Кој е процесот на лекување на ИВФ во Турција?

Колку дена се потребни за ИВФ во Турција?

Техника на ИВФ во Турција вклучува неколку основни фази, иако може да се измени врз основа на специфични околности за пациентот. По темелен медицински преглед, специјалистот за ИВФ ќе ја разгледа постапката во детали. Возраст, резерва на јајници, нивоа на хормони во крвта и сооднос висина/тежина се некои од основните критериуми што ги оценува медицинскиот тим.

Почетен тест: Ова е прва фаза во постапката за ИВФ. Ова вклучува тестови на крвта за следење на нивото на хормоните и процедури за сликање за да се оценат женските репродуктивни органи, како што е вагинален ултразвук.

Лекови: По тестовите и скенирањата на крвта, лекарот одлучува да се следи режимот на лекување, како и соодветните дози на лекови за стимулирање на јајниците.

Собирање јајца е амбулантска операција која може да се направи под општа анестезија или под локална анестезија со седативи. Ооцитите се собираат со помош на ултразвучно водство со помош на многу тенка игла воведена преку вагиналниот канал. Во зависност од количината на ооцити или фоликули што треба да се извлечат од јајниците, обично се потребни 20 до 30 минути. По вадењето јајца, нема рани или лузни на телото.

ICSI или подготовка на сперма: Машкиот партнер доставува примерок од сперма, кој се третира доколку е потребно. Во чинија за култура, спермата ќе се комбинира со обновеното јајце, и ќе се дозволи оплодување. 

ICSI е техника која вклучува подигање на една сперма со игла и инјектирање директно во јајце. Ова ја зголемува веројатноста за зачнување.

Развој и раст на ембрионот: По оплодувањето, ембрионот се развива и расте во инкубатор додека не се пренесе.

Трансфер на ембриони: Конечната клиничка фаза на третманот со ИВФ е трансфер на ембриони. Ембрионот (ите) се всадуваат во матката на женскиот партнер. Тоа е амбулантски третман кој обично е безболен.

По 10 дена по трансферот на ембрионот, пациентот треба да направи домашен тест за бременост или да направи тест на крвта.

Кој е процесот на лекување на ИВФ во Турција?

ИВФ процес во Турција

Следниве ставки се вклучени во а целосен третман на ИВФ во Турција (за 21-дневниот процес):

Првиот ден минува патувајќи.

Првични тестови на 2 ден

6-9 ден - Следење на фоликулите и стимулација на јајниците (анализи на крвни хормони и вагинален ултразвук)

Инјектирање на Овитрел на ден 12

Ден 13/14 - Собирање јајца

Ден на трансфер на ембриони 22

Што треба да барате при изборот на најдобрите клиники за ИВФ во Турција?

ИВФ терапија во Турција повлекува различни медицински и хируршки процедури, и тоа не е секогаш ефикасно. Може да биде емотивно исцрпувачки за двата парови. Истражувањето и запознавањето со постапката е добро место за почеток, но изборот на соодветен објект е исто толку важен.

Болницата или клиниката што ќе ја изберете за вашиот третман може да влијае на вашите шанси за поволен исход. Одлуката да изберете болница што ги задоволува вашите потреби и буџет е значајна што треба да се донесе само по внимателно разгледување. Ние, како компанија за медицински туризам, работиме со најдобрите клиники за плодност во Турција. Контактирајте не за да добиете повеќе информации.