на храна и телесната маса. Понатаму, кожата има време да се прилагоди на намалените волумени на телото.

Во текот на првата година и половина по постапката, просечно лице губи 40% од својата дополнителна тежина. Исходот се одредува врз почетниот БМИ. Колку е помал БМИ на пациентот, толку побрзо тој губи тежина.

Како резултат, гастропластиката со ракави најчесто се изведува кај пациенти кои имаат БМИ помалку од 45 кг / м.

Пациентите исфрлија 70% од својата дополнителна тежина во рок од неколку години. Нивното здравје се подобрува и тие ги постигнуваат најдобрите резултати во управувањето со дијабетес мелитус. По постапката, 65 проценти од пациентите гледаат како се стабилизира нивото на шеќер во крвта и повеќе не бараат хипогликемични лекови. Другите може да бидат во можност да ја намалат дозата на лекови.

Колку чини да се добие гастричен ракав во Турција?

Цената на гастректомијата на ракавот варира врз основа на искуството на хирургот, квалитетот и квантитетот на материјалите што се користат во постапката, цената на прегледот и цената на болницата. Гастричните ракави се инхерентно поскапи во приватните болници. Иако цените варираат во различни региони во светот, најважен аспект на оваа постапка е здрав исход, а не пари. И покрај тоа што варијациите на стапката на валути и ситуациите во други земји / региони имаат влијание врз цените, слична цена може да се забележи воопшто.

Цената на гастричниот ракав во Турција се движи помеѓу 2000 и 3500 евра. Цена на желудникот на ракавите во Турција ќе се смени од клиника во клиника, но Cure Booking ќе ви ги даде сите инклузивни пакети по најдобри цени. Постапката ја прават најдобрите лекари во Турција.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации.