Во која земја можам да направам успешна трансплантација на коса FUE или FUT? Цени за трансплантација на коса во Турција 2022 година

Што е трансплантација на коса?

Трансплантацијата на коса е хируршка процедура која се применува за да се елиминира појавата на губење на косата и да се има нова коса. Може да биде предизвикана од стареење, генетика, сезонски и стрес, или може да биде предизвикана од употреба на некоја дрога. И оваа појава создава негативен ефект за поединецот. Додека излевањата на задниот дел и горниот дел од главата се почести, има и излевање на предниот дел од главата. Постојат два типа на методи кои се применуваат за третман на трансплантација на коса. Подетални информации за овие сорти можете да дознаете во продолжение на содржината.

Кои се видовите на трансплантација на коса (FUT и FUE)

Постојат десетици типови за трансплантација на коса со многу методи и техники развиени со најновите технологии. Сепак, најуспешниот трансплан на косаT техники кои се користат многу години се трансплантација на коса FUE и FUT.

Трансплантација на коса FUE: Техниката за трансплантација на коса FUE се појави по техниката FUT. Тоа е повеќе префериран метод бидејќи не бара никакви засеци и шевови. По оваа техника, нема остаток на главата.

FUT трансплантација на коса: FUT е похируршка процедура од FUE. бара целосно отстранување на скалпот од анестезираната област со локална анестезија. Отстранетиот скалп е поделен на графтови под микроскоп. Без разлика дали фоликулите на косата се силни или не, косата се пресадува на ќелавите области.

Дали трансплантацијата на коса е болна процедура?

Постои мала разлика во болката помеѓу двете трансплантации на коса. Бидејќи за трансплантација на коса FUE потребни се хируршки засеци и шевови, таа е безболна и полесна техника за лекување во споредба со техниката за трансплантација на коса FUT. Бидејќи техниката за трансплантација на коса FUT бара засеци и шевови, може да предизвика болка и благо чешање по анестезијата. Меѓутоа, бидејќи локалната анестезија се применува и во двете процедури, малку е веројатно дека ќе почувствувате болка за време на постапката.

трансплантација на коса

Во кои земји можам да добијам евтина трансплантација на коса?

Има многу земји каде што може да се направи евтина трансплантација на коса. Меѓутоа, добивањето на а трансплантација на коса е важна процедура. Нормално е да барате земја за трансплантација на коса по поповолни цени, наместо да платите илјадници евра за да направите трансплантација на коса. Меѓутоа, додека купувате трансплантација на коса по прифатлива цена, треба да внимавате и на нејзиниот квалитет.

Можете да добиете многу прифатлива трансплантација на коса во земји како што се Индија, Литванија, Полска, Мексико, Бугарија, Костарика, Тајланд. Сепак, нема случај кој докажува дека трансплантацијата на коса што ја даваат овие земји се квалитетни. Важно е земјата каде што ја добивате трансплантацијата на коса е квалитетна, дека третманот не опаѓа и дека нема ризик од инфекција.

Дали е ризично да се добие евтина трансплантација на коса?

Не може секогаш да се каже дека да е ризично, ниту пак да се каже дека не е без ризик. Но, горенаведените земји прават трансплантација на коса многу ефтино, некои од нив даваат третман по повисоки цени од Турција. Има многу пациенти кои биле лекувани во повеќето земји наведени погоре, но на кои им паѓа косата во третираните области и доаѓаат во Турција на нови третмани.

Дополнително, доста висок е бројот на пациенти кои имаат инфекција по третманот и долго време чекаат да зарасне инфекцијата за нов третман. Затоа, без оглед на изборот на вашата земја, потребно е детално истражување на клиниката. Ако претпочитате земја со слаб квалитет за евтина трансплантација на коса, неизбежно е повеќе пари да ви излезат од џебот.

Мексико, Индија, Тајланд Бугарија и Полска успешни во трансплантација на коса?

Овие земји обезбедуваат третмани за коса по многу пристапни цени. Сепак, тие немаат описи кои покажуваат дека се со добар квалитет. Се разбира, не секоја клиника е лоша во овие земји. Се разбира, постојат неколку клиники кои прават добра трансплантација на коса. Сепак, може да биде тешко да се најдат овие клиники во непозната земја. Поради оваа причина, треба да направите детално и посветено истражување, да најдете претходни третмани за трансплантација на коса и да научите за искуствата на пациентите. Ќе ви биде поповолно да изберете земја која сите ја знаат и специјализирана во трансплантација на коса, наместо да се занимавате со сето ова и да губите време.

трансплантација на коса

Која е тајната на успехот на Турција во трансплантација на коса?

Турција со години продолжува да биде земја број еден во трансплантација на коса. Всушност, таа е една од земјите на прво место во речениците пребарувани како „Трансплантација на коса“ во многу земји.

Причината зошто Турција е толку успешна е тоа што нејзините третмани се квалитетни и достапни. Сите уреди што се користат во клиниките за трансплантација на коса во Турција се многу стерилни. И речиси сите од нив се најсовремени гаџети. Производите и уредите што се користат во секој чекор што се применува за време на третманот се стерилизираат. Така, секој ризик од инфекција во областа на третман што се применува на пациентот е спречен и стапката на успех на третманот се зголемува. Запомнете, колку е подобар квалитетот на третманот што го добивате, толку поуспешен ќе биде третманот.

Може ли да добијам успешен третман во секоја клиника во Турција?

За жал, тоа не е можно во Турција како што не е во ниту една друга земја. Сепак, тоа е секако повисоко отколку во другите земји. Тоа е затоа што има многу брендирани клиники. Доколку и вие сакате да направите трансплантација на коса во Турција, но сè уште не сте одбрале клиника, можете да не контактирате за лекување во брендирани, првокласни клиники.

Размислувања при изборот на клиника во Турција

  • Можете да ги видите претходните третмани за трансплантација на коса од сметките на социјалните мрежи на клиниката.
  • Објективните искуства на пациентите можете да ги прочитате на веб-страниците на клиниката. Така, ќе ви биде лесно да разберете дали тие даваат добар третман или не.
  • Може да прашате во клиниката дали имаат сертификат за овластување за здравствен туризам. Така, може да се лекувате во кликите кои турската држава ги прегледува на секои 6 месеци. Ова покажува дека дава поквалитетни и успешни третмани.

Трошоци за трансплантација на коса во странство

Додека има земји со евтини цени во странство, има и такви земји кои нудат третмани со многу високи цени. Најевтините третмани можете да ги најдете во странство, третмани за 1500 евра во земји како Мексико, Индија, Полска и Унгарија, како и третмани до 15000 евра во земји како Америка, Канада, Германија, Обединетото Кралство.

Некои клиники нудат одлични третмани, додека други нудат многу лоши третмани. Овде важно е како треба да ја изберете клиниката. Затоа, постојат неколку совети.

трансплантација на коса

Трошоци за трансплантација на коса во Турција 2022 година

As curebooking, нудат третман за трансплантација на коса за 1300 евра, бидејќи имаме за цел да ги вратиме пациентите во нивните земји задоволни. Во исто време нудиме цени на пакетот до 1650 евра за пациенти кои сакаат сместување и трансфер. Сместување во хотел од прва класа 2 дена и сите трансфери се вклучени во цената на пакетот.

Кои се предностите на трансплантација на коса со Curebooking?

  • Curebooking работи со најквалитетните клиники во Турција. Според локацијата што ја претпочита пациентот, ги наведува најдобрите клиники и создава резервации врз основа на изборот на пациенти.
  • Curebooking ги префрла пациентите на многу клиники. Поради оваа причина, има договори со клиниките и нуди услуги за третман по цени под пазарните.
  • Проблемите што ги доживувате за време на третманите со кои ги примате Curebooking ќе ви овозможи да бидете повторно прегледани и да се лекувате бесплатно.
  • Curebooking работи со клиники кои имаат сертификат за овластување за здравствен туризам.

Од пациентите не се наплаќа провизија или дополнителен надомест. Република Турција плаќа провизија по пациент бидејќи обезбедуваме девизни приливи. Оваа исплата ја врши турската држава. Тоа на никаков начин не се одразува на вас. Напротив, бидејќи обезбедуваме премногу приеми на пациенти на Клиниките, им овозможуваме на нашите пациенти да плаќаат пониски од вообичаените цени со дополнителни попусти.

Зошто Curebooking?


**Гаранција за најдобра цена. Ние секогаш гарантираме дека ќе ви ја дадеме најдобрата цена.
**Никогаш нема да наидете на скриени плаќања. (Никогаш скриена цена)
**Бесплатен трансфер (аеродром – хотел – аеродром)
**Цените на нашите пакети вклучувајќи сместување.