Како да се подготвите за третман на ИВФ во Турција?

Како се подготвувате за циклус на третман за ин витро оплодување?

Вие и вашиот партнер ќе се консултирате со вашиот лекар пред да започнете со ИВФ терапија во Турција од следниве причини:

Лекарот прво:

Тестирајте ја вашата резерва за јајници за да го процените квалитетот и бројот на вашите јајца, како и нивото на хормони како што се Естроген и Анти-Мулеријан.

Испитајте ја внатрешната обвивка на матката.

Направете анализа на сперма.

Закажете состанок и за вас и за вашиот партнер за тестирање за заразни болести.

Објаснете ги сите опасности и потенцијални последици од постапката за вас.

Понатаму, треба да размислите и да разговарате со вашиот лекар за одредени важни теми, како што се бројот на трансплантирани ембриони, како да се справите со повеќекратна бременост, како да се справите со проблемите итн.

Вашиот лекар ќе утврди дали вие и вашиот сопружник сте кандидати за ИВФ терапија на крајот на состанокот и ќе ги објасни сите упатства што мора да ги следите пред да започнете со постапката.

Како да се подготвите за третман на ИВФ во Турција?

Која е процедурата и подготовката на лекарите за ИВФ во Турција?

Постојат многу фази на оваа постапка. Терапијата со ИВФ трае две до три недели секој циклус и може да ви требаат повеќе од еден круг. Овие фази се како што следува:

Терапијата ќе започне со лекови кои ги стимулираат вашите јајници да создадат неколку јајца отколку едно јајце што нормално се развива секој месец. Бидејќи некои јајца нема да оплодат или да се развијат по оплодувањето, постои барање за голем број јајца.

Може да ви требаат различни лекови, вклучувајќи:

Лековите за индукција на јајниците ги стимулираат вашите јајници.

Лекови за развој на јајце клетки кои помагаат во созревањето на јајцата.

Превентивни лекови за рана овулација.

Тогаш, вашиот лекар најверојатно ќе направи неколку тестови за да види дали јајцата се подготвени да се соберат:

Ултразвучен преглед на вашите јајници за да го проверите развојот на јајце клетката.

Тестирање на крв за да видите како функционираат вашите лекови за стимулација на јајниците.

За следните околности, докторот може да го откаже остатокот циклуси пред вадење јајца:

Се формира недоволна количина јајца.

Овулација во раните фази

Синдром на хиперстимулација на јајниците може да се појави кога има премногу јајца во развој.

Повлекување на јајца, вадење сперма, оплодување и транспорт на ембриони се другите чекори и подготовка за ИВФ во Турција.