Гастричен ракав vs бенд наспроти бајпас: Кое е најдобро?

Кои се разликите помеѓу баријатриските хирургии?

Иако сите три операции за слабеење што ги обезбедуваме имаат иста цел да го намалат гладот ​​и големината на порциите за да помогнат во намалувањето на тежината, меѓу нив има некои важни варијации. Подолу, го споредуваме придобивки од гастричен ракав наспроти оние на гастричен бајпас или лента.

Што е Операција на гастричен ракав?

Операцијата на гастричниот ракав често се изведува како операција на клучалката и повлекува вертикално отстранување на поголемиот дел од вашиот стомак, што помага во слабеење. Постапката за гастричен ракав е трајна. Ако медицинска состојба исклучува други видови на баријатриска хирургија, може да се разгледа лапароскопска гастректомија на ракав.

Што е операција за гастричен бајпас?

Врвот на желудникот е захефтан и произведува мала торбичка која последователно е поврзана со тенкото црево во гастричен бајпас. Feelе се чувствувате сити откако ќе јадете помалку бидејќи торбичката е помала, а остатокот од стомакот е заобиколен. Хормоните кои промовираат задоволство растат, додека хормоните кои промовираат апетит паѓаат.

Што е операција на гастричен појас?

Значи, што е тоа разлика помеѓу гастричен појас и гастричен ракав или бајпас? Гастричната лента е помалку нападна од гастричен ракав или гастричен бајпас, што е едно од примарните разлики. Врвот на стомакот е завиткан во лента што ги стимулира нервните завршетоци и го залажува мозокот да верува дека стомакот е полн.

Ова ви овозможува да јадете помалку порции и сепак да се чувствувате заситени. Потребни се последователни сесии за да се пополни вашиот опсег и да се задржат ограничувањата кога вашиот стомак се намалува и вашиот опсег се олабавува.

Која баријатриска хирургија е најдобра за мене?

Ако не сте сигурни ако гастричен ракав, гастричен бајпас или лента е најдобрата опција за вас, препорачуваме да закажете бесплатен состанок со еден од нашите асистенти за хирург за да ги поминете опциите за хирургија за намалување на телесната тежина. Тие ќе можат да разговараат за придобивките и недостатоците на баријатриската хирургија и да ви помогнат при изборот на третман што е соодветен за вас и вашето тело.

Кој е подобен за гастричен ракав, бајпас и лента?

Не секој пациент е соодветен кандидат за операција како гастричен ракав. Еве неколку клучни техники за да откриете дали сте кандидат за баријатриска хирургија што ја сакате:

Соодветност на гастричен ракав

Гастричниот ракав обично се смета за најефикасна операција за слабеење за пациенти со БМИ од најмалку 40. Да го кажам поинаку, ако сте 100 фунти или повеќе над вашата цел, гастричниот ракав е за вас.

Гастричен ракав е индициран за луѓе со прекумерна тежина за операција на гастричен бајпас. Но, како и со што било друго во животот, постојат исклучоци, затоа разговарајте со баријатриски хирург за да утврдите дали сте соодветен кандидат за гастректомија на ракав.

Соодветност на гастричен бајпас

Ако вашиот БМИ е од 35 до 39 и имате сериозна состојба поврзана со дебелината, како апнеја при спиење или дијабетес тип 2, операцијата за бајпас на желудник може да биде најдобра опција за вас. Тешко дебел пациент (со БМИ од 40 или повеќе) може да има право на бајпас на желудник во ретки ситуации.

Соодветност на лентата за гастричен лап

Пациенти со БМИ од 30 до 35 се идеални кандидати за операција во круг, особено ако имаат една или повеќе болести поврзани со дебелината, како што се хипертензија, дијабетес, проблеми со дишењето итн.

Кои се разликите во трошоците на операциите за слабеење?

Кои се разликите во трошоците на операциите за слабеење?

Бидејќи трошоците за здравствената заштита во Соединетите Држави, особено баријарската, се толку превисоки, многу пациенти се одлучуваат да одат преку границата кон Турција за да добијат ист високо квалитетен третман за дел од трошоците. Дали сакате да знаете колку ќе ве возврати најголемата операција за намалување на телесната тежина? Да разгледаме подетално.

Трошоци за гастричен ракав

Цената на операцијата на гастричен ракав во САД се движи од 15,000 до 19,325 $, без вклучување летови или хотелски сместувачки капацитети ако имате намера да патувате на друга локација за постапката.

 Иако цените варираат во различни региони во светот, најважен аспект на оваа постапка е здрав исход, а не пари. И покрај тоа што варијациите на стапката на валути и ситуациите во други земји / региони имаат влијание врз цените, слична цена може да се забележи воопшто.

Цената на гастричниот ракав во Турција се движи помеѓу 2000 и 3500 евра. Цената на желудникот на ракавите во Турција ќе се промени од клиника во клиника, но Cure Booking ќе ви ги даде пакетите со вклучени цени по најповолни цени. 

Трошоци за гастричен бајпас

Просечна цена на гастричен бајпас во Турција е 6550 $, минималната цена е 4200 $, а максималната цена е 12500 $.

Бидејќи гастричниот бајпас е поскап вид на баријатриска хирургија, стапките се поголеми. Во Велика Британија, трошоците за операција на гастричен бајпас обично варираат од 9,500 до 15,500 фунти. Типичната цена на операцијата за гастричен бајпас во САД е помеѓу 20,000 25,000 и XNUMX XNUMX УСД, иако трошоците во Турција сè уште се значително пониски.

Трошоци за гастричен појас

Цената на операцијата на гастрични ленти во Турција е пониска отколку во САД, Велика Британија, Германија и други западни земји. Друга придобивка за меѓународните пациенти е исплатливоста на здравствените пакети што ги даваат врвните болници во сите поголеми градови во земјата.

Патниците во Турција за лекување можат да заштедат голема сума пари без да го жртвуваат квалитетот на дадените услуги. Во Турција, постојат различни опции за сместување прилагодени на буџетот, а вкупните трошоци за престој се многу ниски.

Цената на желудникот бенд во Турција започнува од 3,500 американски долари и достигнува до 5,000 американски долари. Cure Booking ќе ги најде најдобрите лекари и клиники за гастричен појас врз основа на искуството на лекарите, процентот на успех на операциите и задоволството на пациентот.

Колку тежина ќе ослабам по баријатриските операции?

Слабеење на ракавот од желудник

Во рок од 12-18 месеци по операцијата, повеќето пациенти со гастричен ракав изгубиле најмалку 60% од нивната дополнителна тежина. Twoе го изгубите буквално целиот вишок тежина за две години ако се држите до предложената програма за диети и вежби (дури и ако имате 100 килограми или повеќе со прекумерна тежина во моментов).

Слабеење на бајпас на желудник

Иако овој третман може да не ги даде истите драматични резултати за слабеење како гастричниот ракав, сепак резултатите се извонредни. Во првата година по нивната постапка, поголемиот дел од нашите пациенти со гастричен бајпас губат 8-15 килограми секој месец. Со текот на времето, висорамнини за слабеење, но ако продолжите со здрава исхрана и програма за вежбање, може да изгубите уште повеќе.

Слабеење на гастричен појас

Губењето на тежината по операцијата на скутот е првично исклучително значајно, со тоа што некои луѓе губат дури 2-3 килограми секоја недела. Типично намалување на телесната тежина кај пациентите со лента во круг е 40% од нивната вишок телесна тежина во рок од 12 месеци по операцијата. После тоа, во втората година, намалувањето на телесната тежина се намалува на 10-20 проценти.

Контактирајте не за да добиете повеќе информации и цени на пакетите.