Колку чини операцијата за слабеење во Турција?

Трошоци за ракав гастректомија, гастричен балон и гастричен бенд во Турција

Кога станува збор за губење на тежината, диетите и вежбањето не се секогаш доволни. Баријатрската хирургија се користи за лекување на дебелина што напредувала. Без оглед на навиките во исхраната на човекот или количината на физичка активност, операцијата за слабеење произведува непосредни резултати. Можете да патувате во Турција за да ги искористите најновите достигнувања во баријатриската хирургија. Модерен минимално инвазивен хирургија за слабеење во Турција е достапна во оваа земја. Можете да добиете третман тука за разумна цена и без да го загрозите вашето здравје. Понатаму, турските здравствени институти обезбедуваат одличен постоперативен третман, како и приватност.

Кои се видовите на хирургија за слабеење во Турција?

Гастректомија на ракав во Турција

Осумдесет проценти од стомакот се отстранува за време на постапката. Хирурзите создаваат цевка со дијаметар од 2-2.5 см. Како резултат, се намалува обемот на желудникот и количината на храна што се апсорбира.

Потребни се 1-2 часа за да се заврши операцијата.

пациентот губи 60% од неговата телесна тежина

Просечната должина на престојот во болницата е 1-2 дена.

Бајпас на желудник во Турција

Хирурзите создаваат стомачен џеб со капацитет од 15-30 ml за време на оваа постапка. Храната од џебот директно се апсорбира од тенкото црево. Како резултат, пациентите се чувствуваат сити дури и кога јадат само мала количина храна.

Постапката за гастричен ракав трае околу 1,5 до 2 часа.

60-70 проценти од вишокот тежина на пациентот е изгубена.

Хоспитализацијата обично трае два до три дена.

Гастричен бенд во Турција

Во ова сценарио, специјалисти за баријатрија користат силиконска манжетна или гастрична лента за да го заокружат горниот регион на желудникот. Ја стеснува стомачната празнина и ја контролира брзината со која храната поминува низ неа.

Операцијата трае од 30 до 1 час, а пациентот губи од 35 до 45 проценти од телесната тежина. Обично нема потреба од престој во болница.

Гастричен балон во Турција

Хирурзите за време на операцијата вметнуваат празен силиконски балон во стомакот. Физиолошкиот солен раствор потоа се полни до саканиот волумен во балон од страна на специјалисти. Постапката симулира чувство на исполнетост во стомакот.

Времето потребно за прицврстување на балон е 30 минути.

По операцијата, се јавува вишок намалување на телесната тежина од 30-47 проценти.

Не е потребно да се хоспитализира.

Процедури             Опсег на цени во Турција

Гастричен ракав 2500 $ - 11000 $

Гастричен балон 2450 долари - 5450 долари

Гастричен појас 3000 $ - 10000 $

Бајпас на желудник 4250 - 12500 американски долари

Колку чини цената на желудникот во Турција наспроти Велика Британија?

Сега, ајде да разговараме малку за цена на гастричен ракав во Турција наспроти Велика Британија.

Во Велика Британија, колку чини гастричен ракав? Во Англија, типичната цена на гастричниот ракав е помеѓу 7000 и 11000 фунти. Многу фактори придонесуваат за високата цена. Индустријата за хирургија за слабеење е индустрија вредна повеќе милијарди долари. Многу пациенти бараат решенија за да им помогнат да исфрлат значителна тежина. Како резултат, приватните болници можат да наплатуваат што сакаат бидејќи клиентите веруваат дека ги исцрпиле сите други опции и немаат каде да се обратат. CureBooking се обидува да го промени ова со обезбедување хирургија за намалување на телесната тежина од турските провајдери, вклучително и сите видови на баријатриска хирургија.

Многу луѓе, особено оние кои не се квалификувани за операција на NHS, можат да си дозволат хирургија за слабеење во Турција. Критериумите на NHS за терапија со гастричен ракав обезбедуваат збир на барања што пациентот мора да ги исполни за да ја спроведе постапката. Цената на операцијата на гастричен ракав во Турција, на пример, е до 70% помалку отколку во Велика Британија. Тоа подразбира дека едноставно патувањето во Турција може да ви заштеди стотици фунти. Техниката е иста, користејќи ги истите резерви и следејќи ги сите медицински побарувања. Турските хирурзи се исто така високо квалификувани и искусни. Многу од нив се најдобрите хирурзи во својата професија.

Колку чини цената на желудникот во Турција наспроти Велика Британија?

Цената на гастричниот ракав варира од клиника до клиника. Некои клиники може да имаат поголеми оперативни трошоци или дополнителни такси. Ова може да сугерира дека тие ги зголемуваат своите цени воопшто за да ги земат предвид дополнителните трошоци. Другите клиники или болници, исто така, може да имаат филантропска или државна поддршка, што им овозможува да покриваат некои од трошоците на пациентот. Сите овие фактори, како и голем број други, можат да влијаат на цена на гастричен ракав за операција за слабеење во Турција или каде било во светот.

Од витално значење е да се има предвид дека цена на гастричен ракав во Турција може да биде значително помалку отколку во Велика Британија. Кога размислувате за баријатриска хирургија, овие заштеди не треба да се занемарат. Може да ги искористите тие пари за операции како што се операција за подигнување на рацете, операција за напивање стомак, операција за подигнување на бутот, операција за подигнување на врат, операција за подигнување на градите и операција за подигнување на лице откако ќе изгубите тежина.

Кои се предностите на гастричниот ракав во Турција?

Во Турција, операција на гастричен ракав е една од најпопуларните процедури за слабеење. Оваа постапка за баријатриска хирургија е популарна бидејќи е една од најуспешните достапни процедури за слабеење. Haveе имате операција во која ќе ви го одземат дел од стомакот, а остатокот ќе се зашие заедно за да го намалите вашиот стомачен капацитет. Постапка за гастричен ракав во Турција е идентична со онаа во Велика Британија и каде било на друго место во светот. Нема варијација во квалитетот на производот, бидејќи сите тие се произведени според висок медицински стандард и се контролираат. Турција има многу строги прописи за медицинска постапка, особено кога станува збор за медицински туризам.

Друг плус е дека Турција е дом на едни од најголемите хирурзи за хирургија за намалување на телесната тежина во светот. Тие често се најквалификуваните и најискусните хирурзи во светот, поставувајќи ја целта за третмани со баријатриска хирургија низ целиот свет. Илјадници пациенти патувајте во Турција секоја година за операции за слабеење, при што третманот со гастричен ракав претставува значителен дел од ова. Пациентите кои се обидуваат да изгубат тежина и да го подобрат своето здравје и здравје се повеќе се свртуваат кон тоа.

ВИП трансфери за гастричен ракав

Вие секогаш ќе добивате ВИП трансфери кога ќе купите пакет за хирургија за слабеење преку CureBooking. Овие ги нуди придружната клиника CureBooking по ваш избор. Тие ќе се грижат за сè за вас, вклучително и за подигнување од аеродромот и безбедно пренесување до вашето сместување. Onceе бидете префрлени од и на клиниката за лекување откако ќе се сместите. Тимот за трансфер ќе ве пренесе на аеродромот на време за вашето патување дома откако вашиот хирург ќе ве ослободи.

Сместување за гастричен ракав

Кога резервирате а Пакет за хирургија за слабеење на ракавите на желудникот со CureBooking, ќе имате можност да престојувате во еден од неколкуте бутик хотели. Цената на вашиот престој ќе биде вклучена во вкупната цена на пакетот. Овој хотелски престој ќе вклучува ноќевање со појадок и ќе биде идеален за опоравување и релаксација по вашата козметичка операција.

Споредување на цените за хирургија за слабеење во Турција, САД и Велика Британија

ХирургијаТурцијаСАДUK
Гастричен ракав€ 3,500$ 15,000£ 11,000
Гастричен бајпас€ 4,500$ 17,500€ 11,000
Гастричен балон€ 2,000- € 3000$ 7,000-$ 12,000£ £ 3,000- 6,000

Може да видите дека Турција е најприфатлива земја за операции за слабеење. Контактирајте не за да добиете личен понуда и пакети со мисиркино слабеење по ефтини цени.