Добивање операција на гастричен ракав во странство: цени на губење на тежината во Турција

Како да набавите гастрични ракави во најевтината земја со висок квалитет?

Цената на операцијата за намалување на телесната тежина во странство значително варира во зависност од извршената операција и регионот во кој се изведува. Хируршката интервенција на NHS во Велика Британија е бесплатна, но само мал процент од дебелото население во земјата може да има корист од тоа, и оние кои можат да се соочат со неколку бариери и долги периоди на чекање. Свртувањето кон приватни клиники во Велика Британија е особено тешко оттогаш операција на гастричен ракав во британските институции чини помеѓу 9,500 и 15,000 фунти, што е недостижно за многу луѓе.

Оние кои се наоѓаат во оваа тешка околност треба да ги бараат најевтините нации за операција на гастричен ракав, така што ќе можат да ја добијат потребната операција по цена што можат да си ја дозволат во установи од светски ранг, како што се нашите партнерски болници во Турција.

Иако некои пациенти сè уште не се сигурни дали треба да бараат третман за слабеење во странство, плашејќи се од нехигиенски, опасни установи и неквалификувани, неспособни лекари, нема потреба да се плашите деновиве.

Ако го направите вашето истражување, ќе откриете дека многу европски болници имаат подобри услови од болниците во NHS и може да го добиете истиот високо квалитетен третман од хирурзи кои имаат далеку поголема експертиза за правење баријатриски операции отколку нивните колеги од NHS.

Исто така, трошоците за операција на гастричен ракав се далеку поевтини од оние што ги плаќаат приватните клиники во Велика Британија, што го прави третманот достапен за дебелите британски пациенти.

Да се ​​знае не само која нација е најевтина за операција на гастричен ракав, туку и кои се најбезбедни и технолошки најнапредни, е клучно. Турција ќе ви понуди ефективен третман, како и висок квалитет.

Добивање операции за слабеење во странство - Турција

Ако страдате од екстремна дебелина (БМИ повеќе од 30) и сите други терапии со дебелина, како што е ограничена диета или зголемена физичка активност, не успеаја да ви помогнат, операции за слабеење во странство се одржлива опција за истражување! (Поточно Турција-најприфатлива). Слабеење (баријатриска) хирургија во странство со резервација за лекување повлекува обезбедување врвен медицински третман по разумна цена во современ, пријатен објект во Полска. Постојат неколку процедури за намалување на телесната тежина во странство, како што се гастричен бајпас или гастректомија на ракав - контактирајте не за бесплатна понуда и личен совет. Може да заштедите до 70% на повеќето постапки за намалување на телесната тежина во Полска во споредба со Велика Британија.

Кои симптоми можат да ме квалификуваат за операција за слабеење во странство, како што се гастричен бајпас или гастректомија на ракав?

Секој случај за операција за намалување на телесната тежина во Полска се проценува според сопствените заслуги, сепак постојат одредени широки принципи кои се користат за да се одлучи дали пациентот е добар кандидат за баријатриска хирургија:

Националниот институт за клиничка извонредност (NICE) ги утврди следниве главни критериуми:

Ако вашиот БМИ е 30 или повеќе, имате прекумерна тежина. Што е БМИ, точно? Дали е мерење на големината на телото на една личност. Се пресметува со комбинирање на тежината и висината на една личност. Резултатите од проценката на БМИ можат да покажат дали тежината на една личност е соодветна за неговата висина. Вие се сметате за дебели ако вашиот резултат е поголем од 30. Обично тоа е БМИ од 30 плус болест поврзана со дебелината, или БМИ од 40 и повеќе (морбидно дебел).

Вие сте на возраст од 18 до 60 години.

Бевте дебели во изминатите пет години и покрај обидите за сите неинвазивни методи на слабеење и управување. Ова укажува дека сте пробале различни диети, вежби и лекови за слабеење. Haveе мора да покажете дека сте ги испробале, но немале среќа - или не изгубивте тежина или, пак, тоа беше јо-јо ефект.

Постои можност да добиете болест поврзана со дебелината, како што се дијабетес или дегенерација на зглобовите, сега или подоцна.

Кои се придобивките и резултатите од баријатриската хирургија во Турција, како што е гастричен бајпас или гастректомија на ракав?

Најважниот и најочекуваниот исход е, се разбира, слабеењето. Може да очекувате загуба од 60-70 проценти, повремено дури и 80 проценти. Тоа зависи од операцијата и од тоа колку добро сте ги следеле пост-оперативните упатства. Appearе изгледате поприродно, потенок и поубав; ќе се чувствувате поенергично; и движењето, одењето и патувањето ќе бидат полесни. Дебелината е предизвикувач што не спречува да учествуваме во социјални активности, затоа ќе станете по социјално ангажирани. Помалку веројатно ќе се појават нарушувања поврзани со дебелина, како што се дијабетес тип 2, дегенерација на зглобовите, атеросклероза и срцеви заболувања. Твојот хирургија за слабеење во странство скоро сигурно ќе има значително влијание врз вашиот животен век. Вашето тело ќе биде поздраво ако одржувате здрава тежина. Општо, квалитетот на вашиот живот ќе се подобри.

Преглед на трошоците за хирургија на гастричен ракав

Операција на гастричен ракав во странство, позната и како гастректомија на ракав, е хируршка операција која вклучува отстранување на околу 80% од желудникот за да се намали потрошувачката на храна. Бидејќи стомакот на пациентот е намален во големина, количината на храна што може да ја внесе е физички ограничена. Ова подразбира дека храната се вари и се апсорбира на ист начин како што обично се прави, но во значително помали количини. Операција на гастричен ракав е неповратен третман за лица со БМИ повеќе од 40 или БМИ повеќе од 30, како и друго значајно здравствено прашање.

Цената на операцијата на гастричен ракав во странство варира во зависност од тоа каде живеете, на која клиника одите и колку е комплицирана операцијата. Вклучивме список на трошоци за операции на гастрични ракави во неколку различни нации подолу. Овие не се поставени во камен и можат да варираат во зависност од различните варијабли.

Турција- 4,000 евра

Полска- 6,000 евра

Германија- 7,500 евра

Велика Британија - 10,000 XNUMX евра

САД- 17,500 евра

Како да набавите гастрични ракави во најевтината земја со висок квалитет?

Преглед на трошоците за гастричен бајпас во странство

Операција на гастричен бајпас во странство работи со ограничување на количината на потрошена храна, истовремено намалувајќи ја способноста за апсорпција на храната. Хирургот најпрво ќе направи мала торбичка од горниот дел на стомакот за да ја спроведе постапката. Тенкото црево потоа се одделува на две половини. Торбичката формирана од стомакот е поврзана со долниот дел на тенкото црево, прескокнувајќи го горниот дел. Операцијата е завршена со поврзување на горните и долните делови на тенкото црево. Варењето и апсорпцијата на храната се менува со операција на гастричен бајпас, што резултира во значително намалување на телесната тежина со намалување на големината на желудникот и големината на тенкото црево. 

Трошоците за операција на гастричен бајпас во странство често се поголеми од операциите на гастричен ракав. Сепак, тие можат значително да се разликуваат во зависност од тоа каде се изведува терапијата, исто како и гастричниот ракав.

Турција- 4,500 евра

Полска- 5,990 евра

Република Чешка - 6,500 евра

Мексико- 7,000 евра

Германија- 8,500 евра

Велика Британија - 12,400 XNUMX евра

САД - 19,500 евра

Преглед на трошоците за гастричен бенд во странство

Операција на гастрични ленти во странство е баријатриска операција во која се поставува лента што се надувува околу стомакот за да се намали нејзината големина. Стерилната лента за надувување исполнета со солен раствор се контролира преку портата вметната под кожата. Јадењето скромна количина храна ќе ги задоволи желбите за глад и ќе создаде чувство на ситост со намалување на големината на желудникот. Големината на отворот формиран од лентата за надувување, која се прилагодува со текот на времето, го одредува капацитетот на стомакот. Овој вид операција за намалување на телесната тежина е реверзибилна и иако има најмал ризик од постоперативни проблеми, резултатите од слабеењето се значително побавни.

Турција- 4,000 евра

Литванија - 5,300 евра

Мексико - 5,500 евра

Полска- 5,500 евра

Велика Британија - 6,800 XNUMX евра

Германија- 7,700 евра

САД - 12,300 евра

Контактирајте не за да добиете повеќе информации во врска со операциите за намалување на телесната тежина во Турција. Willе заштедите многу пари благодарение на најприфатливата земја со врвни хирурзи и технологија.