Која е најдобрата земја за третман на ИВФ во странство?

Најевтина земја за третман на ИВФ во странство?

Ин витро оплодување (ИВФ) во странство е еден од неколкуте медицински третмани што можат да им помогнат на луѓето кои се обидуваат да добијат дете, но имаат тешкотии. Постапката обично започнува со отстранување на јајце клетка од јајниците на жената, кое потоа се оплодува во лабораторија со сперма. После тоа, ембрионот (оплодената јајце клетка) се враќа во утробата на жената за да расте и се развива.

Туризам за плодност е концептот за примање терапија за плодност во друга нација. Туризмот за плодност е класифициран како еден вид медицински туризам. И покрај фактот дека Соединетите држави имаат висококвалитетна здравствена заштита и ригорозни закони, трошоците за терапија и недостаток на успех во локалните клиники ги поттикнаа паровите да размислат за алтернативи.

За што да размислите кога барате третман за плодност во друга земја?

Кога барате терапија за плодност во друга земја, имајте ги на ум овие шест фактори.

Трошоци за лекување

Мајчин јазик

Тела задолжени

Трошоци за летови, хотели и патувања

Најевтина земја за третман на ИВФ во странство?
Најевтина земја за третман на ИВФ во странство?

Закони за плодност во вашата област

Локација на вашите замрзнати ембриони и јајца

Да се ​​погледне надвор од Соединетите држави за квалитетен третман по разумна цена е добра идеја.

Грција, Чешка, Шпанија, Данска и Турција се сметаат за врвни земји за третман на плодностНа Но, Турција е најприфатлива земја за ivf третман со висококвалитетни доктори и опрема. И тој е познат по својата висока стапка на успех.

Најевтина земја за третман на ИВФ

Турција е една од поприфатливите нации за третман на ИВФ, и има неколку убедливи причини да ја посетите земјата за тој процес. Настрана од ефтиниот трошоците за третман на ИВФ во Турција (околу 2,500 евра), изобилството на најсовремени клиники во земјата и искусни специјалисти ја прават една од најпопуларните европски и северноамерикански опции.

Закони за лекување на ИВФ во странство- Турција?

За разлика од другите нации споменати на оваа страница за ИВФ во странство, Турските прописи забрануваат донирање јајца, сперматозоиди или ембриони. Како резултат на тоа, во Турција е дозволено само лекување со ИВФ со сопствени јајца и сперма. Иако ова може да изгледа како бариера, цената на третманот со ИВФ во Турција може да биде половина од цената на Обединетото Кралство, што го прави остварлива опција.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за ИВФ третман во Турција.