Цена на хирургија на 'рбет во Турција - Минимално инвазивна хирургија на' рбет

Кои се трошоците за операција на 'рбетот во Турција?

Во однос на технолошката компетентност и трошоци, хирургија на 'рбетот во Турција е еквивалентно на најдобрите во светот. Неврохируршките и ортопедските оддели на нашите придружни болници соработуваат за да обезбедат целосна дијагноза и третман на проблеми со грлото на матката, торакалниот и лумбалниот 'рбет. Со задоволство им помагаме на нашите пациенти да ги идентификуваат најбезбедните, најактуелните и најмалку нападни алтернативи за лекување.

Кој може да направи операција на 'рбетот во Турција?

Болката во грбот е едно од најраспространетите здравствени проблеми и обично е предизвикано од продолжено седење и недостаток на активност. Непријатноста во грбот лесно се третира со лекови и вежби. Меѓутоа, во сериозни случаи на болка во грбот, скромните методи на терапија можеби не се доволни за ублажување на непријатноста. Болката во грбот, која е силна и упорна, може да има негативно влијание врз квалитетот на животот, оставајќи ги болните да не можат да извршуваат едноставни секојдневни задачи.

Ако не-конвервативните терапии, како што се лекови и физикална терапија, не успеале да ја излечат болката во грбот, се советува операција на 'рбетот. Ако хирургот утврдил прецизен извор на непријатност, како што е хернијален диск, стеноза на 'рбетот или хернијален диск, може да се размисли за операција.

Cure Booking има децении експертиза и разбирање во здравствената индустрија, работејќи и поврзани со некои од најдобрите институции во земјата. За да се осигураме дека нашите пациенти добиваат доверлив и ефективен медицински третман, ние ги избираме најголемите лекари и врвни болници за да се приклучат на нашата ексклузивна мрежа. Среќни сме што даваме брз пристап до операција на 'рбетот по ниски трошоци во Турција преку нашите придружни болници. Пациентите може да се чувствуваат сигурни дека ќе работиме заедно и ќе ги испитаме сите избори за лекување со цел да обезбедиме најдобра можна нега.

Што е минимално инвазивна хирургија на 'рбетот и како функционира?

Нашиот хирург темелно ќе ги анализира 'рбетот на пациентот, медицинската историја и наодите за слики како што се Х-зраци, КТ или МРИ пред да предложи операција за да се утврди прецизна дијагноза. Ако опциите за нехируршка терапија не успеале и состојбата на пациентот одговара на критериумите на операцијата, нашиот лекар може да избере минимално инвазивна процедура.

Минимално инвазивна операција на 'рбетот во Турција е создаден за лекување на проблеми со 'рбетниот столб додека предизвикува најмало оштетување на мускулите и другите компоненти на' рбетот. Нашиот хирург ќе користи специјализирана лапароскопска опрема и методи за да стигне до 'рбетот преку мали засеци и дилатација на мускулите за време на минимално инвазивен третман. Хирургот може да ги раздели мускулите и вените без да ги исече користејќи минимално инвазивна техника. Други предности на минимално инвазивната операција на 'рбетот вклучуваат намалено крварење, пократок престој во болница и побрз период на опоравување. Пациентите обично се отпуштаат од болницата следниот ден.

Кои се видовите на операции на 'рбетот во Турција?

Операциите на 'рбетот доаѓаат во различни форми и големини. Видови операции на 'рбетот во Турција одлучува хирургот врз основа на околностите на пациентот. Нашиот хирург ќе му каже на пациентот во целост за предвидената операција, пост-оперативната нега и процесот на опоравување за време на консултацијата за да ги избере најсоодветните хируршки алтернативи за специфичните околности на пациентот. За да се осигураме дека нашите пациенти добиваат доверлив и ефективен медицински третман, ние ги избираме најголемите лекари и врвни болници за да се приклучат на нашата ексклузивна мрежа. Нашите пациенти имаат пристап до целосна разновидност на опции за дијагностика и терапија за нарушувања на 'рбетот.

Еве листа на вообичаени операции на 'рбетот во Турција:

  • Минимално инвазивна лумбална дисектомија
  • Минимално инвазивна цервикална дисектомија
  • Минимално инвазивни лумбални фузии
  • Минимално инвазивни фузии на грлото на матката
  • Минимално инвазивна ламинектомија
  • Минимално инвазивна ламинотомија
  • Сколиоза хирургија
  • Замена на 'рбетниот диск
  • Спинална инструментација

Турција е позната низ целиот свет по тоа што нуди највисок квалитет на хируршки операции и медицинска нега на странски пациенти. Турција е една од првите десет светски дестинации за медицински туризам. Заедничката комисија Интернационала има сертифицирано многу болници во Турција (JCI). Пациентите во Турција добиваат софистициран третман од високо квалификуван медицински персонал користејќи врвни технологии. Кога ќе се спореди со цената на операциите на 'рбетот во Европа и САД, пациентите во Турција заштедуваат од 50 до 70 проценти на здравствените трошоци.

Кои се трошоците за операција на 'рбетот во Турција?

Размислете за овие фактори пред да направите операција на 'рбетот во Турција

Иако постојат бројни третмани за проблеми со 'рбетот, како што се физикална терапија, лекови и рехабилитација, може да дојде време кога е потребна операција. Во зависност од симптомите, вашиот лекар може да ви препише хируршка интервенција доколку другите конзервативни третмани не успеат. Ако ви е потребна операција, треба да размислите за тоа како голема промена во вашиот живот и како тоа ќе влијае на вас. Како резултат, пред да одлучите за операција, разгледајте ги следниве фактори:

Точна дијагноза: Не сите проблеми со грбот бараат хирургија или имаат објаснување, но дури и со современи технологии како МНР и КТ-скенирање, може да биде тешко да се дијагностицира. Во одредени ситуации, пациентите се дијагностицираат погрешно, што резултира со неефикасна и неефикасна хируршка терапија без олеснување.

Како резултат на тоа, добивањето точна дијагноза е од клучно значење за да се утврди дали навистина е потребна операција.

Трошоци за хирургија на 'рбетниот столб: Иако операцијата може да биде скапа, може да биде исплатлива доколку навистина ги ублажи вашите проблеми. Алтернативни лекови, како што се лекови или физикална терапија, мора, сепак, да се тестираат за да се види дали се ефикасни. Во зависност од степенот на грижа што ја бара пациентот, трошокот исто така може да се зголеми. Сепак, можете да добиете прифатлива операција на 'рбетот во Турција во споредба со другите земји. Контактирајте не за да ги видите трошоците за операција на 'рбетниот столб во Турција со сите инклузивни пакети.

Ментална подготовка: Операцијата на 'рбетот, како и секоја друга операција, вклучува значајна промена во вашиот живот. Пред операцијата, психолошки подгответе се за импликациите на постапката, како што се бавно закрепнување и враќање на нормалните активности по три месеци или слично.

Постојат и други програми за рехабилитација, кои вклучуваат физикална терапија и техники за справување со болки.

Промена во начинот на живот: Операцијата на 'рбетот наложува долгорочно закрепнување, што подразбира потпирање на членовите на семејството во првите неколку недели по операцијата, одмор на работа и живеење на ограничено постоење, зависно од другите.

Како резултат на тоа, мора да останете ладни и да им дозволите соодветно време за закрепнување.

Која е просечната цена на операцијата на 'рбетот во Турција?

'Рбетот е најсилниот дел од вашето тело и тој е одговорен да ве држи исправено и флексибилно. Кога имате непријатност во грбот или вратот, тоа целосно ја нарушува вашата дневна рутина.

Болката во грбот е втората најчеста причина што поединците одат на лекар, и ако не исчезнат за околу 12 недели, тие стануваат хронични. Како резултат, треба да побарате медицински совет што е можно поскоро за да избегнете поголеми последици. Цената на операцијата на 'рбетот зависи од гореспоменатите фактори. Ајде да погледнеме трошоците за операција на 'рбетот во Турција, САД и Велика Британија. 

Видови хирургија на 'рбетотЦена на САДЦена на Велика БританијаТурција цена
Discectomy30,000 долари34,000 долари
5,500 долари
Спинална фузија60,000 долари45,000 долари
6,500 долари
Вертебропластика40,000 долари32,000 долари
7,000 долари
Ламинектомија77,000 долари60,000 долари
11,000 долари

Треба да забележите дека ова се просекот цени за операции на 'рбетот во странство. Се гледа дека најприфатливите цени се во Турција. Кога барате и други европски земји, ќе биде очигледно дека ќе го добиете најприфатлива операција на 'рбетот во Турција. Контактирајте не за да добиете повеќе информации.