CureBooking

Блог за медицински туризам

Трансплантација на косаТрансплантација на коса ДХИТрансплантација на коса FUE

Кој тип на трансплантација на коса е подобар? Трансплантација на коса FUE vs DHI

Кои се разликите помеѓу трансплантацијата на FUE и DHI?

FUE наспроти DHI Кој вид на трансплантација на коса е најефикасен? Која опција треба да ја изберам? За време на пребарувањето на Google за трансплантација на коса, дефинитивно доста наидовте на овие теми. И, со толку многу достапни информации, лесно е да се види како работите може брзо да се збунат.

Затоа сме тука да го објасниме разлики помеѓу DHI (директна имплантација на коса) и FUE (екстракција на фоликуларна единица). Goе поминеме низ какви се овие терапии, како тие се разликуваат и како да ја избереме идеалната за вас. Но, прво, да разгледаме подлабоко што се DHI и FUE и како тие функционираат.

Одлуката помеѓу FUE и DHI се заснова на бројни фактори, вклучително и категоризацијата на опаѓање на косата кај пациентот, големината на регионот за разредување и количината на донаторска коса. Бидејќи трансплантацијата на коса е толку лична процедура, се смета дека пристапот што најдобро ги исполнува очекувањата на пациентот ќе донесе најголеми резултати.

FUE и DHI се два вида методи на трансплантација на коса што може да ви помогне да го добиете посакуваниот изглед. Сепак, има и такви разлики помеѓу FUE и DHI техники. Ова е причината зошто е од клучно значење за едно лице да разбере кој од овие третмани за трансплантација на коса е најголемата опција за постигнување пријатен изглед. Следното се некои од овие разлики:

  • FUE методот е најдобар за покривање на широки региони, додека DHI пристапот има поголема шанса да добие поголема густина.
  • Дури и ако пациентот има намера да преземе третман за трансплантација на коса во една сесија користејќи го методот DHI, тој или таа ќе бидат подобри кандидат за техниката FUE ако пациентот има сериозно опаѓање на косата и ќелави дамки кои се премногу големи за да бидат покриени. Причината за ова е затоа што постапката FUE овозможува поголем број на графтови да се собираат во една сесија.

  • DHI методот се разликува од претходните процедури за трансплантација на коса по тоа што користи медицинска алатка слична на пенкало, наречена „имплантант на Choi“ за да се воспостават местата на примателот, додека истовремено се пресадуваат графтовите.
  • Пред третманот, на пациентите мора да им бидат потполно избричени главите со употреба на методот FUE, но DHI пристапот едноставно вклучува бричење на регионот на донаторот. За женските пациенти, ова е голема придобивка.
  • Другите третмани за трансплантација на коса бараат помалку стручност и експертиза отколку постапката DHI. Како резултат, лекарите и медицинските тимови мора да поминат широка обука за да станат експерти во користењето на оваа постапка.
  • Во споредба со постапката FUE, постапката DHI нуди пократко време на опоравување и бара помалку крв.
  • FUE методот е најдобар за покривање на широки региони, додека DHI пристапот има поголема шанса да добие поголема густина.

Како функционира трансплантацијата на коса FUE?

За време на трансплантација на коса FUE, групи од 1-4 фоликули на коса, исто така познати како графтови, рачно се собираат и се депонираат во раствор за складирање едно по едно. Лекарот ќе користи микроблази за да ги отвори каналите откако ќе заврши постапката за екстракција. Ова се дупките или процепите во кои се вметнуваат графтовите. Лекарот потоа може да ги извлече графтовите од растворот и да ги всади во локацијата на примателот откако ќе се отворат каналите.

Пациентите обично ја гледаат почетната резултати од операцијата FUE приближно два месеци по постапката. После шест месеци, често се забележува позначителен раст, а целосните резултати се појавуваат 12–18 месеци по постапката.

Како работи ДХИ трансплантацијата на коса?

За почеток, фоликулите на косата се добиваат еден по еден со специјализирана алатка која има дијаметар од 1мм или помалку. Фоликулите на косата потоа се ставаат во Пенкало за импланти Чои, кое се користи за да се всадат директно во регионот на примателот. Каналите се создаваат и донаторите се всадуваат истовремено за време на DHI. Кога имплантираат фоликули на коса, Пенкалото за имплантација на Чои му овозможува на клиничарот да биде попрецизен. Тие можат да управуваат со аголот, насоката и длабочината на свежо пресадената коса на овој начин.

На DHI му е потребно исто време за да се опорави како FUE. Резултатите обично се јавуваат во споредлива временска рамка, со целосни резултати кои траат од 12 до 18 месеци.

Кои се најдобрите кандидати за DHI постапка?

Идеални кандидати за имплантација на коса се оние кои имаат андрогена алопеција, што е најраспространет вид на опаѓање на косата. Машко или женско опаѓање на косата е вообичаено име за ова нарушување.

Вие исто така може да бидете а соодветен кандидат за трансплантација на коса ако ги имате следниве карактеристики:

Возраста е фактор: Имплантациите на косата се препорачуваат само за секого над 25-годишна возраст. Губењето на косата е попроменливо пред оваа возраст.

Големината на вашата коса: Луѓето со подебела коса често имаат поголеми резултати од оние кои имаат потенка коса. Секој фоликул на косата е подобро покриен со подебела коса.

Густина на косата на донаторот: Пациентите со густина на косата на местото на донаторот помалку од 40 фоликули на сантиметар квадратен се сметаат за сиромашни кандидати за трансплантација на коса.

Боја на вашата коса: Најдобри резултати често постигнуваат оние со светла коса или коса што е близу до бојата на тонот на кожата.

Очекувања: Луѓето кои поставуваат реални цели, најверојатно ќе бидат задоволни со своите резултати.

средно возрасен маж со алопеција гледајќи во огледало коса NZYFK4L мин
Кој тип на трансплантација на коса е подобар? Трансплантација на коса FUE vs DHI

Кои се најдобрите кандидати за постапката FUE?

Одредени лица се повеќе соодветни кандидати за FUE од другите. FUE е подобра опција за оние кои:

Треба да се вратите на работа или да продолжите со други одговорности што е можно поскоро. Обновувањето на FUE трае просечно една недела.

Имајте недостаток на флексибилност на скалпот, ударите со мал дијаметар се најдобрата алтернатива.

Не треба да трансплантирате илјадници графтови.

Имајте коса со текстура исправена или брановидна.

Планирајте да ја држите нивната коса кратка за да помогнете да се сокријат лузни.

Имајте долгорочни цели за обновување на косата.

Пациентите треба да бидат информирани дека екстракцијата на фоликуларната единица не е операција што обезбедува брзи резултати и тие треба да имаат разумни очекувања. FUE е исто така ефикасен пристап за пополнување на проретчена коса додека им се овозможува на пациентите да се вратат во редовниот начин на живот за нешто повеќе од една недела.

Која е главната разлика помеѓу FUE и DHI?

Начинот на кој се поставуваат графтовите во регионот на примателот е главната разлика помеѓу DHI и FUE. Каналите мора да се отворат пред да се всади во трансплантација на коса FUE, овозможувајќи му на хирургот рачно да ги всади добиените графтови.

Од друга страна, DHI користи пенкало за импланти Choi, специјализиран инструмент. Ова ја елиминира потребата првично да се изградат каналите за графтите, дозволувајќи им на чекорот за имплантација да започне веднаш по екстракцијата.

Кој да изберам за патување со трансплантација на коса во Турција?

Значи, сега кога знаевме кои се овие два процеса, следното прашање што може да го имате е: „кој е погоден за мене?“ Еден од најпрофесионалните лекари за трансплантација на коса, беше доволно kindубезен да ни даде неколку совети на оваа тема.

„DHI често се советува за лица помлади од 35 години, бидејќи опаѓањето на косата не е толку сериозно во овие ситуации, а стапките на успех се повисоки“, рече тој. „DHI е одлична алтернатива за луѓето кои сакаат да ги намалат своите линии на косата и да ги полнат своите слепоочници“, продолжи тој. Со DHI, најголемиот број на графтови што можеме да ги всадиме е 4000 “.

Кога станува збор за стапките на успех на DHI vs FUE, тој рече дека практично нема никаква разлика помеѓу двајцата тука, бидејќи „и стапката на успех на FUE и DHI е до 95% “.

Контактирајте не за да добиете лична понуда и потоа, за да ви дадеме најприфатливи цени трансплантација на коса во Турција од најпрофесионалните хирурзи.

Откријте свет на висококвалитетна медицинска нега со CureBooking!

Дали барате висококвалитетни медицински третмани по пристапни цени? Не гледајте подалеку од CureBooking!

At CureBooking, ние веруваме во носењето на најдобрите здравствени услуги од целиот свет, веднаш на вашите прсти. Нашата мисија е да ја направиме премиум здравствената заштита достапна, удобна и достапна за секого.

Што поставува CureBooking освен?

Квалитет: Нашата широка мрежа се состои од светски познати лекари, специјалисти и медицински установи, обезбедувајќи секој пат да добивате врвна нега.

Транспарентност: Кај нас нема скриени трошоци или изненадувачки сметки. Однапред обезбедуваме јасен преглед на сите трошоци за лекување.

Персонализација: Секој пациент е единствен, така што секој план за третман треба да биде исто така. Нашите специјалисти дизајнираат нарачани планови за здравствена заштита што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Поддршка: Од моментот кога ќе се поврзете со нас до вашето закрепнување, нашиот тим е посветен да ви обезбеди беспрекорна, деноноќна помош.

Без разлика дали барате естетска хирургија, стоматолошки процедури, третмани за ИВФ или трансплантација на коса, CureBooking може да ве поврзе со најдобрите даватели на здравствени услуги ширум светот.

Приклучи се на CureBooking семејството денес и ја доживуваат здравствената заштита како никогаш досега. Вашето патување кон подобро здравје започнува овде!

За повеќе информации, контактирајте го нашиот посветен тим за услуги на клиентите. Ние сме повеќе од среќни да ви помогнеме!

Започнете го вашето здравје патување со CureBooking - вашиот партнер во глобалната здравствена заштита.

Гастричен ракав Турција
Трансплантација на коса Турција
Холивуд насмевка Турција