Колку чини третманот со трансплантација на коса во Данска?

Третманите за трансплантација на коса се исклучително сериозни операции кои бараат педантност и грижа. Очекувањата на пациентите и успехот на операцијата ќе влијаат на стапката на успех на третманот. Затоа, пред да се одлучите за клиника, треба да направите добро истражување и да одлучите соодветно. Во спротивно, ќе ви биде тешко да бидете задоволни со третманите. Можете да добиете детални информации за третманите за трансплантација на коса со читање на нашата содржина.

Содржина

Што е третман за трансплантација на коса?

Третманите за трансплантација на коса вклучуваат трансплантација на фоликулите на косата на ќелав скалпот. Овие третмани, кои често ги претпочитаат луѓе кои доживуваат губење на косата на нивниот скалп, често се многу безбедни и успешни третмани. Сепак, како и со секоја операција, постојат одредени ризици и компликации. Што треба да направите за да избегнувајте оперативни ризици? Дали Данска е успешна во трансплантација на коса? Кои се цените? Можете да најдете одговори на многу прашања како на пример во нашата содржина.

Кои се соодветни кандидати за третман на трансплантација на коса?

Третманите за трансплантација на коса се погодни за секој што доживува губење на косата. Сепак, тоа не е случај кај луѓе со вродена ќелавост или кај луѓе со многу опаѓање на косата. Пациентот кој сака да добие третман за трансплантација на коса мора да има влакнеста површина.

Бидејќи трансплантацијата на коса е процес на пресадување на корените од влакнестиот дел во ќелавата област. Луѓето кои немаат донорска област дефинитивно треба да одат на лекар за да добијат трансплантација на коса од влакна на други делови од нивното тело.

Дали третманите за трансплантација на коса се ризични?

Третманите за трансплантација на коса имаат одредени ризици, како и во секоја операција. Сепак, овие ризици секако може да се спречат. Најдобро би било да добиете третман од успешен и искусен хирург со цел да се минимизира стапката на ризик во третманите за трансплантација на коса. Во третманите за трансплантација на коса, пациентите може да ги искусат следните ризици;

 • крварење
 • инфекција
 • оток на скалпот
 • модринки околу очите
 • вкочанетост
 • губење на чувството
 • чешање
 • воспаление или инфекција на фоликулите на косата
 • шок загуба
 • ненадејно, но обично привремено губење на трансплантирана коса
 • неприродни прамени коса

Иако овие ризици се искусни во многу жетви привремено, не треба да заборавите дека овие ризици не треба да се доживеат при успешни третмани. Данска нема одреден успех во третманите за трансплантација на коса. Покрај тоа, мал е бројот на клиники за трансплантација на коса. Тоа покажува дека е мал и бројот на искусни хирурзи. Поради оваа причина, наместо да се лекувате во Данска, можете да добиете успешни третмани од земји кои се специјализирани за трансплантација на коса.

Видови третмани за трансплантација на коса

Трансплантација на фоликуларна единица (FUT)

Во методот FUT, фоликулите на косата се отстрануваат од донорската област како ленти, а графтите во овие ленти се одвојуваат и се пресадуваат во каналите отворени во реципиентната област.

 • Во просек од 15-30 cm во должина и 1-1.5 cm во ширина, од тилот и страничните делови на главата се сече правоаголно парче кожа, кое се анестезира со локална анестезија. Количината на лентата што треба да се отстрани зависи од количината на фоликулите на косата што треба да се соберат.
 • По завршувањето на процесот на берба, местото каде што се прави засекот се затвора со естетска шиење и се завиткува со завој.
 • Фоликулите на косата (графтови) во лентите земени со сечење се одвојуваат од парчињата кожа и се чуваат во растворот.
 • Откако областа што треба да се сади ќе се анестезира со локална анестезија, се отвораат канали со големина на глава на игла колку што е и бројот на графтови извадени со многу мали микро лопатки или фини иглички.
 • Фоликулите на косата се ставаат во каналите и процесот е завршен.

(Екстракција на фоликуларна единица) FUE

Во методот FUE, влакната се собираат еден по еден од донорската област и се трансплантираат во каналите отворени во областа на примачот.

 • Обично целата глава е избричена.
 • Специјална алатка за пирсинг слична на пенкало наречена перфоратор се користи под локална анестезија за директно извлекување на графтите за коса еден по еден. Во класичниот FUE метод, перфораторот се користи рачно, а графтите се собираат со пинцета.
 • Графтовите се ставаат во мали канали отворени на скалпот со техниката на страничен шлиц. Техниката на страничен шлиц е процес на водење на каналите според големината и обликот на графтот.

DHI трансплантација на коса

Оваа техника е позната и како техника на садење без канал. За ова се користи алатка со остри рабови, која личи на пенкало и е позната како игла Чои. Фоликулите на косата собрани од донорската област се ставаат во комората во внатрешноста на уредот и се трансплантираат директно во областа каде што ќе се пресади косата, со посебни врвови без да се дупчат никакви дупки. Така, времето додека графтите се надвор се минимизира и тие остануваат поцврсти.

Како да направите трансплантација на коса?

Како што споменавме погоре, сите видови се засадени со различни методи. Меѓутоа, ако прашате како воопшто се пресадува, фоликулите на косата во донорската област се специјално собрани. Собраните графтови се оставаат во посебна вода. Левите графтови се подготвуваат за садење кога ќе заврши собирањето. Потоа, тоа е прецизно засадено во вкочанетиот реципиент област. Пациентот не чувствува ништо во пресадената област или донорската област. Октомври може да потрае неколку дена во сесии. Операцијата завршува кога операцијата е завршена на целиот скалп. Тогаш докторот ви нуди предлози за нега и вашата нова коса сега е подготвена!

Нега по трансплантација на коса

Трансплантацијата на коса е процес кој се завршува за точно една година, вклучително и пред и по трансплантацијата. По операцијата за трансплантација на коса се случуваат црвенило и кора, опаѓање на корите и процеси на осипување со шок. Овие процеси се сосема нормални. Потребна е една година за целата трансплантирана коса да порасне и успехот на третманот да биде целосно видлив.

Црвенило и кора: трансплантација на коса се врши со трансплантација на графтови земени од донорската област во целната област еден по еден. По оваа постапка, на кожата се појавува црвенило. По операцијата се јавува кора при процесот на заздравување на оваа област. Формираните кори паѓаат до петнаесет дена.

Процес на ослободување од шок: Еден до три месеци по пролевањето на корите се доживува фазата на пролевање на шок. Со пролевање на шок, преостанатите делови од трансплантираната коса на кожата се фрлаат и започнува производството на нови влакна. Во фазата на ослободување од шок, трансплантираните фоликули на косата не се оштетени.

Што треба да се земе предвид по трансплантацијата на коса?

Постојат неколку важни точки што треба да се земат предвид по трансплантацијата на коса. Обрнувањето внимание на нив е од суштинско значење за успешните резултати од операцијата за трансплантација на коса и за да имате квалитетен процес на закрепнување. Општите препораки кои лекарите им ги даваат на пациентите во болниците за трансплантација на коса се следни.

до 3 дена

 • Треба да се избегнува тешка физичка активност.
 • Стресот треба да се избегнува.
 • Пушењето, чајот, кафето и консумирањето алкохол не треба да се прави во првите денови по операцијата.
 • Косата не треба да се мие.
 • Косата не треба да се става на пресадената површина, треба да се избегнува физички удар, да не чеша.
 • Не излегувајте на директна сончева светлина.

до 15 дена

 • Поради ризикот од инфекција, не треба да се дозволува пливање во базен и море.
 • Туширајте се со млака наместо топла или ладна вода.
 • Областа за трансплантација на коса треба да биде заштитена од директна сончева светлина и дожд.
 • По трансплантацијата на коса, треба редовно да ги користите лековите што ви ги препишал вашиот лекар. Вашиот лекар може да препорача лекови и решенија специфични за вашата здравствена состојба. Состојбата на секој пациент може да биде различна од друга. Можете да ја прочитате нашата статија за тоа како треба да биде исхраната по трансплантацијата на коса за да добиете информации за тоа што треба да внимавате на исхраната за време на процесот на обновување на трансплантацијата на коса.

Нудиме трансплантација на коса во стерилна болничка средина со лекари специјалисти во нашата болница во Истанбул Багчилар. За подетални информации за цените за трансплантација на коса и трансплантација на коса, можете да ја контактирате медицинската естетска служба на нашата болница.

Која е стапката на успех на третманите за трансплантација на коса?

Успешноста на третманите за трансплантација на коса е над 80%. Бидејќи ова е светска пресметка, можеби е малку ниска. Сепак, неопходно е да се оцени стапката на успех според земјите. Успехот на една земја во третманите за трансплантација на коса ќе ја зголеми стапката на успех на вашиот третман. Затоа, не би било точно да се спореди стапката на успех на третманот за трансплантација на коса во Индија со Данска. Не треба да се фокусираме повеќе на успехот на земјите во третманите за трансплантација отколку на вкупната стапка на успех кога примаме третман.

Клиники за трансплантација на коса во Данска

Данска е земја која врши третмани за трансплантација на коса за комерцијални цели. Поради тоа што се многу успешни, цените на клиниките кои се малку на број ги одржуваат цените исклучително високи. Исто така, со истражување, треба да знаете дека повеќето клиники наплаќаат по „графт“. Ова изгледа крајно смешно. Иако цените изгледаат разумни во клиниките кои наплаќаат 1.5 € по графт, всушност има многу висока цена. Како ?

Тестовите потребни за подготовка за третмани за трансплантација на коса, комплетите шампони што ќе ги користите, анестезијата и многу други потреби не се вклучени во оваа цена. Тие го рекламираат ова за да организираат состанок, со цел да се консултираат со вас, како што мислат дека е соодветно. Кога мислите дека е ефтино и се јавите, за жал се соочувате со скриени давачки. Тоа навистина не е убав став. Поради оваа причина, дефинитивно можете да посетите други земји пред да одлучите да се лекувате во Данска. Ова е важно и за да добиете поуспешни третмани и за вашите заштеди.

Најдобар хирург за трансплантација на коса во Данска

Како што споменавме погоре, исклучително е тешко да се добијат успешни третмани во Данска. Поради оваа причина, станува тешко да се најде успешен хирург. Наместо да поминете долго време во Данска и да барате успешен хирург, можете да ја изберете Турција, светски лидер во трансплантација на коса, која ја претпочитаат стотици илјади луѓе за третман за трансплантација на коса. Хирурзите во Турција им дадоа нова коса на пациенти со многу проблеми со опаѓање на косата. Фактот дека тие често го правеле ова, исто така, им овозможил на хирурзите да стекнат искуство. Наместо да го ризикувате вашето здравје во Данска без да бидете сигурни, можете да се лекувате во Турција, која го докажа својот успех.

Цени за трансплантација на коса во Данска

Цените во Данска започнуваат од 1.5 € по графт. Зарем тоа не е смешно? Но, реалните цени почнуваат од 10,000 евра. Како ?
На пример, да речеме дека всушност плаќате 1.5 € по графт. Кој ќе се грижи за вашите други потреби како што се лекови за анестезија, тестови, сетови за шампони? Токму на ова мислиме кога велиме скриени трошоци. Иако Данска го прави ова за рекламни цели, можеби ќе откриете дека всушност има некои дезинформации. Наместо тоа, можете да заштедите до 80% за лекување во Турција.

Турција ги нуди најдобрите третмани по најдобри цени, не само за Данска, туку и во споредба со многу други земји. Можете да дознаете за трошоците за лекување во Турција со тоа што ќе продолжите да ја читате нашата содржина.

Најдобра земја за трансплантација на коса

Знаете дека третманите за трансплантација на коса се сериозни третмани. Неопходно е да добиете успешни третмани. Во спротивно, третманите што ги добивате може да бидат крајно ризични и може да ви падне новата коса. Ова предизвикува и вашите пари да бидат залудно потрошени и болката што сте ја доживеале за време на процесот на заздравување да се потроши. Можете да ја изберете и Турција, која е прв избор на многу земји за добивање успешни третмани. Турција е земја која се прослави во третманите за трансплантација на коса. Ова го докажува неговиот успех. Меѓутоа, ако мислите дека има многу клиники за трансплантација на коса, не треба да земете во предвид дека и цените ќе бидат конкурентни.

Клиники за трансплантација на коса во Турција

Иако општите цени во Турција се многу достапни, се разбира, цените варираат во зависност од бројот на графтови што треба да се додадат, искуството на хирургот и локацијата на Клиниката. Но, треба да знаете. Тоа што добивате скапи третмани во Турција не ви дава предност. Поради оваа причина, би било погрешно да се мисли дека ќе добиете подобри третмани од скапите клиники и вкл. Бидејќи третманите за трансплантација на коса се евтини во Турција воопшто, треба да се држите настрана од скапите клиники. Покрај сето ова,

Ако не изберете како Curebooking, не заборавајте дека можете да ги добиете најдобрите цени во Турција. Благодарение на нашето искуство и репутација, имаме специјални цени во најдобрите болници. Дали би сакале да ја искористите оваа предност? Немаме цени кои се зголемуваат според бројот на графтови во речиси секоја клиника! За една цена даваме неограничен број графтови. Можете да не контактирате за подетални информации.

Цената на нашиот третман е 1,350 €
Цената на нашиот пакет за третман е 1.650 €
Услуги вклучени во пакетот;

 • Полно работно време за трансплантација во болница
 • prp терапија
 • медицина
 • сет за шампон
 • 2 дена престој во хотел со 5 ѕвезди
 • аеродромски трансфери
 • Тест за PCR
 • медицинска сестра
 • лекови
трансплантација на коса

Зошто е евтин третман за трансплантација на коса во Турција?

Ајде да дојдеме до факторите кои влијаат на третманите за трансплантација на коса во Турција;
Во многу земји, бројот на клиники за трансплантација на коса е низок. Вкупниот број на клиники во Турција може да биде дури и повеќе од збирот на неколку земји. Ова осигурува дека цените се конкурентни. Клиниките нудат најдобри цени за привлекување на пациентот, што ви овозможува да добиете третман по најдобри цени.
Екстремно висок девизен курс;

Девизниот курс во Турција е исклучително висок. Затоа, полесно е да се добијат третмани. (1=16.23 TL од 17.03.2022) Ова е карактеристика што ја зголемува куповната моќ на странските линии.

Конечно, ниските трошоци за живот исто така влијаат на цените. Да наведам пример од клиника, додека цената што е потребна за клиника за трансплантација на коса да продолжи со работа во Турција е 2.000 €, оваа цена може да достигне 12.000 € во Данска. Тоа секако се одразува на цените.

Од друга страна, Curebooking исто така, дава предност за добивање пристапни третмани во Турција по поприфатливи цени.
Имаме специјални цени во многу болници со реноме што го имаме. Конечно, можеме да понудиме пакет-услуги за пациенти со специјални цени. Ова ве спречува да плаќате дополнително за дополнителни трансакции.

Што ги прави посебни третмани за трансплантација на коса во Турција?

Иако има многу одговори на ова, би било точно да се скрати велејќи дека нудиме квалитетни третмани по најдобри цени. Со оглед на стапката на успех на третманите што се нудат во Турција, треба да знаете колку е таа во споредба со многу други земји. Додека просечната стапка на успех на земјите е 80%, стапката на успех на Турција е 98%. Зарем тоа не е многу добра стапка? Нема да го ризикувате вашето здравје ако добивате третман од земји со докажан успех. Сепак, со плаќање на најдобри цени, ќе имате голема предност.

Конечно, поради географската положба на Турција, таа е земја погодна за одмор 12 месеци. Ова ви овозможува да ги правите и двете во исто време со планирање на одмор на датумите на кои планирате да примите третмани за трансплантација на коса.