CureBooking

Блог за медицински туризам

Естетски третманиПодигнување на дојкатаТретмани

Колку чини лифтот на градите? Успешна операција за подигнување на градите во Турција пред и после фотографии 

Од различни причини, може да стане неопходна процедура за подигнување на градите. Читајќи го постот што го направивме за поединци кои сакаат да направат процедура за подигнување на градите во Турција, можете да научите како да ја најдете најдобрата клиника и трошоци.

Што е лифт на гради?

Мастопекси, друго име за операција за подигнување на градите, е хируршка техника за подигање на градите и подобрување на нејзината форма. Опуштеноста на градите се третира хируршки со подигнување на градите. Поради оваа причина, кревањето на градите и преобликувањето на ткивото на градите се исто така важни. Мастопексијата е процедура која во голема мера ја зголемува самодовербата кај жените. Многу е нормално жените да посакуваат женствен изглед. Сепак, градите може да паднат со текот на времето или како резултат на работи како што е доењето. Опуштените гради ги прават жените да се чувствуваат несигурно. Со денешната технологија, опуштените гради лесно се лекуваат.

Зошто се изведува хирургија за подигнување на гради (мастопекси)?

Изгледот на вашите гради се менува како што стареете. Станува помалку исправен. Постојат различни причини поради кои градите стануваат помалку вертикални;

Бременост: Градите отекуваат и добиваат тежина за време на бременоста. Од ова произлегува истегнување на лигаментите кои ги држат градите исправени. Како што завршува бременоста, дојката може да опадне бидејќи овие лигаменти почнуваат да се олабавуваат и градите почнуваат да ја губат полнотата.

Промени во тежината: Тоа често им се случува на оние чија тежина постојано флуктуира. Градите кои отекуваат со зголемување на телесната тежина се намалуваат кога ќе дојде до намалување на тежината. Резултатот е опуштени гради.

Гравитација: Со текот на времето, лигаментите кои ги држат градите исправени стануваат послаби. Како резултат на тоа, градите попуштаат.

Кој може да добие хирургија за подигнување на гради (мастопекси)?

 • Ако имате гради кои ја изгубиле формата и волуменот.
 • Ако вашите брадавици се насочени надолу.
 • Ако имате израсток во вашата ареола (темната област околу брадавицата) која е непропорционална со вашите гради.
 • Ако вашите гради изгледаат различно една од друга. на пр. уште еден исправен, уште еден овенати
 • Иако операцијата за подигнување на градите е медицински погодна за секоја жена која мора да попушта, можеби е посоодветно да не се направи поради некои лични проблеми. На пример; Ако размислувате за бременост во иднина. Тоа значи дека во иднина може да ја намали ефикасноста на операцијата.
 • Ако доите: Доењето е обично можно по подигнување на градите. Сепак, може да биде тешко да се произведе доволно млеко во некои случаи.

Дали операцијата за подигнување на градите е ризична?

Лузни: Имањето трајни лузни е вообичаено. На местата кои се исечени за шиење, типични се лузни. Овие лузни, сепак, може да бидат покриени со градник или бикини. А за околу две години ќе се види помалку.

Губење на сензација: Чувството на вкочанетост по операцијата е вообичаено. По постапката, често исчезнува. Меѓутоа, повремено може да биде неповратно. Недостатокот на чувство не го потиснува еротското чувство.

Асиметрија на градите: Тоа може да биде последица на модификации на процесот на лекување.

Предизвици за доење: Доењето често не е проблем по подигнување на градите. Меѓутоа, во ретки околности, може да се појават проблеми со доволно снабдување со млеко.

Дополнително, постои можност за проблеми, вклучувајќи крварење и инфекција, иако тие не се многу веројатни како кај секоја процедура. Дополнително, зависи од тоа колку е чиста вашата избрана клиника.

Како да се подготвите за подигнување на градите (мастопекси)

Пластичен хирург врши операција за подигнување на градите. Вашата медицинска историја често ќе се разгледува на почетокот на првата консултација. Треба да забележите дали имате членови на семејството со историја на рак на дојка. Треба да ги споделите вашите редовни наоди од мамограм ако ги имате. Дури и ако немаат никаква врска со здравјето на градите, треба да го известите вашиот лекар за вашите лекови.

Тој или таа потоа ќе ги процени вашите гради за да одлучи за стратегијата за третман и достапните опции. Ова подразбира испитување на димензиите и поставувањето на вашите брадавици и други места.

Ако нема проблем со вашиот преглед на првиот термин, можете да продолжите на вториот чекор. Ова вклучува:

Прво, треба да направите мамографија. Ова вклучува сликање на вашите гради. Неопходно е да се разбере дали има проблем со подигнување на градите.

Избегнувајте некои лекови: Поради многу причини, треба да престанете да ги користите лековите што ги користите некое време. Вашиот лекар ќе ви даде информации за овие лекови. Но, за да дадеме пример, треба да избегнувате разредувачи на крв и антиинфективни средства.

По процедурата, ќе треба да отпатувате во хотел или во вашиот дом за да се опоравите, затоа мора имај некој со тебе. Ќе ви треба помош при вашето патување. Потребни се многу недели за целосно закрепнување по операцијата. Затоа ви треба помош при миење на косата или туширање. Можеби ќе ви треба помош при редовни задачи како миење на косата со шампон.

По операцијата за подигнување на градите

 • По операцијата, вашите гради ќе бидат обвиткани со газа. Во исто време, одводот ќе биде локализиран на вашите гради за да се исфрли вишокот крв и течност.
 • По операцијата, вашите гради ќе бидат прилично отечени и виолетови околу две недели. Ова е времето потребно за да се исчисти едемот. Од друга страна, ако почувствувате губење на чувството, тоа ќе трае најмногу 6 месеци. Понекогаш тоа може да биде трајно.
 • Неколку дена по операцијата, ќе треба да ги користите лековите што ви ги препишал вашиот лекар. Ова ќе биде ефикасно во отстранување на едемот и намалување на болката.
 • Избегнувајте движења кои го присилуваат вашето тело.
 • Избегнувајте секс најмалку две недели по подигнување на градите.
 • Треба да почекате најмалку една недела пред да продолжите со секојдневните активности како миење на косата или туширање.
 • Пред испуштање, прашајте го вашиот лекар кога ќе ви се отстранат конците.

Во кои земји можам да добијам прифатлива операција за подигнување на гради (мастопекси)?

Може да направите подигнување на градите во земји како Турција, Чешка, Хрватска, Литванија, Мексико, Тајланд и Англија. Сепак, не можеме да кажеме дека сите овие земји нудат успешна и достапна операција за подигнување на градите. Некои од овие земји нудат успешна операција за подигнување на градите, додека други нудат евтини третмани. Со испитување на земјите, можеме да ја избереме најсоодветната земја.

За да се избере најдобрата земја, земјата треба да има некои фактори.

 • Успешни хирурзи
 • Хигиенски клиники
 • Достапна операција за подигнување на градите
 • Употреба на напредна технологија во медицината
 • Ефтино за трошоци кои не се лекуваат
 • Квалитетен третман
ТурцијаРепублика ЧешкаХрватскаЛитванијаМексикоТајландАнглија  
Успешни хирурзи✓ XXX
Хигиенски клиникиXXXX
Достапна операција за подигнување на градитеXXXXXX
Употреба на напредна технологија во медицинатаXX
Ефтино за трошоци кои не се лекуваатXXXXX
Квалитетен третманX✓ XXX✓ 

Како да ја одберам вистинската земја за хирургија за подигнување на градите 

Можете да изберете пристојна нација со читање на точките наведени погоре. Во многу нации, тешко е да се откријат повеќе од една компонента. Како резултат на тоа, ќе продолжиме да пишуваме за подигнување на градите, што е поволни во секој поглед во Турција. За почеток, ефективни терапии се широко достапни во многу нации. Сепак, покрај добивањето на ефективна операција за подигнување на градите, поединецот сака да подлежи на соодветна терапија. Иако ефективни терапии се достапни во ОК, тие се скапи. Можете исто така да добиете пристапен третман во Мексико. Сепак, не е јасно колку терапијата ќе биде ефикасна.

Може ли да добијам успешна операција за подигнување на градите (мастопекси) во Турција?

Да! Турција е една од првите пет најпосетувани нации поради медицински причини. Во Турција, добивање на успешна операција за подигнување на градите е прилично едноставна. Сепак, не застанува тука. Обезбедува и исклучително економична операција за подигнување на градите и одлична операција за подигнување на градите. Една недела луксузен одмор во Турција, на пример, и сите трошоци за операција за подигнување на градите се само половина од цената на терапијата во ОК.

Успешни хирурзи: Лекарите во Турција секоја година вршат илјадници операции за зголемување на градите. Ова им овозможува на лекарите да стекнат искуство во оваа операција. Искуството на лекарот ја прави операцијата успешна.

Хигиенски клиники: Турскиот народ е народ кој и дава значење на чистотата. Ова обезбедува хигиенска средина, што е многу важно во областа на здравјето. Клиниките и болниците се секогаш чисти како и хигиенски, што го намалува ризикот од инфекција за пациентот по операцијата.

Достапни третмани: Курсот во Турција е многу висок (1 евро = 18 турски лири). Ова осигурува дека странските пациенти можат многу евтино да добијат многу добра операција за подигнување на градите.

Употреба на напредна технологија во медицината: Со оглед на тоа што е развиена земја во областа на здравството, третманот се обезбедува со најнова технологија во областа на медицината. Ова не само што ја зголемува стапката на успех на третманот, туку и ја намалува стапката на ризик.

Ефтино за трошоци кои не се лекуваат: Ако сакате да направите операција за подигнување на градите во Турција, јавете се Curebooking. Можете бесплатно да ги задоволите потребите за сместување и трансфер со искористување на цените на пакетите.

Позадина 24

Цени за хирургија за подигнување на гради (мастопекси) во Турција

Во Турција, добивањето услуги во долари или евра е прилично евтино. Ова исто така важи и за трошоците за операција за подигнување на градите. Како резултат на тоа, кревање гради низ целата земја чини само 2300 евра. Во споредба со многу други нации, оваа цена е навистина ниска. Ако сакате да се подложите Curebooking терапија, таксата ни е 1900 евра. Ветуваме дека ќе добиете третман на врвните клиники во Турција по најдобра цена.

Колку долго трае опоравувањето за подигнување на градите

Пациентите обично се без работа три до седум дена. По три недели, нема ограничувања. Нормално е потребно 6 до 12 недели за градите да ја достигнат својата крајна форма. Имаме одредена стратегија за лузни на дојката бидејќи квалитетот на лузната е една од клучните проблеми со мастопекси.

Дали добивате лузни од подигнување на градите?

Додека засеците се мали, лузните на подигнувањето на градите ќе бидат многу видливи, со црвен, подигнат изглед. Како што зараснува раната, лузната ќе стане розова, потоа бела и ќе се израмни, така што повеќе не е покачена.

Дали е можно подигнување на градите да се направи двапати?

Што е операција за ревизија на подигнување на гради? Операцијата за подигнување на градите е техника која ги подига и затегнува градите за да се отстрани опуштеноста или овенати. По првиот третман, со текот на времето може да се појават промени на градите, поради што е потребна втора - или ревизија - операција.

35

Зошто Curebooking?

** Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.

**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)

**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)

**Цените на нашиот пакет вклучуваат сместување.

Откријте свет на висококвалитетна медицинска нега со CureBooking!

Дали барате висококвалитетни медицински третмани по пристапни цени? Не гледајте подалеку од CureBooking!

At CureBooking, ние веруваме во носењето на најдобрите здравствени услуги од целиот свет, веднаш на вашите прсти. Нашата мисија е да ја направиме премиум здравствената заштита достапна, удобна и достапна за секого.

Што поставува CureBooking освен?

Квалитет: Нашата широка мрежа се состои од светски познати лекари, специјалисти и медицински установи, обезбедувајќи секој пат да добивате врвна нега.

Транспарентност: Кај нас нема скриени трошоци или изненадувачки сметки. Однапред обезбедуваме јасен преглед на сите трошоци за лекување.

Персонализација: Секој пациент е единствен, така што секој план за третман треба да биде исто така. Нашите специјалисти дизајнираат нарачани планови за здравствена заштита што ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Поддршка: Од моментот кога ќе се поврзете со нас до вашето закрепнување, нашиот тим е посветен да ви обезбеди беспрекорна, деноноќна помош.

Без разлика дали барате естетска хирургија, стоматолошки процедури, третмани за ИВФ или трансплантација на коса, CureBooking може да ве поврзе со најдобрите даватели на здравствени услуги ширум светот.

Приклучи се на CureBooking семејството денес и ја доживуваат здравствената заштита како никогаш досега. Вашето патување кон подобро здравје започнува овде!

За повеќе информации, контактирајте го нашиот посветен тим за услуги на клиентите. Ние сме повеќе од среќни да ви помогнеме!

Започнете го вашето здравје патување со CureBooking - вашиот партнер во глобалната здравствена заштита.

Гастричен ракав Турција
Трансплантација на коса Турција
Холивуд насмевка Турција