Колку трае третманот со ИВФ во Турција? ИВФ процес

Стимулација на јајниците за третман на ИВФ

Јајниците мора да се стимулираат да генерираат повеќе од едно јајце за Третман со ИВФ/ИЦСИ во Турција да биде успешен. Моќните лекови познати како гонадотропини се испорачуваат на регулиран начин за да се постигне оваа цел. Повеќето современи лекови може да се даваат поткожно, со што терапијата со гонадотропин се спроведува самостојно.

Како започнува терапијата со ИВФ во Турција?

Кога пациентот ќе пристигне во Истанбул, се прави ултразвучен преглед. Бидејќи генерално користиме краток режим на антагонисти, овој тест треба да се одржи на вториот ден од менструацијата. Ако немате цисти и внатрешната обвивка на матката ви е тенка, терапијата ќе започне. Ако вашиот лекар смета дека е од суштинско значење, може да побарате тест на крвта за да го процените нивото на естроген.

Кое е времетраењето на третманот со ИВФ во Турција?

Терапијата обично трае 10-12 дена за стимулација на јајниците. За тоа време, од вас ќе биде побарано редовно да доаѓате на ултразвучни прегледи. Како што терапијата продолжува, фреквенцијата на овие тестови ќе се зголеми. Кога јајцата се оценуваат за зрели, последната инјекција ќе се спроведе во одредено време, а јајцата ќе бидат извадени по околу 36 часа. Но целиот процес на ИВФ во Турција ќе трае еден месец или повеќе. 

Кое е времетраењето на третманот со ИВФ во Турција?

Колку лекови ќе пијам?

Бројот на лекови потребни за стимулирање на јајниците се одредува според возраста на жената и резервата на јајниците. Додека помладите жени со нормална резерва на јајниците бараат помали дози, постарите жени и жените со намалена резерва на јајниците бараат повисоки дози. Доза на лек за ИВФ во Турција може да варира до двапати.

Дали е можно да го одложам третманот?

Ако јајниците не реагираат соодветно (слаб одговор), што значи дека не генерираат доволно јајца за да бидат ефективни, терапијата може да се прекине и да се започне со друг режим. Само едно јајце понекогаш може да воспостави контрола и да го спречи развојот на други јајца (асинхрон раст). Друга причина за прекин на терапијата е поради ова. Ако терапијата се одржува, може да има прекумерно изолирање на јајца (хипер одговор), што може да доведе до синдром на хиперстимулација на јајниците. Постојат бројни алтернативи што ви се достапни во оваа ситуација.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации за Трошоци и процес на третман на ИВФ во Турција.