Неограничена трансплантација на коса 1.350 €

Што е трансплантација на коса?

За подобро разбирање на Трансплантацијата на коса и нејзините третмани, ајде прво да испитаме што значи ќелавост. Губење на косата или ќелавост е состојба во која косата на скалпот опаѓа и на нејзиното место не расте нова коса. Косата може да се опаѓа сезонски, поради стрес, поради исхрана или генетски. Во овој случај, луѓето треба да чекаат некое време за третман за трансплантација на коса и да се погрижат косата да не им расте повторно.

Третманите за трансплантација на коса што се користат како третман за губење на косата не ги покриваат пациентите кои имаат фоликули на косата однадвор. Тоа е процес на одвојување на влакната на скалпот на пациентот во графтови и нивна трансплантација во ќелави области. Така, третманот со трансплантација на коса е третман кој има за цел да ја промени локацијата на влакната на скалпот на пациентите и да добие влакнест изглед.

За кого е погоден третман за трансплантација на коса?

Третманот за трансплантација на коса е погоден за секој над 24 години кој има доволно донорска површина на скалпот. Сепак, се разбира, општата здравствена состојба на пациентите треба да биде добра. Иако трансплантацијата на коса е прилично лесна и здрава со новата технологија, тоа секако бара отсуство на пациенти, крвни заболувања, срцеви проблеми или алергии на анестезија.

Дури и ако пациентите со трансплантација на коса постари од 24 години кои планираат трансплантација на коса немаат доволно коса за донорската област, треба да се јават Клиники за трансплантација на коса во Турција и бараат решенија за лекување. Овие решенија често вклучуваат садење на фоликулите на косата земени од брадата, рацете или нозете во областа на косата.

трансплантација на коса

Дали третманите за трансплантација на коса се ризични?

Знаеме дека модерната медицина е доста напредната. Од оваа причина, третмани за трансплантација на коса, како и многу други третмани, може да се изврши без ризик. Користените технологии работат со помалку крварење и помал ризик од инфекција. И покрај сето ова, се разбира, постојат одредени ризици. Како? Неискуството на Лекарите за трансплантација на коса што ги претпочитаат пациентите или недостатокот на хигиенска работа ќе донесе многу ризици.

Процесот на отстранување на фоликулите на косата и нивна трансплантација на друга област ќе вклучи отворање на кожата, иако мала, во скалпот и донорската област. Отворањето на кожата исто така го олеснува навлегувањето на инфекција во телото на пациентот. Фактот дека лекарот претпочитан од пациентот за третман за трансплантација на коса не работи хигиенски може да доведе до неуспешни резултати од третманите. Во исто време, ризиците во третман за трансплантација на коса може да вклучува;

 • Инфекција
 • Крварење
 • болка
 • постојано чешање
 • Лузна
 • Природна долга коса
 • Искривени влакна
 • Губење на трансплантирана коса

Кои се видовите на третмани за трансплантација на коса?

Техниката што се користи со првиот почеток на третманите за трансплантација на коса е FUT техника. FUT вклучува отстранување на кожата на тилот во ленти помеѓу двете уши. Тоа се прави со собирање на графтови за коса од овие ленти и пренесување на собраните графтови на пациентот. Се разбира, како што се зголемуваше бројот на пациенти кои сакаат да добијат третман за трансплантација на коса, се развија нови техники и беа развиени нови техники за трансплантација на коса, кои беа прилично удобни во споредба со првата техника.

Најпосакувани техники со најнова технологија се техниките FUE и DHI. Со развојот на техниката FUE, која се користи долги години, се појави техниката DHI. Техниката DHI се состои од собирање на косата како графтови со специјално хируршко пенкало и пресадување на овие графтови во реципиентната област. Сите овие техники за трансплантација на коса се избрани според преференциите на луѓето. Пациентите кои сакаат може да добијат и третман со FUT техниката. Сепак, се разбира, најпреферирана техника е техниката FUE.

Колку се разликуваат трансплантациите на машки и женски влакна?

Цени за трансплантација на коса од Турција

Трансплантација на коса третманите се прифатени како естетски третмани низ целиот свет. Затоа, се разбира, здравственото осигурување не ги покрива овие третмани. Ова предизвикува цените да бидат високи. Фактот дека третмани за трансплантација на коса се прилично лесни со модерната медицина, за жал, не ги направи цените на третманот достапни. за жал, Цените на третманите за трансплантација на коса се многу повисоки во земји како што се Велика Британија, Германија и САД. Ова не е само затоа што е естетски третман, туку и поради бројот на клиники за трансплантација на коса е ниска, а трошоците за живот се скапи. Ова осигурува дека пациентите кои сакаат да направат трансплантација на коса, се разбира, добиваат третман за трансплантација на коса во различни земји.

Поради оваа причина, првата земја што ми паѓа на ум е Турција. Турција. стана светски лидер во третманите за трансплантација на коса. Всушност, во многу улични интервјуа во странски земји, кога ќе побараат да кажат нешто за Турција, многу луѓе велат дека им паѓа на ум третманот за трансплантација на коса. Ова покажува колку третманите за трансплантација на коса се компатибилни со Турција. Што се однесува до цените, цените на третманите за трансплантација на коса во Турција се променливи. Бројот на графтови што им се потребни на пациентите, адекватноста на донорската област, ширината на реципиентната област и техниката што ќе се користи целосно ќе ја промени цената. Поради оваа причина, не би било во ред да се даде јасен коментар за цените.

Зошто цените за трансплантација на коса се евтини во Турција?

Цените на третманите за трансплантација на коса се доста високи во многу земји. Затоа, природно е да се запрашаме зошто е евтин во Турција. Цената на третманите за трансплантација на коса во други земји е несоодветноста на специјалистот за трансплантација на коса и трошоците за живот. Ефтиноста на цените за трансплантација на коса во Турција се должи на фактот што во Турција има многу центри за трансплантација на коса. Конкуренција помеѓу клиники за трансплантација на коса во Турција ги намалува цените на локалните цени. Ова предизвикува конкурентност клиниките за трансплантација на коса да ги намалат нивните цени. Иако ова е најважната причина, екстремно високиот девизен курс ја зголемува куповната моќ на странските пациенти, што ги прави достапни цените за трансплантација на коса во Турција.

Како Турција стана светски лидер во трансплантација на коса?

Здравствениот туризам неодамна стана попопуларен од кога било. Секоја земја има третмани кои се многу успешни. Додека Австрија е многу успешна во третманите за рак, Холандија е успешна во третманите за ИВФ. Секоја земја има област каде што може да се развива. Иако Турција обезбедува многу успешни третмани на секое поле, како и во другите третмани, трансплантацијата на коса дојде до израз со цените на третманите. Високите трошоци за живот и високиот курс, како и големиот број на клиниките за трансплантација на коса, направија цени за трансплантација на коса во Турција исклучително евтини. Во овој случај овде дојдоа пациенти од многу земји во светот третмани за трансплантација на коса во Турција.

Лекувањето на толку многу пациенти секако донесе искуство Клиники за трансплантација на коса во Турција. Успешната стапка на трансплантација на коса, која се зголемува секоја година, достигна 98% во 2022 година. Поради оваа причина, многу земји во светот доаѓаат во Турција за трансплантација на коса, што ја носи Турција во првите редови во однос на здравствениот туризам. Во исто време, треба да знаете дека Турција ќе ви обезбеди успешни третмани по пристапни цени не само во третманите за трансплантација на коса, туку и во многу области како што се стоматолошки третмани, пластична хирургија, губење на тежината и третмани за рак.

Колку чини трансплантацијата на коса во 2000 година во Турција?

2000 трансплантација на коса од графт е најчесто користениот број на графтови. Повеќето од пациентите се претпочитаат за губење на косата само на почетната линија. Пропаѓањето на предната линија на косата кај пациентите, исто така, предизвикува челото да изгледа пошироко и возраста на лицето да изгледа постаро. Иако цените варираат, можно е да се добие 2000 графт трансплантација на коса во Турција со цени почнувајќи од 1.500 €. Но, Ние обезбедуваме услуги со неограничени графтови и единствена цена.

Колку чини трансплантација на коса со 3000 графтови во Турција?

Во Турција, како и во секоја земја, цените ќе варираат во зависност од тоа колку графтови коса им се потребни на пациентите. Сепак, не е точно дека бројот на графтови влијае на цената на третманите за трансплантација на коса. Ова само ја менува цената бидејќи ќе потрае подолго. Ние, како curebooking, обезбеди услуга со цел да се обезбеди најдобра услуга во нашите цени за третман за трансплантација на коса. Затоа овозможуваме да се добие неограничен број на графтови за 1350€. Во Турција, почетната цена за 3000 трансплантации на коса е 2,500 € во просек.

Колку чини 5000 трансплантацијата на коса во Турција?

Цените за трансплантација на коса од графт Турција 5000 се доста високи. Иако е прифатлива во споредба со другите земји, ќе може да се добие просечно 6,000 € третман. Тоа е затоа што сесиите ќе траат подолго од неколку дена. Истовремено, важно е да има доволно донорска површина за 5000 трансплантирани коса. Иако е сосема нормално сето ова да влијае на цената, добиваме 1350 € за цена од 5000 графтови за трансплантација на коса. Зарем тоа не е прилично добра понуда? Доколку и вие треба 5000 графт трансплантација на коса во Турција, можете да не контактирате за бесплатна анализа на косата и план за третман.

Цена на пакетот за трансплантација на коса од Турција

Деталните информации за цените за трансплантација на коса во Турција ги прочитавте погоре. Но, колку треба да потрошите како резултат на додавањето на потребите за хотелско сместување и превоз на овие цени? Имајќи предвид дека дојдовте до Турција со роднина и ќе ви пресадат коса, треба да знаете дека има многу детали како такса за сместување за 2 лица, превоз помеѓу болница или клиника и хотел и шампони по трансплантација на коса. Како да ги платите сите за една цена?

As Curebooking, имаме специјални цени во договорени хотели и клиники. На овој начин нашите пациенти имаат гаранција за најдобра цена со избирање на пакет услуги. Во друга клиника тој може да добие третман за трансплантација на коса само по многу повисоки трошоци, додека во нашата може да има корист од услугите се вклучени. Ние гарантираме дека нашите Пакет за трансплантација на коса од Турција цена исто така има и најдобра цена. 1.650 €!
Прилично добра цена нели? Па, ајде да погледнеме што е вклучено во пакетот;

 • Третман за трансплантација на коса
 • Сместување за време на лекувањето (за 2 лица)
 • Утрински појадок (за 2 лица)
 • Лекови третмани
 • Сите тестови се потребни во болница
 • Тест за PCR
 • Служба за нега
 • Специјален шампон за третман на трансплантација на коса
 • Трансфери помеѓу хотел-аеродром-клиника
Трансплантација на коса во ОК