Цена на хирургија за сколиоза во Турција - Достапни операции на 'рбетот

Трошоци за операција на 'рбетот за хирургија на сколиоза во Турција

Сколиозата е нарушување во кое рбетот на пациентот е ненормално закривен. Ова прашање може да се третира со заграда за да се задржи 'рбетот на место со стареењето на пациентот, или операција за исправување на искривување на' рбетот во екстремни случаи. Лекарот ќе пристапи до 'рбетниот столб, ќе имплантира прачки за да ја намали силната кривина, а потоа ќе додаде коска за да му помогне на' рбетот да се спои заедно во операцијата за сколиоза.

Што е операција на сколиоза и како работи?

Сколиозата е нарушување во кое 'рбетот се свртува ненормално од една на друга страна. Спиналната крива може да биде или една крива, формирана како буквата Ц, или две криви, обликувани како буквата С. Сколиоза кај деца и тинејџери обично нема симптоми и може да не се открие додека не се развие суштински. Дегенеративната сколиоза и идиопатската сколиоза се двата најраспространети типа на сколиоза (непозната причина). Специјалисти препорачуваат само една од трите признаени опции за третман на сколиоза, набудување, затегнување или операција.

Опции за третман на операции на 'рбет: Сколиоза

Кога сколиозата ќе се открие рано, може да се третира со помош на 'рбетни загради, кои спречуваат влошување на закривеноста. Операција на 'рбетот за сколиоза во Турција се предлага ако закривеноста на 'рбетот не може да се контролира со заграда за тело. Искривувањето на 'рбетниот столб се коригира хируршки за да се врати во форма што е приближна до нормалната како и изводливата. Може да се одржи на место со операција на спинална фузија. Во овој третман се користат мешавина од завртки, куки и прачки, како и трансплантација на коска.

Опремата е поврзана со коските на 'рбетот и помага во нивната стабилизација. Коска мито се вметнува околу коските, што на крајот се спојува (операција на спинална фузија) кога околните коски растат заедно и се зацврстуваат. Исто така, спречува 'рбетот да се извива повеќе во таа област. Завртките и прачките обично се оставаат во 'рбетот и не треба да се вадат. Операција на спинална фузија во Турција може да се направи на различни начини.

Овие постапки може да се направат со еден засек во задниот дел на 'рбетот или преку втор засек во предниот или страничниот дел на задниот дел. Позицијата и сериозноста на искривување на 'рбетниот столб го диктираат видот на засекот што треба да се користи. Минимално инвазивна операција на 'рбетот во Турција е врвен третман кој предизвикува најмала штета на околниот регион, овозможувајќи побрзо закрепнување и бара пократок престој во болница.

Кога е потребно да се направи операција за сколиоза?

Дури и по целосен раст, ако кривината на 'рбетот е поголема од 45-50 °, голема е веројатноста да се влоши. Ова може да го зголеми износот на деформитет на грбот и да има влијание врз функцијата на белите дробови. Во повеќето случаи, потребна е операција за да се добијат посакуваните резултати. Облините помеѓу 40 ° и 50 ° кај дете во развој честопати тешко се паѓаат и мора да се испитаат бројни варијабли што придонесуваат за да се утврди дали операцијата е одржлива опција.

Кои се трошоците за операција на 'рбетот во Турција?
Трошоци за операција на 'рбетот за хирургија на сколиоза во Турција

Колку ќе биде исправен 'рбетот по операцијата за сколиоза?

Ова ќе се утврди според тоа колку е флексибилна кривата на сколиозата пред операцијата. Општо, колку е пофлексибилно искривување, толку се поголеми изгледите за хируршко исправување. Пред операцијата, хирургот ќе користи специјални х-зраци наречени свиткување или влечни филмови за да ја процени флексибилноста. Бидејќи 'рбетните коски го штитат' рбетниот мозок, хирургот може само да ги исправи колку што е безбедно.

По операцијата на сколиоза во Турција, на поголемиот дел од пациентите, кривата им е исправена на помалку од 25 степени. Во многу ситуации, малите кривини исто така не се забележуваат.

Дали операцијата ќе помогне при болки во грбот поврзани со сколиозата?

Еден од најтешките аспекти на сколиозата е непријатност во грбот. Операцијата на грбот ќе помогне во намалувањето на непријатноста во грбот. Иако непријатноста може да биде полоша веднаш по операцијата, таа генерално се смирува за неколку недели до месеци. Поголемиот дел од пациентите пријавиле значително подобрување на болката во грбот една година по операцијата.

Од клучно значење е да се запамети дека секој, сколиоза или не, доживува болка во грбот од време на време. Може да се припише на различни причини.

Зошто да се избере Турција за операција за сколиоза?

Турција е позната дестинација за медицински туризам за пациенти од целиот свет. Болници за хирургија на 'рбет во Турција ги исполнуваат светските стандарди и персонал од високо квалификувани специјалисти гарантира дека се постигнува клиничко совршенство. Тешко е да се направат процедури за 'рбетот.

Најдобри објекти за хирургија на 'рбетот во Истанбул и другите големи градови користат врвни хируршки технологии за да ги подобрат резултатите. Минимално инвазивна операција на 'рбетот во Турција, на пример, има предности на побрзо закрепнување, пократок престој во болница и помалку постоперативни проблеми. Како резултат, операција за сколиоза во Турција е доста популарен.

Покрај високата стапка на успех и извонредните медицински установи, рентабилните медицински пакети се уште една значајна придобивка од изборот на оваа нација за операција. Во споредба со многу други земји, вклучувајќи ги Соединетите држави, Обединетото Кралство и европските земји, цената на операцијата за сколиоза во Турција е доста ниско. Ако пациентот патува од друга земја, операцијата за сколиоза во Турција може да им заштеди многу пари.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации.