Која е најдостапната земја за гастрични процедури?

Трошоци за гастричен ракав, бајпас и бенд во странство

Можеби е тешко да се најде најприфатлива операција за слабеење во странство. Иако цените се од суштинско значење, други фактори како што се списоците на чекање и квалитетот на обезбедениот третман се исто така клучни. Можеби е тешко да се соберат сите овие фактори, особено кога наоѓањето висококвалитетна, ефтина хирургија за намалување на телесната тежина во Велика Британија не е секогаш едноставна. Долгите списоци на чекање и строгите барања за квалификација понекогаш ги тера пациентите да бараат третман во приватни болници, каде што цената на терапијата е многу забрана за многумина.

Патување во друга земја за операција за слабеење станува се попопуларен од овие причини. Сепак, со толку многу локации, клиники и лекари што треба да се изберат - да не спомнувам избори за третман - можеби е тешко да се знае од каде да се започне.

Погледнавме некои трошоци за хирургија за слабеење по земја да ви помогнеме да започнете. Ја разгледавме ширината на процедурите што тие ги обезбедуваат и квалитетот на грижата што ја даваат, како и цените, за да ги најдеме најдобрите избори за вас во операцијата за слабеење.

Зошто да патувате во странство за операција за слабеење во Велика Британија?

Многу пациенти може да ја заплашат можноста да патуваат во друга земја за операција за намалување на телесната тежина, особено кога високо-квалитетна нега е достапна преку NHS. За жал, голем број пречки ги попречуваат пациентите да ја примаат терапијата што им е потребна дома.

Една од најсериозните проблеми е недостатокот на терапевтски опции. Линиите на чекање за операција за намалување на телесната тежина стануваат сè подолги како резултат на постојаното намалување на капацитетот на NHS. Всушност, неодамна беше откриено дека пациентите често мора да чекаат најмалку 18 месеци за терапија. Не само што списоците за чекање стануваат подолги, туку опаѓа и бројот на третмани што NHS може да ги направи, со 4,500 баријатриски операции завршени во 2018 година наспроти 12,000 во 2007 година.

Пациентите со големо време на чекање немаат друг избор освен да побараат приватна здравствена заштита во Велика Британија. Сепак, дури и најевтина операција за слабеење во Велика Британија започнува со приближно 4,000 фунти, што ја прави неверојатно скапа опција. Операцијата за гастричен бајпас може да чини од 8,000 до 15,000 фунти.

Ова се само две од пречките со кои се соочуваат многу пациенти откако ги претрпеле хирургија за слабеење во Велика Британија. Патувањето во странство, од друга страна, може да обезбеди избор со висок квалитет и ниска цена. Турција е врвна и најевтина земја за ова особено.

Трошоци за добивање гастричен ракав, гастричен бајпас и гастричен појас во странство 

ДржаваЦена на желудникот на ракавот во евраЦена на бајпас на желудник во евраЦена на желудникот, во евра
Турција€ 3,300  € 4,000€ 3,500
Мексико€ 4,500€ 7,000€ 5,500
Република Чешка€ 4,800€ 6,500€ 4,500
Литванија€ 5,000€ 5,800€ 5,300
Полска€ 5,990€ 5,990€ 5,550
Германија€ 7,500€ 8,500 € 7,700
UK€ 10,000€ 12,400€ 6,800
САД€ 17,500€ 19,500€ 12,300

Имајте предвид дека ова се приближни цени и не ја претставуваат вистинската цена. 

Како што покажува горната табела, цената на гастричниот ракав, бајпас и бендот во странство значително варира во зависност од постапката и регионот во кој се спроведува. Општо, сепак, можеме да забележиме дека третманите во Велика Британија и САД се поскапи отколку во другите европски земји. Кога терапијата е прескапа во нивната родна земја, ова може да им даде на пациентите со поевтини, реални опции за третман. Понатаму, NHS хирургија за слабеење списоците на чекање во Велика Британија се познати долги, а пациентите понекогаш треба да чекаат најмалку 18 месеци за лекување. Баријатриската хирургија извршена во странска земја може значително да ги намали овие долги времиња на чекање.

Турција е врвен избор за поединци кои бараат најдобри и најевтина операција за намалување на телесната тежина во странство, бидејќи е дом на различни високо квалитетни установи каде работат познати специјалисти за хирургија за слабеење.

Трошоци за гастричен ракав, бајпас и бенд во странство
Трошоци за добивање гастричен ракав, гастричен бајпас и гастричен појас во странство 

Зошто да изберете резервација за лекување на баријатриски хирургии во Турција?

Cure Booking е тука за да ги задоволи вашите потреби за стоматолошки третмани, трансплантација на коса, операции за слабеење, ортопедија, трансплантација на органи и естетски третмани во Турција. Нашите договорени болници и клиники се наоѓаат во Истанбул, Измир и Анталија во Турција. Сите тие се специјализирани во својата област и имаат долгогодишно искуство. 

Задоволство на пациентот

Задоволството на пациентите е врвен приоритет за нас, така што сите пациенти можат да се чувствуваат удобно и безбедно. Нашата мисија е да обезбедиме по мерка пакети на здравствени услуги во Турција за да можат нашите клиенти да имаат корист од медицински третман со комбинација на релаксирачки празници.

Бесплатни првични консултации

Повеќето европски земји и САД ја земаат цената за консултации, но ние не ја бараме. Ние се грижиме да го добиете вистинскиот третман со најдобрите лекари во Турција.

Нега за следење

Ние сме тука за вас како компанија за медицински туризам во Турција пред, за време и по вашето лекување. Пред да патувате, проверуваме дека сè е закажано и дека сте подготвени да дојдете. За време на вашето патување во Турција, осигуруваме дека сè е совршено. По вашето патување во Турција, уверуваме дека нема проблем со вашиот медицински третман. 

Најдобри лекари и болници

Тука сме за нашите пациенти да ги поврземе со најдобрите лекари и болници во Турција.

Најпристапни цени со висококвалитетна услуга

Ние осигуруваме дека вашиот медицински третман е даден со високо квалитетна опрема, технологија и интерес по најпристапни цени. 

Контактирајте не на направете операција на желудник во најевтината земја, Турција со високо квалитетна грижа за пациентот.